• NoA22

    IVF syskonförsök under 2016

    Hej. Jag hoppar gärna också med i tråden. Vi fick en underbar liten pojke i maj 2014 efter 4 ivf försök (3 färsk och 1 FET. Det var ett färsk som tillslut gav oss vår son)

    Nu har vi försökt med syskonförsök ett tag och det går inget vidare :( Gjorde vårt första FET i maj 2015, sen i augusti, oktober och november. Vi blev gravida på det fjärde försöker alltså i november. Och tänkte det är fjärde gången gillt som gäller för oss. Men på det tidiga ul i vecka 7, så fick vi veta att graviditeten hade slutat någon vecka tidigare och hjärtat hade aldrig börjat slå!! Va så tungt och vi kände att nu orkar vi inte mer. Men jag vill ha flera barn och jag vill kunna få ge min son ett syskon!! Så vi fortsätter kämpa ett tag till...

  • NoA22

    Tack Libra77. Ja det har varit lite tungt och krafterna tar slut i mellanåt, men vår lilla O ger nya krafter :)

    Då är du snart igång med första frysåterföringen nu då Libra77. Håller tummarna för er!

    Jag vet inte hur vi ska göra. Vi har kört i Uppsala nu och vi tycker det är bra där. Vi har dock ca 25 mil att åka, men vi har en nära kompis där som vi kan bo hos. Nu är det kö för att göra nästa försök. Men det verkar som dom har tid så vi kan köra på den mens som borde komma i slutet av februari, meen då är vår hemläkare ledig i början på mars. Så då går det inte i alla fall!! Så typiskt. Så då blir det på mensen efter alltså som kommer i slutet av mars. Känns så långt bort, men vet ju att tiden går fort.

    Då kollade vi i alla fall om det gick i Falun som vår hemläkare också samarbetar med. Dit är det lite längre ca 35 mil och vi känner ingen där att bo hos och min sambo gillar inte det okända. I Uppsala vet han vad "han får" i Falun blir allt nytt!! Och jag känner mig så kluven.

    Ena sekunden tänker jag eh vi väntar och kör i Uppsala, då blir det ju antagligen tidigt januaribarn vilket ju också känns bra. Då tänker jag också att jag hinner komma till den vikt jag vill och styrka upp kroppen lite (jag har varit alldeles för slö och orkeslös en längre tid nu på grund av alla misslyckade försök. Så har lagt på mig 8 kilo på typ 8 månader)

    Andra sekunden vill jag bara köra nuuu!! Vill bli gravid nuuuu!! Vill ha barn nuuu!! Och tänker att vi kör i Falun. Ja ni fattar :)

    Hur skulle ni gjort?

    Kram

  • NoA22

    Hej hur går det för er alla?

    Jag har varit lite dålig på att uppdatera mig på hur ni alla ligger till. Har läst lite tillbaka i tråden, men när vi är en del så är det lite svårt att få enbild hur alla ligger till... Så berätta gärna ????

    Libra77: hur gick det sen. Fick ni grönt ljus? Blir det stimulerat FET för er?

    Vi valde att hålla oss till den kliniken vi tidigare gått på i Uppsala och valde med det att skjuta upp allt en månad. Vilket så här i efterhand absolut var det bästa. För min kropp hade inte hunnit återhämta sig helt efter missfallet. Blödde ända från missfallet till nästa mens, dock ganska lite, typ mer som spottings. Men efter den senaste mensen så har det inte kommit nått mer. Så nu känns kroppen redo!!

    Nu börjar det närma sig nästa mens ???? Borde komma mot slutet av nästa vecka och då börjar vi med sprutor för ett färsk försök. Känns så skönt och spännande att komma igång igen! Dock känner jag mig lite rädd och nervös för alla jobbiga känslor som det för med sig!!

    Sen är det så typiskt att jag ska på utbildning med jobbet till Malmö då det antagligen blir äggplock och återföring, så himla dålig tajming! Allt hänger väl egentligen på vilken dag mensen kommer!

    Kommer ni ihåg hur många dagar det är från första sprutdag till äp? Är det ca 12-14 dagar? Eller minns jag helt fel?

    Kram

  • NoA22

    Hallå vart tog alla vägen? :D

    Idag tog jag första sprutan menopur. Mensen dök upp två dagar tidigare än vad vi trodde så nu är vi på G.

    Hur går det för er?

  • NoA22

    [quote=76356262][quote-nick]dn998 skrev 2016-02-19 19:28:05 följande:[/quote-nick]Jaaa, var är alla??

    Skulle du göra fet, eller börjar du om från början?

    Här kom mensen igång igår och jag var på vul idag, eftersom jag blev överstimulerad sist, ville min gyn kolla så allt hade lagt sig innan jag körde i gång igen.

    Som tur är hade allt försvunnit, så ikväll tog jag min första spruta puregon.

    Ska köra stimulerad fet.

    Hur går det för alla er andra??[/

    Vi börjar om från början nu. Hade 5 i frysen och hunnit använda alla, blev 4 fet, sista tog sig. Men det slutade i missfall! Så vi kämpar vidare..

    Vad bra att de håller koll och gjorde en extra kontroll innan. Är ju viktigt att kroppen återhämtat sig! Hur många dagar tar man sprutor vid stimulerat fet? Jag har bara gjort ostimulerade. Vet du vad anledningen är att några gör ostimulerade och några stimulerade?

  • NoA22

    [quote=76353268][quote-nick]Snövitt skrev 2016-02-18 21:52:36 följande:[/quote-nick]Hej allihopa!

    Jag planerar syskonförsök i sommar. Vår dotter föddes 2013 mha ivf första försöket.

    Inser att jag glömt många detaljer från hur det var då.

    Är det något jag bör känna till som ändrats de senaste åren, ny forskning, nya rön?

    Någon mer från Skåne i tråden?[/

    Vi fick en son 2014 och vi har håller på med syskonförsök sedan maj och än så länge känns det som att allt är lika. Så tror inte att det har ändrats så mycket i alla fall :)

    När kör ni igång? Har ni varit i kontakt med någon klinik?

  • NoA22
    L M B skrev 2016-02-19 10:58:02 följande:

    Hej

    Vi har en dotter sedan tidigare som kom till genom IVF och nu är det dags för ett syskon.

    Vi gjorde i fredags 12/2 ett ostimulerat FET. I onsdags och idag när jag gör.. hmm.. nr2 kommer det blod från snippan. Är jätteorolig att det ska vara mens pågång då den beräknas till i morgon.

    Någon som varit med om liknande?


    Svårt att säga. För mig satte blödningen igång rejält direkt efter alla våra fet. Håller tummarna för att det inte kommer mer!!
  • NoA22
    Snövitt skrev 2016-02-19 21:45:10 följande:

    Hej NoA22!

    Hoppas kunna köra igång innan sommaren.

    Funderar på vilken klinik i Malmö vi ska välja.

    Vart går du?


    Jag går på Carl von Linne i Uppsala. Men bor i Norrköping.

    Såg att du undrade om engång eller paketpris i inlägget innan. Vi tog paket förra gången när vi fick får son, då han vi använda 2 hela ivf. Så det hade ju blivit samma peng som att ha köpt två engångs! Men det visste man ju inte innan. Var ändå skönt att veta att man kunde göra 3 utan att det skulle kosta nått mer. Nu har vi dock gjort 4 fet, som syskonförsök, som totalt gått på 48 tusen. Handlar ju om sååå sjukt mycket pengar. O nu får vi tydligen inte välja paketpris för att mitt AMH värde gått ner under 1 och det får tydligen inte vara under det om man ska få köpa paket, lite trist att inte kunna välja det om man hade velat!!!
  • NoA22
    Tedax skrev 2016-02-21 07:10:33 följande:

    Välkommen alla nya!

    Snövitt: Vi kommer att köpa ett tre-pack, det är vår första IVF och då får man ju börja från början. Angående vikten skulle jag nog gärna gå upp något kilo, för mycket stress just nu gör att jag går ner istället.

    NoA22: Vi kör också igång vid nästa mens, den borde komma på fredag, fast helst inte alls... När börjar ni? Jag har också möten och utbildningar som kan krocka med UL och äggplocket, dessutom är det rörigt och mycket på jobbet. Jag har berättat för chefen, som tog det bra. -


    Oh då är det snart dags för er också! Eller ja helst hoppas vi ju att mensen håller sig borta och att ni slipper köra igång!! Så frustrerande när det krockar med andra saker, vad skönt att du har berättar för chefen! Jag har velat fram och tillbaka hur jag ska göra.. På ett sätt kanske det vore bra för det verkar som det kommer krocka med min tvådagars utbildning som jag ska på, som även chefen ska på och det är till våra kollegor på samma företag fast i Malmö vi ska på utbildningen, i ett nytt system, som vi ska börja använda veckan efter!! Känns då dumt att sjukanmäla sig, måste ju verkligen vara "sjuk" för att inte åka med!! Vet inte vad jag ska hitta på!?

    Vi har redan börjat, idag var det dag 6 med sprutor och i morgon bitti ska jag till läkaren och kolla läget, om det är pågång några äggblåsor! När vi körde ivf senast hade jag inga problem med sprutor, men nu av någon anledning sen vi la till spruta 2 igår så har jag börjat få panik och idag bröt jag ihop efter sprutorna :( så jobbigt!!
  • NoA22
    Tedax skrev 2016-02-24 08:36:47 följande:

    ÄL +12 i dag och negativt graviditetstest. Så sista hemmaförsöket funkade inte heller, inte för att jag hade några stora förhoppningar, men det hade ju varit bra...

    Så i dag blir det en tur till apoteket och shoppa loss, det är mycket man ska ha. :-/


    Synd att inte sista hemmaförsöket tog sig :( men skönt att få komma igång!? Har mensen dykt upp? Har du börjar med sprutor?

    För oss blir det äggplock på måndag redan! Var ju på vul och tog blodprov i onsdags. Då bestämde dom att vi inte behövde någon mer kontroll utan att vi kör på måndag. Tycker det känns lite konstigt för det är ju långt mellan onsdag och måndag och det är så jobbigt att vara så ovetandes hur det ser ut där inne. Hade varit skönt med en till kontroll i mellan, typ i dag eller eller i morgon! Men men man får väl lita på deras omdöme. Dom är ju ändå experterna i ämnet :)
Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016