Inlägg från: kämpandemamma |Visa alla inlägg
  • kämpandemamma

    Recept mot förstoppning hos barn

    Hej
    Mitt barn lider av förstoppning. Hon är tre år. Vi försöker med diverse lösande matprodukter och ger movicol dagligen. Vi är inne i den ökända "onda spiralen", dvs vägra toalett pga smärta/tidigare smärta vilket leder till mer förstoppning, ja ni vet ju säkert... Ibland flyter det på bättre, ibland sämre.

    Det finns många trådar om detta men hittar ingen aktiv (tipsa gärna om ni vet ngn) men jag tänkte att här behövs det en tråd som samlar bra recept för dessa magar. Nu är jag inte direkt ute efter de vanliga tipsen, dvs katrinplommon, mogna päron, kiwi, fibrer i kombo med mkt vatten osv utan vad jag skulle behöva är riktiga maträtter/mellanmål osv. som är bra för dessa magar.

    Så i denna tråd tänkte jag vi skulle dela med oss av våra tips på matrecept. En del recept blir väl på vanliga maträtter som finns därute och en del recept görs om så att man kan stoppa i diverse önskvärt för dessa magar.

    Även tips på vad man kan smyga ner movicol i önskas. Vi kör med movicol junior dagligen men hon är en finsmakare och känner på lång väg om vi häller på för mycket på en gång. (Skulle aldrig kunna få henne att dricka det utan att blanda). Vi blandar detta i olika maträtter, köttfärssås är tacksamt tex, soppor fungerar bra, potatismos oxå. Vi ger även vuxen movicol ibland (då detta ska vara samma som barnens fast dubbelmängd i påsen, enda skillnaden är smaken som ju är "apelsin", detta blandar vi i "sött", tex yoghurt, smoothie osv.

    Behöver man prata av sig går det ju oxå bra men fokus gärna på mat i samband med förstoppning åkomma.

  • Svar på tråden Recept mot förstoppning hos barn
Svar på tråden Recept mot förstoppning hos barn