• Milla2016

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Tänkte kolla om det finns intresse för en tråd för oss som planerar/gör äggdonation under 2016?

    Jag medicinerar nu inför ett FET i januari.

    Någon annan som är på gång eller planerar?

  • Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016
  • azurea
    Bappen skrev 2016-01-30 10:26:37 följande:

    Hej, jag undrar hur ni resonerar kring att göra FET i naturlig eller stimulerad cykel? Vi går ju på Ava i Riga och jag funderar på om det är för krångligt att göra återföring i naturlig cykel samtidigt som det känns onödigt att behöva vänta två cykler i för nästa försök om det misslyckas. Hur tänker ni?


    Jag har gjort ET i stimulerad cykel och FET i naturlig cykel. Gravid bägge gångerna med en födsel och nu i v21 i andra graviditeten (FET/naturlig). Personligen tyckte jag det var en lättnad att göra det i naturlig cykel; mycket mindre medicinering, lägre dos av progestoron så jag har inte varit så trött som förra gången, inget östrogen så mitt humör har inte pendlat som förra gången heller. På det hela taget en mer "naturlig" graviditet och definitivt mindre påverkan på kroppen har det känts som. Har bara tagit vitaminer samt Trombyl som extra denna gång.
  • NinaCamilla

    Ruvardag 8 är pina. Jag tog IL dropp idag på eget initiativ och hoppas på att nån boar sig i livmoder. Inga stora symptom här men kroppen känns lugn och fin. Hur det går för alla andra ruvare?

  • Tulpa

    Bappen: Jag hade tänkt göra i naturlig cykel. Dels för att tjäna tid, dels för att IVF-kliniken i Falun, där jag gått tidigare, ansåg att det gav större chanser. AVAs åsikt är dock att det ger samma chanser. Nu blir det dock ändrade planer, i samråd med AVA. Kommer göra det i stimulerad cykel men utan nedregleringssprutan eftersom mina äggstockar aldrig kommit igång ordentligt efter ET i okt och mensen uteblivit, ungefär som att jag just i dagsläget redan är nedreglerad. Så idag har jag börjat med Progynon och FET blir om ca 3 veckor. Tjohoo - känns så bra att var på gång igen :)

    Tror inte det är krångligt att göra i naturlig cykel, bara du har regelbunden ägglossning och kan göra VUL med kort varsel. 

  • Mooki

    Bappen: Mitt andra försök i Riga gjordes i naturlig cykel och tvärtemot azurea var det en dålig erfarenhet. Nu vet jag inte på vilket sätt det är tänkt att du ska göra det,men jag fick först ta Pergotime (för att stimulera äggbildning) samt sedan Pregnyl för att ägglossa. Problemet blev att jag fick väldigt tunn slemhinna av pergo och var tvungen att lägga till östrogen i alla fall. Detta försök upplevde jag som jättejobbigt. Men vad som funkar bäst är väldigt individuellt, hör med din klinik.

    NinaCamilla: Det är jobbigt nu, tog blodtest i torsdags och hoppas verkligen få svar på måndag, men vet att det tyvärr kan dröja tills tisdag. Har testat svagt positivt hemma, men vågar inte hoppas ännu.

  • Tulpa

    NinaCamilla: Ruvarperioden är hemsk! Man ska försöka vara glad i sinnet samtidigt som de negativa tankarna ständigt ligger på lur. Önskar dig verkligen all lycka, har tidigare sett i andra trådar hur du kämpat!

  • Milla2016

    Ruvardag 11 med blasto idag...har inte vågat tjuvtesta... Har lite symptom som ömma bröst, molvärk, drag i ljumskarna o halsbränna. Men dom kan ju bero på medicinerna också.

    Vad kul att det blivit flera plus i denna tråd! Grattis till er! <3

  • emmm28

    Savasana : Tack för bildbevis! :) Nej det blev inget mer test igår, men jag tog ett imorse. Strecket ser ut ungefär som igår, inte svagare iaf. Det kändes som att jag fysiskt sett blev helt klubbad igår; så fruktansvärt trött och även väldigt trött så att säga i magen. Känner igen de symtomen från min tidigare graviditet men de kom så klart senare - runt vecka 6-7. Vad detta är vet jag inte. Fortsättning följer väl imorgon; dum som man är så går det ju inte att sluta testa nu när man börjat, haha!

    På vilken dag kunde du utläsa ett klart och tydligt streck/plus?

  • Hopp72

    Räknar man första ruvardag från dagen då man satte in embryot eller dagen efter? Försöker räkna ut hur många dagar jag är inne på sedan den 25 jan då ägget sattes in.

  • Milla2016
    Hopp72 skrev 2016-01-30 13:06:31 följande:

    Räknar man första ruvardag från dagen då man satte in embryot eller dagen efter? Försöker räkna ut hur många dagar jag är inne på sedan den 25 jan då ägget sattes in.


    Jag räknar dagen efter återföring som dag 1. Återföringsdag blir dag 0.
  • Hopp72

    Tack! Då är jag på ruvardag 5. Känner dock ingenting än. Kommer inte att testa innan för jag tycker nog att det är jobbigare att bli besviken tidigare... Hade nog helst inte tagit något test förrän om någon månad så hade hoppet hållits längre. Men det är mer baserat på att jag tidigare i mina IVf försök velat så gärna göra test så tidigt som möjligt. Tänkte tillämpa en annan strategi denna gång

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016