Inlägg från: frökenelisabeth |Visa alla inlägg
  • frökenelisabeth

    Mår dåligt av att amma.

    Det finns inga regler kring amning, man gör precis som man själv vill och det är många mammor som inte trivs med amning! Om det inte är viktigt för DIG att amma, så prova att ta en paus - ge flaska en dag eller två och se hur det känns. Det går oftast bra att gå tillbaka till amningen igen om man ångrar sig, eller också kan man välja att delamma eller hobbyamma, ifall man vill hålla kvar någon liten del av det.

    Viktigast är att man försöker ta reda på vad man själv mår bäst av tycker jag, så att man inte ammar för någon annans skull.  
  • frökenelisabeth

    P.S, det finns något som heter D-MER som betyder att man reagerar med olust/ångest på mjölkutdrivningsreflexen. Inte jättevanligt, men tufft för de kvinnor som drabbas då det ju som du säger ska vara så "myyysigt" att amma. 

  • frökenelisabeth
    tjejanonym skrev 2016-02-03 22:16:24 följande:

    Tack för alla svar! Trodde aldrig att jag skulle få så mycket stöttning eftersom det som sagt är sån "tabu" med flaskmatning. En stor vikt släppte från mina axlar bara av att få höra från er att det är okej om jag vill sluta och därför funderar jag faktiskt på att göra det...

    Skönt att också få veta att man inte är ensam om att ha denna amningsångest när det enligt alla andra är så "underbart". Funderade ett tag på om det kanske handlade om förlossningsdepression men jag har inte fått fylla i en sån där lapp från BVC än så jag får ta det när det kommer.

    Frågan nu är bara hur jag ska förklara för folk varför jag inte ammar när jag egentligen kan. Det känns som att folk kanske kommer att lägga sig i väldigt mycket :/


    Äh, det där ska folk inte ha åsikter om! Fast jag vet ju att många har det ändå. Säg bara "det var en bättre lösning för oss med flaska" och le soligt. 
Svar på tråden Mår dåligt av att amma.