• Löparnörden

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hoppar gärna in här i tråden.
    Har en dotter på 2,5 år som tillkommit genom äd i Huddinge, på det tredje försöket. Har vetat sedan innan tonåren att jag inte kan få barn naturligt så att lyckas få ett barn var mer än jag nånsin drömt om. När vi väl fått dottern väcktes drömmen om ett syskon till henne. Hon var det sista ägget vi hade i Huddinge så därför har vi vänt oss till IVF Riga, där vi nu planerar för vårt tredje syskonförsök i februari.

  • Löparnörden
    emmm28 skrev 2016-01-09 19:38:24 följande:

    Löparnörden: Låter ungefär som vår historia; vi gick vår efterlängtade son på 3e äd - försöket, där vi också vetat om länge att biologiska barn för min del var/är uteslutet. Vi har nu ett sista embryo i frysen här i stan, men sen blir det alltså dags att vända sig utomlands.

    Ronon: Tack så mycket för reseinfo, o hotelltips! Apropå ett eller två embryon vid återföring; vi har lite medicinska skäl som ev gör det lurigt att sätta in fler än ett, m "risk" för tvillinggraviditet. Jag förstår tankarna kring hur man ska välja; med så klart både ev för- och nackdelar...

    Savasana och Mooki: Va kul att det inte är så långt kvar för er! Spännande!

    Här har vi ca 1,5 vecka till insättning. Nu börjar man minnas hur långsamt tiden mellan alla moment går (nedreglering, uppreglering, ul, blodprover...); man glömmer /förtränger tydligen mellan gångerna; )


    Ja hoppas att det blir tredje gången gillt även med syskonförsöket nu för oss. Vi hade sådan otrolig tur när dottern kom till, första donatorn lämnade två ägg och bägge två försöken misslyckades så vi hade tagit kontakt med Riga. Då ringer de från Huddinge för de hade fått ett återbud. Denna gång blir det tre ägg av dålig kvalité, läkaren valde ut det bästa och de andra två kasserades. Men det guldägget blev dottern.

    Hur gammal är din son?
    Spännande att det är så nära för er. Hoppas att ägget som ni har kvar också är ett guldägg. Ja visst är det märkligt hur långsamt tiden går vid försöken. Vårt försök blir i mitten av februari.
  • Löparnörden
    emmm28 skrev 2016-01-10 20:17:37 följande:

    Löparnörden : Vår son är 1,5 år nu; född i juni 2014. Det är väl egentligen ingen 'panik' med syskonförsök men eftersom man har varit med förr ;), så känns det bäst att börja i tid. På sonen väntade vi i ca 3,5 år. Som sagt; väntan är alltid det värsta! Hoppas att ni har lika mycket tur nu då som när er dotter kom till! Hur preppar du för mitten av februari nu då; tycker själv det är svårt att tänka på annat samtidigt som man ju måste det för att inte bli helt knäpp! Här är det ca en vecka kvar till insättning nu.

    Bappen: Grattis till insättning och ett jättestort lycka till!! Jo, ruvartiden är en riktig mental prövning helt klart. Hoppas du kan få dagarna att gå hyfsat fort utan att behöva grubbla för mycket över resultat (lättare sagt än gjort, jag vet ?), och att du känner dig bättre!


    Jo det kan ju dra ut på tiden så lika bra sätta igång.
    Vi gjorde det första syskonförsöket när dottern var också var 1,5 och nu när det är dags för det tredje syskonförsöket så har det plötsligt gått ett år till.

    Ärligt har jag inte ens hunnit börja fundera på försöket. Vid försöken innan dottern kom så upptog det all tankeverksamhet men nu med jobb och en busig 2,5 åring så hinner jag inte fundera förutom att jag tränat och försöker leva så nyttigt som möjligt. Annat blir det nog när jag börjar medicineringen inför försöket, då blir det så påtagligt.
    Själv då preppar du på något speciellt sätt?
  • Löparnörden
    Mooki skrev 2016-01-12 11:08:13 följande:

    Är det någon som har erfarenhet av att göra ET när man är förkyld? Jag har ET nu på fredag, har bokat flyg och hotell redan. Nu har jag fått lite halsont och är tjock i näsan, men har ingen feber. Tror inte att jag kommer att få feber heller, känns inte som den sortens förkylning. Förra gången blev jag också sjuk, hade lite feber samma dag som ET. Kliniken sa att det inte var optimalt, men eftersom jag redan var i Riga genomförde vi försöket. Har mejlat kliniken nu och inväntar svar. Så himla irriterande, när allt nu för en gång skull gått bra hittills med fin slemhinna osv så kanske jag inte kommer iväg i alla fall...


    Ja visst har jag det. Vid vårt tredje försök som resulterade i vår dotter var jag dyngförkyld och hade hemsk hosta vid et. Tänkte att detta kommer aldrig gå vägen men resultatet är nu en busig 2,5 åring. Så tror inte förkylning behöver påverka utfallet, snarare bra att immunförsvaret är nedsatt och inte angriper embryot som ju är ett främmande föremål i kroppen.
  • Löparnörden

    Mooki, näe jag informerade inte Huddinge i förväg att jag var förkyld men pratade om det när vi var där för et och fick inga direkta kommentarer om det, i och för sig hade jag ingen feber att tala. Tror du kan känna lugnet så länge du inte har jättehög feber.

    Emmm28, tror mycket på att äta nyttigt och göra saker man blir glad av, då tror jag kroppen mår bra också. Spännande att det är så nära för dig. Jag både längtar och samtidigt inte alls är sugen på att börja medicinera om nån vecka:).

  • Löparnörden
    emmm28 skrev 2016-01-13 13:31:55 följande:

    Tänkte höra med er andra hur ni gjort med recept på läkemedel som är nödvändiga under behandlingen;
    vi har ju gjort våra tidigare försök via landstinget och har alltså inte kontakt med någon privat klinik där vi kan "betala oss till" diverse utredningar/kontroller/provtagningar och receptförskrivning. Att få till provtagning känns relativt lätt, men att få en läkare att "helt hux flux" skriva ut lite läkemedel vet jag inte...? :) AVA i Riga menar att de kan skicka nödvändiga läkemedel med DHL, men hur funkar det? Vad betalar jag för då; läkemedel och transport? Och hur fungerar det rent praktiskt? Känns som det hade varit lättare att få någon att skriva ut nödvändiag preparat här och bara kunna gå till apoteket..!?
    En andra fundering jag har är vad Procren-injectioner är för något?

    Löparnörden: Precis; det som får en att må bra är väl det man ska satsa på; att göra så mycket mer än det samt att hoppas :), är nog det bästa o enda man kan göra. Jag känner också dubbelt inför hela grejen; det kostar så otroligt mycket att försöka igen rent känslomässigt. Man vet ju hur det varit innan när det misslyckats och även om man kommer ställa sig på benen igen så tar det så mycket kraft. Men så klart; drömmen om ett barn till övervinner den känslan i slutänden så visst kommer man att försöka tills det funkar! Försöker peppa mig själv lite här nu ;) Hade du andra medicinska problem att ta ställning till/förhålla dig till vid sidan av allt detta? Själv har jag diabetes typ 1 sedan många år, så det blir en liten balansgång även där med insulindoser som får justeras o pillas med. 

    Ha en bra dag allihop!


    Jo tror stenhårt på att göra det man mår bra av.
    Känner igen dina tankar, drömmer verkligen om en till liten att älska men sedan när jag tänker på allt det innebär både ekonomiskt, fysiskt och psykiskt med ett till försök känns allt inte lika självklart länge, men lyckas det är det värt allt. Tänker också att ska jag ha rätt att drömma om mer när jag redan vunnit högvinsten när vi fick dottern, men varför inte?

    Jag har ett kronosomfel som innebär att jag inte har fungerande äggstockar och ägg och därmed ingen egen hormonproduktion så jag slipper allt som har med nedreglering att göra. Mitt enda medicinska problem som kan sätta käppar i hjulen är att jag har hypotyreos, men jag äter levaxin för att hålla sköldkörtelvärdena på rätt nivå.

    Ja med diabetes blir det ju lite besvärligare graviditet, men då har du ju säkert vanan inne att hålla koll på ditt blodsocker.
  • Löparnörden
    emmm28 skrev 2016-01-14 10:43:20 följande:
    Ok, då förstår jag att du slipper nedregleringen ja.. Det är väl lite liknande våra problem; jag kom in i ett tidigt klimakterie när jag var drygt 20 år så jag hade heller ingen funktion på äggstockarna under vår förra behandlingsperiod. Konstigt nog dök det upp lite liv där inne vid en gynundersökning, då man fann en mogen äggcell! Helskumt. Vi försökte med äl-test vilka gav utslag men det blev (så klart) inget på de månaderna. Kanske hade kroppen fått sig en skjuts av alla graviditets- och amningshormoner, men det verkar inte vara något som varade. Så här är vi alltså tillbaka för att köra på någorlunda säkra kort (...;) )
    Jodå, diabetesen har varit en föjeslagare i det större delen av mitt liv så den kan jag :)

    Hur reser ni iväg när det är dags; tillsammans eller var för sig vid de olika tillfällena?
    Ja olika bakomliggande problem med samma resultat för kroppen har vi:).
    Jo kroppen hittar på lustiga saker ibland. Tråkigt att det inte blev något av äggcellen, men som du säger känns äd som ett säkert kort. Tycker också kroppen blivit förändrad efter graviditet och amning, inte utseendemässigt men hur den reagerar och hur olika min "pillermens" blivit.

    Inför vårt färskförsök i Riga gjorde vi alla prover och undersökningar hemma, sedan åkte min man över dagen och lämnade sitt bidrag. Sedan åkte vi hela familjen och turistade i Riga innan et. Vid det förra frysförsöket åkte jag själv över dagen och det blir likadant nu i februari.
  • Löparnörden

    Hej alla

    Läser tråden även om jag inte är så aktiv själv.

    Grattis till er som plussat och styrkekramar till er som blöder eller det tungt. Jag blödde själv ca 1 vecka under början av graviditeten med dottern och resultatet är nu en vild 2,5 åring så det kan gå vägen ändå.

    Har ätit Estrofem sedan förra tisdagen och igår visade ul slemhinna på 9,1 mm så den 19 är det dags för transfer i Riga. Det 3 syskonförsöket och 6 transfern totalt. Har inte hunnit tänka så mycket ännu men när jag bokade resan blev det plötsligt så nära i tiden och nervositeten börjar smyga sig på.

  • Löparnörden

    Hej längtar, tyckommig och tulpa :)

    Har inte gjort någon förändring i medicineringen men i november gjorde jag hystetoskopi och era -test som visade att jag skulle göra transfer nån dag senare i cykeln än jag gjort förut.

    Åker till Riga kvällen den 18 och hem igen fredag kväll så då är vi förhoppningsvis där samtidigt tulpa. Hoppas du får positiva besked imorgon så du inte behöver skjuta på transfern.

    Ja tänk att så mycket som ska klaffa och kan sätta käppar i hjulen och så går månaderna.

  • Löparnörden
    Tulpa skrev 2016-02-17 20:56:53 följande:

    Löparnörden: Vet inte om du ser/läser detta men OM så önskar jag dig varmt lycka till på fredag! Jag lämnar över stafettpinnen på torsdag kväll till dig, då vi beger oss hem igen om allt går enligt plan :)


    Åh tack så mycket Tulpa:)

    Det samma till dig idag, håller tummarna för dig och så hoppas vi på finna plus för oss bägge om sådär två veckor.

    Visst läser jag tråden men är inne i en intensiv jobbperiod så jobbet tar all energi och övrig tid går till familjen. Familjeliv blir minuterna innan jag somnar på kvällen. Åker ikväll så vi löser verkligen av varandra.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016