• Bappen

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Anonym (Längtar) skrev 2016-04-06 16:26:49 följande:

    Hur går det för dig Bappen? Har du fått din mens? Min mens har inte kommit än inte ens en droppe och mina bröst är svullna och ömma fortfarande.


    Ja min mens kom i söndags, tre dagar efter att jag slutade med läkemedlen och jag fick oxå extremt ömma bröst efter att jag slutade med läkemedlen och innan mensen kom.
    Du får nog mens imorn då om du slutade i måndags.
  • Bappen
    Anonym (Längtar) skrev 2016-04-06 21:14:13 följande:
    Jag tog den sista dosen i lördags morgon sedan dess har jag inte tagit något bara prednisolonet men tog 5mg istället för 10mg. Hoppas att jag får min mens snart. När ska du börja nästa behandling?
    Jag börjar nog efter nästa mens. Gör du oxå det? Jag vill köra ostimulerat denna gången, för att slippa vänta två blödningar om det inte funkar, plus att min kropp känns sliten efter alla behandlingar. Väntar på svar från Ava om det är ok.
  • Bappen
    Uptomeism skrev 2016-04-07 08:42:43 följande:
    Jag blir nyfiken. Varför ska man vänta två blödningar efter stimulerat försök?

    Eftersom jag har passerat klimakteriet och inte har någon mens bar jag tvungen att köra stimulerat, men kunde inte vänta in någon andra blödning innan försök nummer två.
    Jag tror att det är för att kroppen behöver vila efter hormonbehandlingen. Det är samma när man kör vanlig ivf att man måste vänta på två blödningar innan man kör igång igen, men då kör man ju i alla fall oftast ostimulerat FET vilket man tydligen inte gör så ofta inom äd i Riga i alla fall, pga svårigheterna att tima in resan men jag tänkte testa denna gång, hoppas att jag inte missar äl.
  • Bappen
    akleija skrev 2016-04-08 13:42:36 följande:

    Tack för fina svar!

    Det är skönt att veta att man inte är ensam och så roligt att höra om er som lyckats bli gravida!

    Jag firar min födelsedag i ett förvirrat tillstånd men ändå med gott hopp om framtiden. Värre för min make som verkar hamnat i någon slags existensiell kris, vilket jag har full förståelse för (men det gör ju inte bördan lättare direkt...)

    Om man drar igång processen med donation utomlands (vi tänker oss Baltikum), hur lång tid tar det ungefär för att få till ett första försök?

    Stork kram!


    Hej Akleja,
    Välkommen till tråden! Min historia är annorlunda än din men jag kan verkligen relatera till den känslomässiga kris som ni just nu går igenom och det jag kan säga är att det går över, man vänjer sig vid tanken och flyttar fram gränserna för vad man tror att man vill/kan göra och så är man inne i behandlingsrundan och i slutändan kommer det vara värt allt kämpande.

    Jag går på Ava Clinic i Riga och det gick på en månad att göra de blodprov som krävdes, få till alla papper och hitta en matchande donator så att man kunde sätta igång med behandling.
  • Bappen

    Hej Anonym (Längtar), bra att mensen har kommit då rullar det ju på och snart är det dax igen. Men jag håller med om att det känns länge att vänta en blödning till innan man sätter igång och för att förtydliga: det måste jag oxå göra men jag menade om även nästa fet misslyckas så är det bättre om man kört ostimulerat för då kan man starta direkt med nästa beh.
    Så vi blir nog hyfsat syncade även nästa runda :)

  • Bappen

    Anonym (Längtar): nej jag har aldrig ätit p-piller inför behandling och vet inte riktigt vad syftet med det skulle vara men det vet säkert några av alla äd-experter i den här tråden?

  • Bappen

    Anonym (Längtar): nej jag har aldrig ätit p-piller inför behandling och vet inte riktigt vad syftet med det skulle vara men det vet säkert några av alla äd-experter i den här tråden?

  • Bappen

    Hej allihop!
    Det verkar som om de flesta gör stimulerade FET och det har jag oxå gjort tidigare men nu vill jag göra FET i naturlig cykel men Ava Riga säger att de inte gör återföring på en helg. Hur hår det ihop? Ava säger att det i te är några problem då implantationsfönstret är flera dagar men jag undrar hur det går ihop med att man gör ERA-test för att ta reda på hur exakt vilken dag man ska återföra embryot på. Sophiahemmet tycker i alla fall att det är väldigt viktigt men det är det tydligen inte på Ava.
    Funderar på att byta klinik till ett ev nästa försök.
    Hur tänker ni andra om det här?

  • Bappen
    ronon skrev 2016-04-12 11:53:43 följande:
    Tack för kramen, den behövs idag. Testade i morse och det var negativt. Så himla besviken och ledsen. Har bokat blodprov tills i morgon men har ingen förhoppning om att det  kommer att visa något annant resultat än negativt. Min desperata blick kunde inte ens ana en skugga på testet, helt totalt blankt var det. Idag känns livet orättvist. Har tappat räkningen på alla forsök vi gjort, tror vi är uppe i 16-17 stycken nu. Varför blir det aldrig våran tur?
    Ånej Ronon!
    Jättetråkigt att höra, förstår att du är besviken, men jag håller tummarna att det blir Pos på blodprovet imorn, än finns det hopp!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016