• skuldhelvete

    Skuldsatt, deprimerad och utan hopp

    Är så djupt skuldsatt så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Har inga möjligheter att lösa det så just nu känns döden liksom befriande. Ångesten tär på en dygnet jävla runt. Har inga i min närhet som kan hjälpa. Försöker hitt saker att panta eller sälja men har inget. Jag orkar liksom inte mer. Någon i liknande sits, eller med kloka tips?

  • Svar på tråden Skuldsatt, deprimerad och utan hopp
  • skuldhelvete

    Tyvärr kan konsumentrådgivaren inte hjälpa :( säger att skuldsanering sannolikt inte är aktuellt då det finns en reell möjlighett att återbetala lånen.

    Skulderna uppgår till 600 000 kr och betalas av med ca 17 000 kr i månaden. De är hyfsat under kontroll. Ligger lite efter på vissa dock. Det är blandat blancolån, krediter och avbetalningsplaner. Några utgifter upphör senare i år, några nästa år men långt ifrån alla. Utöver detta betalas, hyra, el, telefon, csn. So far so good. Eller iaf helt ok, det är ju självförvållat.

    Har dock några ärenden hos eller på väg till kfm, sammanlagt ca 20 000 kr så inga jättesummor MEN pga att jag behöver prioritera de riskerar allt ovanstående att krascha omgående :( 

  • skuldhelvete

    Har redan varit där som jag skrev, inget de kan göra. Har allt mitt i ordning administrativt, bara en ohållbar situation ekonomiskt.

  • skuldhelvete

    Fast det finns ett litet problem, eller stort. Behöver flytta snart för att få billigare boende och med en betalningsanmärkning får jag inget hyreskontrakt. Och släpper jag till kfm där jag både för anmärkning och löneutmätning så riskerar jag familj och jobb. Lite kört då...

  • skuldhelvete

    Tack för det Aniiee. Jag känner mig redan rutten och värdelös som människa. Och är väl säkert dum också.
    Jag har ett sånt jobb och arbetsplats där en utmätning skulle innebära att min lämplighet för jobbet skulle äventyras. Likaså förtroendet för min sambo för att jag satt mig i denna situation, det sistnämnda alltså. Är så ledsen och uppgiven att jag inte bara orkar mer.

  • skuldhelvete

    Jag tycker inte synd om mig själv. Jag bara försöker hitta kraft och metoder för att lösa detta. Meningen är inte att mörka saker utan lösa saker jag själv orsakat själv. Jag vet att situationen inte blir löst av att jag berättar i detta läge. 

  • skuldhelvete

    Jag har varje månad ca 5000 kr över som behövs för att täcka dessa 20 000 kr men de pengarna måste in omgående, därav lite frustrerad.

  • skuldhelvete

    Det har du rätt i Aniiee. I det avseendet är jag nog lite dum men envis. Jag har mina skäl att försöka lösa detta själv. Jag kan inte riskera en separation, då har jag liksom inget kvar. Svårt att förstå kanske men så är det :(

    Jag har pratat, bönat, bett och gråtit för de här som ska ha in 20 000 kr. Inget hjälper. Det är 4 olika företag.

  • skuldhelvete

    Jag kanske förstår att det är svårt att ge konkreta tips till en hopplös situation men behövde skriva av mig och hoppas på att någon kommer på något genialiskt som jag inte gjort.

Svar på tråden Skuldsatt, deprimerad och utan hopp