• Tedax

    IVF syskonförsök under 2016

    Hejsan!

    Får man vara med i tråden även om första barnet kom till på det "vanliga" sättet? Vi fick en son 2012 efter mer än ett års försök och två tidiga missfall, det krävdes medicin mot mina för höga sköldkörtelvärden för att vi skulle lyckas.

    I februari 2014 började vi försöken med att få ett syskon, men inget händer. I höstas gjorde vi en fertilitetsutredning, alla prover var bra. Men ändå funkar det inte. Så om inget mirakel inträffar innan dess drar vi igång med IVF i slutet av februari/början av mars.

  • Tedax
    Libra77 skrev 2016-01-06 22:22:47 följande:

    Hej tedax, självklart får du vara med :)


    Tack! Det känns bra att få dela tråd med erfarna IVFare, det kommer nog komma många frågor när det närmar sig...
  • Tedax

    Hur kommer det sig att ni gör/har gjort IVF? Har utredningar hittat några "fel"?

    Jag känner bara en sådan frustration över att allt verkar så bra, men att det ändå inte funkar. Och precis som du Libra77 är åldern en stressfaktor, är 37 år. Dessutom om det skulle ta sig på första IVF-försöket, så kommer det ändå bli minst 4 år mellan barnen...

  • Tedax
    Adalia84 skrev 2016-01-06 14:26:14 följande:

    Hej! Är i samma situation! Fick en dotter i okt 2014 efter lyckad ivf. Nu sprayar jag inför syskonförsök. Tyvärr inget i frysen så kör från början! Vad spännande det ska bli:)


    Hur går det? Om du sprayar så kör du det långa protokollet, eller hur?
  • Tedax
    Libra77 skrev 2016-01-08 06:05:04 följande:

    Hej igen tedax. Bara att fråga på!

    Vår utredning visade heller ingenting som direkt borde hindra oss från att bli gravida på naturlig väg. Så jag förstår din frustration när man månad efter månad försöker utan resultat.. Det enda som nämndes var att min sambos spermier var något långsamma, så därför gjordes så kallat Icsi där man hjälper dem lite på vägen.

    Jag blev så glad när det visade sig att både min äggreserv och kvalitet var toppen... Åtminstone då.. Är ju två år sedan nu.. Hoppas så på våra frysta embryon, men är så mycket som ska gå rätt för att det slutligen ska bli en bebis. Är så rädd för att bli ledsen upprepade gånger.. När vi hade sån otrolig tur förra gången! Dessutom blir det ju en liten begränsning när det gäller kostnad och så också, nu när man får stå för allting själv. Men vi försöker tänka positivt, och tar ett försök i taget ! Känns så spännande och samtidigt skrämmande att det är dags om ca en månad! Redan varit på ett läkarbesök för att kolla att allting ser ok ut, men om en månad är det dags på riktigt! Försöker nu precis som förra gången förbereda kroppen med näringsrik kost, samt träning för att jag vid återförandet ska må så bra som möjligt både fysiskt/psykiskt. Har även några envisa graviditetskilon som jag behöver bli av med.

    Jag håller tummarna att det nu blir ett litet mirakel för er på naturlig väg! Annars ser jag framemot att dela IVF-resan med dig!


    Tack!

    När kör ni igång? Det måste vara skönt att ha "några" i frysen och slippa hormoner och äggplock.

    Det är mycket både känslor och pengar som kommer att investeras i "försöka-få-barn"-projektet, speciellt om det går så långt som till IVF. Vi vet inte om vi ska ta ett tre-pack eller köpa ett försök i taget, det handlar ju om mycket pengar...

    Just nu är jag mest orolig över hur jag kommer må av alla hormoner, jag vill ju orka med sonen och livet i övrigt, även under IVF-processen. Hur har ni mått av alla hormoner och allt väntande?

    IVF-kliniken ska ringa oss när de öppnat efter helgerna och de har läkarnas scheman klara för att boka in en genomgång av behandlingen.
  • Tedax

    NoA22: Usch, så tråkigt med MA! :'(

    Svårt val, men jag hade nog satsat på den klinik ni gått på tidigare, dels om din sambo känner sig mer bekväm, dels om ni har boende ordnat. Det kan ju bli några resor...

    Samtidigt så förstår jag din frustration, jag vill också NU, och har inte lust att vänta en enda extra dag...

  • Tedax

    Libra77: Tråkigt att höra att mådde dåligt av alla hormoner, är rädd att jag kommer att göra det med...

    Jag bor på andra sidan landet, på västkusten. Vi har tur att fertilitetskliniken ligger i närmsta större stad, där både maken och jag arbetar.

    Så den andra februari ska vi dit och planera med läkare och barnmorska, spännande och skrämmande på samma gång.

  • Tedax
    Adalia84 skrev 2016-01-12 19:25:21 följande:

    Hej! Japp långa protokollet är det som gäller. Kör på samma eftersom vi lyckades med det senast. Känns som jag sprayat en evighet men nu börjar jag snart med sprutorna!

    Hur går det för dig/er?


    Hur mår du? Får du några biverkningar av sprayen? Hur länge ska du spraya? Hur länge ska du ta sprutor? Tar man sprayen och sprutorna samtidigt?

    Jag är en novis på IVF, så det blir många frågor och funderingar. Vi kommer i och för sig köra det korta protokollet, men jag är nyfiken på det långa också.

    Vi har två "hemma"-försök kvar. Har inte så stort hopp att de ska fungera. Så om inget mirakel inträffar under dessa två månader, så kör vi igång med IVF i slutet av februari/början av mars.
  • Tedax

    H


    dn998 skrev 2016-01-13 09:06:41 följande:

    Hej hej!

    Jag hoppar gärna in här om det går bra?!

    Jag har en dotter på 2 år som jag fick på första försöket med ivf-korta metoden.

    Har 3 blastocyster i frysen som jag lägger allt mitt hopp på och i februari är det dags för min första fet.

    Är så sjukt spänd, förväntansfull, nervös, rädd, hoppfull...jaa, alla möjliga känslor, haha....men det är väl vanligt att känna ALLT i denna ivf-karusellen

    Då det gick så bra på första försöket med dottern, finns det en röst som säger att det kommer gå lika bra igen, men så finns det en annan röst som säger att vi bara hade tur.

    Vi får väl se helt enkelt!

    Jag ska köra på samma metod som jag gjorde med dottern nu när jag gör fet.

    Jag ska göra korta metoden, alltså ta sprutor (puregon) och sen en ägglossningsspruta (ovitrelle).

    Är det någon av er som kör korta metoden inför fet, trots att ni har ägg i frysen? Har förstått att det är lite ovanligt att göra fet på detta sätt.


    Hej! Kul med fler i tråden!

    Spännande, då är du ju snart igång.

    Jag har inte gjort IVF innan, men känslorna säger att bara vi sätter igång med det så kommer jag bli gravid direkt. Kunskapsmässigt vet jag ju att det tyvärr inte är så lätt. Jag är rädd att jag kommer att bli besviken många gånger.

    Är det det som kallas ett stimulerat FET, som du ska göra?
  • Tedax
    Adalia84 skrev 2016-01-14 19:57:02 följande:

    Jag har mått bra av sprayen, nu har jag slutat med den och gått in på sprutor. Verkar som att det är olika regimer beroende på var man går. Förra gången fortsatte jag ned sprayen samtidigt men bara halva dosen.. Förra gången blev det 15 dagar med sprutor men det var tydligen lite länge så nu fick jag höja dosen och se om det blir kortare. 10 dagar var bra sa dom...

    Nä det är lika bra att ställa in sig på ivf så får allt annat bara bli bonus.. Ska ni gå privat? Korta protokollet ska ju gå snabbt och smidigt men jag tycker det har gått förvånansvärt bra med långa oxå! Hur gamla är ni?


    Skönt att höra att man kan må bra, trots hormonbehandling!

    Japp, vi kommer att gå privat. Vi har ju ett gemensamt barn och är 37 år, så det känns som vi har inget annat val...
Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016