Inlägg från: Anonym (Hej!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hej!)

    Feminister!

    Vad tycker ni om att väldigt många män har en så negativ inställning till feminismen?

  • Svar på tråden Feminister!
  • Anonym (Hej!)

    Om de har argumentet att det kan finnas områden där män också diskrimineras då?

  • Anonym (Hej!)
    Anonym (F) skrev 2016-02-02 05:42:58 följande:

    Finns ju ingen anledning att vara emot feminism bara därför. Feminism är ju inget som är emot män. Tvärtom! Feminismen gagnar ju män också. Man kan vara feminist och ändå jobba för mäns rättigheter i de frågor det gäller. Så det handlar om okunskap hos de som tänker så helt enkelt. De vet inte vad feminism är.


    Men om man anser att feminismen fokuserar på kvinnofrågor och man själv är man och därför anser det ligga närmare till hands att arbeta med mansfrågor är det alltså OK, såvida man "släpper fram" alla förändringar som också gynnar kvinnor?
  • Anonym (Hej!)
    CFly skrev 2016-02-02 10:34:37 följande:

    Då tror jag i alla fall jag skulle ha lättare att ta ställning till om det är vettigt eller inte.


    Du är alltså inte feminist, no matter what?
  • Anonym (Hej!)
    S c h n a skrev 2016-02-02 11:59:30 följande:

    Det beror på vad det negativa är. Haranger som "jag är ekvivaliiiist/jämställdist för det finns avarter inom feminismen" tycker jag är rätt spåniga. Men förutom att jag får ett kliande behov att bli känd ekvivalist-avart, och sen nästa kända ism-avart, och nästa och nästa.. bara för att se folk fly som harar från allt som inte är perfekt, så bryr jag mig inte så länge syftet är detsamma. Whatever.


    Anser du att feminismen är helt felfri?
  • Anonym (Hej!)
    Anonym (F) skrev 2016-02-02 16:10:52 följande:

    Ingen ska diskrimineras eller ogynnas pga sitt kön. Givetvis kan man arbeta för mäns rättigheter och ändå kalla sig feminist. Fast man måste ju inse det faktum att vågskålen på mäns sida väger tyngre och för att nå jämställdhet måste man arbeta mer på ena sidan för att nå jämvikt. Dessa förändringar för kvinnors lika rätt kommer ändå att gynna männen på många plan men det handlar även om att som man släppa från sig makt. Det är väl den frågan som gnager hos många antifeminister. Att som man mista sin makt ses som att de missgynnas när det i fakto egentligen handlar om att jämna ut makten. Jag anser att en feminist erkänner att samhället är patriarkalt och att det är det som ska motarbetas.


    Ja, hur överger jag som man min makt?

    I övrigt har du rätt att män skall överge mycket av sin makt, inte att kvinnor skall "ta sig upp" till mäns nivå. Därför gillar inte jag modern radikalfeminism, men den äldre, sundare feminismen som handlade om att män skall "tas ned" till kvinnors nivå, om du förstår vad jag menar. Alltså fler hemmapappor och färre kvinnor i strid. Väldigt tillspetsat, men ändå.

    Håller med om att patriarkatet skall motarbetas, men menar samtidigt inte att män t ex får bättre utfall i vårdnadstvister automatiskt, utan man måste arbeta för det. Nu tror jag visserligen att vissa kvinnor accepterar eller t o m jobbar för mäns rättigheter också, men ja.
  • Anonym (Hej!)
    Anonym (F) skrev 2016-02-02 16:46:58 följande:

    Jag vill tro att män får bättre utfall i vårdnadstvister om de tagit lika stort ansvar för barnen som kvinnan. Tex varit hemma halva föräldraledigheten. Dessutom om man utrotar mansnormen med sin machokultur kommer utfallen gagna mannen till större del. Om kvinnors löner blir lika höga som männens så finns det ingen anledning för att kvinnan tar största delen av F-ledigheten etc. Jag tror sånt påverkar utfall i vårdnadstvister. Tror inte du det? Jag tänker att man bör börja i rätt ände.


    Jo, jag håller med om allt. Problemet är att man kan inte veta om det är åsikt som delas av alla feminister eller om alla arbetar mot det målet. Därför väljer jag att inte kalla mig feminist.
  • Anonym (Hej!)
    Sarakechi skrev 2016-02-02 17:19:59 följande:

    Jag hatar dagens feminister, eftersom det bara är en massa dynga som sprids, manshatet är accepterat och det är äckligt, dessutom är det många efterblivna feminister som drar av sig tröjan i tid och otid och slänger fram sina slappstrutar, "määäään går ju toppleeeess, varför fååår inte viii?", är inte bröst något privat? Jag vill inte se era fula jävla bröst...


    Anser du att kvinnor måste skyla med sina kroppar?
  • Anonym (Hej!)
    Sarakechi skrev 2016-02-02 17:21:54 följande:

    Och män har väl rätt att tycka som de vill?


    Ja. Vad då, då? Är du själv man, eller?
  • Anonym (Hej!)
    todo nada skrev 2016-02-02 17:57:23 följande:

    Jag hatar inte män, och jag skulle aldrig få för mig att visa mina fenomenala pattar för dig.


Svar på tråden Feminister!