• Sabinac

    BF Oktober 2016

    Hej på er alla gravida.

    Jag är 24 år, bor utanför Örebro och är gravid med andra barnet beräknat till 16 oktober. Storasyster har precis fyllt 2 år.

    Idag går vi in i v 16 (15+0) och har börjat känna lite fladder i magen senaste dagarna.

    Såg någon fråga om viktuppgång med andra barnet. Måste vara så inviduellt för alla graviditeter som precis med allt. Jag mådde väldigt illa och kräktes dagligen i drygt 1 månad så gick ned ca 3 kg första veckorna. Började på 58 kg "ogravid" och igår stod vågen på 56 kg (v 14+6). Så -2 kg från start men +1 kg från lägsta vikt.

    Magen växer däremot i rekordfart, betydligt fortare än första graviditeten.

    Vi har kvar mycket från dottern så vi har inte köpt något till denna bebis. Det behövs så lite i början så det som ska kompletteras väntar vi nog med tills i sommar/höst.

    En fråga till er med storasyskon, ska ni köpa syskonvagn?

    Vi använder sällan vagn som det är nu men det kanske är smidigare om man har två barn att få med sig.

    Och hur länge har ni tänkt arbeta innan ni går på föräldraledighet?

  • Sabinac

    Igår fick sambon känna på sprattlet i magen för första gången! Tiden går verkligen supersnabbt, går in i v 17 idag. Ultraljud bokat till den 23 maj.

  • Sabinac
    JennyNG skrev 2016-05-03 07:46:07 följande:

    Det blev en Emmaljunga i skin???? så ungen lä väl dö av värmeslag nästa sommar . Hehe

    Spännande. Ska ni kolla kön ?


    Vilken Emmaljunga valde ni? Jag kollar runt på vagnar nu och funderar på Emmaljunga också.

    Vi hade en cresent till dottern men den vagnen har så små hjul fram så den fungerar inge bra där vi bor nu med grusväg.
  • Sabinac

    [quote=76988557][quote-nick]LisenB skrev 2016-09-21 07:43:31 följande:[/quote-nick]Idag ska vi till bm och jag är orolig för att bebisen inte vänt sig. Då blir det vändningsförsök och kanske kejsarsnitt... Har ställt in mig så på vaginalt och allt vad det innebär så tycker det vore tråkigt att behöva få kejsarsnitt.. Tänker nog inte välja/propsa på att föda i säte iaf.. Hur har ni det med det? Några erfarenheter?[/

    Hej! Min bebis ligger eventuellt i säte. Vid mitt bm besök förra veckan kunde varken min bm eller hennes kollega avgöra vad som var rumpa och huvud på min bebis. Hjärtljuden hördes högt upp på magen vilket tydde på säte men osäkert. Jag har en ny tid på måndag hos bm, då har jag gått 37 fulla veckor och förlossningen tar då emot för bedömning om bm fortfarande inte är helt säker på bebisens läge i magen.

    Jag hoppas bebisen väljer att snurra rätt tills måndag, annars vill jag verkligen göra vändningsförsök. Skulle det eventuella vändningsförsöket misslyckas är jag helt klart för att ge en sätesförlossning ett försök. Tänker göra allt för att undvika ett snitt.

  • Sabinac

    Det verkar väldigt olika hur inställningen är från sjukhus till sjukhus gällande sätesförlossningar.

    Vilken vecka är du i just nu? Har du barn sedan tidigare? :)

    Jag har haft en känsla sedan många veckor tillbaka att min bebis ligger snett och att det är ett huvud under revbenen på högra sidan av magen.

  • Sabinac
    LisenB skrev 2016-09-22 11:26:52 följande:

    Ja det verkar så... Vilket gör att det känns osäkert och att man kanske hamnar i kejsarsnitt ändå tillslut om det inte går vägen...

    Jag är i v.35+4. Jag känner ofta ett hårt tryck uppåt eller uppåt och åt sidan. BM kände igår en rumpa trodde hon eftersom den gick att trycka på och den gav vika. Det sa hon att huvudet ofta inte gör... Men jag har inte jättebred mage så den kanske inte kan ligga på tvären?


    Jag har ofta tryck utåt och uppåt också. Och rörelser lite överallt, svårt denna gång att känna vilka kroppsdelar som känns.

    Tror min bebis iallafall har huvudet uppåt till höger och rumpan mot vänster höft och sedan fötterna ut mot vänstra sidan och uppåt. Den ligger inte helt vågrätt för min mage är inte heller så bred. Eller den växer bara framåt och blir bara bred när bebisen verkligen sträcker på sig. ????

    Ska bli spännande på måndag att se om bm kan känna eller om det blir någon kontroll.
  • Sabinac

    Är det bara jag som älskar att vara gravid så mycket att jag känner mig ledsen över att graviditeten snart är slut?

    Självklart längtar jag jätte mycket efter den lilla i magen men om jag fick välja skulle jag vara gravid i minst två månader till. Känner inte att jag hinner med, tiden går så fort!

    Idag har vi 3 veckor kvar till bf.

  • Sabinac
    ceciliajohansson skrev 2016-09-26 12:34:36 följande:

    Va skönt att du känner så! Jag har inte heller några egentliga "problem" med att vara gravid. Dock tycker jag att det börjar bli aningens jobbigt nu med magen haha. Jag längtar så efter att lillen ska hitta ut, men samtidigt skrämmer det mig då jag vet att ALLT kommer att förändras, fast självklart på ett bra sätt! Lite nervös är man ju trots allt 


    Det här är min andra graviditet och det kanske även är sista så känns kanske lite extra sorgligt att det är över snart pga det. Men jag älskar verkligen att vara gravid och ha allt fantastiskt framför mig. Denna gång känner jag ingen nervositet inför vad som ska hända. Känner mig redo. Var hos bm idag som kunde bekräfta att bebisen låg med huvudet nedåt som den ska och inte i säte som de misstänkte för två veckor sedan. Så nu känns det lugnande igen och ser fram emot en förlossning så småningom.
  • Sabinac
    Vanja skrev 2016-09-26 19:00:17 följande:

    Känner detsamma! :) det är härligt att vara gravid om man får må bra. Kommer ihåg när sonen föddes, jag var såklart jätteglad att få honom men samtidigt så Saknade jag honom jättemycket! Haha :) han hörde ju hemma i min mage <3


    Ja om man får må bra är det helt fantastiskt!

    Min dotter föddes 3 dagar innan beräknat, då gick mitt vatten när jag sov och jag var inte alls beredd på att det skulle komma en bebis innan bf. Alla tjatade ju på om att man går över tiden med första barnet. Sen hade jag en snabb förlossning och magen och rörelserna var plötsligt borta. Då saknade jag det jätte mycket även fast man njöt så mycket av sin lilla bebis!
  • Sabinac
    Anonym (Fundersam) skrev 2016-09-26 20:42:48 följande:

    Alltså, någon som har erfarenhet av det här med slemproppen? Jag har haft bindor på i stort sett hela dagen och genom någon månad nu just för ökade flytningar. När jag gick på toa nu efter att ha kört utan binda under eftermiddagen så hade jag som slem i trosorna. Inte riktigt som jag upplevt flytningarna innan. Det var snoraktigt och likt äl-flytningarna. Inte så mycket men det fick mig att fundera på om det kan vara en del av slemproppen?

    BF 28 okt.


    Det låter likt slemproppen. Jag har haft liknande vid några tillfällen... Väldigt lite så det är bara små delar som släppt isåfall.

    Har läst att det kan ta flera veckor tills en förlossning startar fast slemproppen släppt så det luras ju lite.
Svar på tråden BF Oktober 2016