• TeresB

    Mår dåligt av att amma.

    tjejanonym skrev 2016-02-03 15:44:31 följande:

    Hej

    För några veckor sedan fick jag mitt första barn.

    Direkt efter förlossningen la dom upp honom på mitt bröst och sa att jag skulle ge honom bröstet.

    Även om jag under tiden jag var gravid känt mig lite tveksam och obekväm kring det här med amning så tänkte jag inte så mycket på det där och då utan jag gav honom bröstet.

    Det var ingen som tittade att han hade rätt sugteknik eller så vilket ganska snabbt resulterade i såriga bröstvårtor. Dagen/natten efter förlossningen försökte jag amma flera gånger och varje amning var verkligen en pina. Det var som att gå igenom ännu en förlossning, utan att överdriva. Det gjorde så ont!

    De sista dagarna på BB fick jag i alla fall pumpa och ge i kopp för att få vila bröstvårtorna lite. Jag fick även testa att amma med amningsnapp vilket kändes lite bättre.

    Nu dom senaste veckorna hemma har jag mått så himla dåligt. Nästan varje gång jag ska amma gråter jag och har ångest. Jag ammar fortfarande med amningsnapp men det gör ändå ont, framför allt i ena bröstet. Jag pumpar även och ger på flaska. Vi ger också ersättning då vår pojke inte blir helt nöjd på bara bröstmjölk.

    På fem dagar har jag fått mjölkstockning och hög feber tre gånger vilket inte gjort  saken bättre. Trots att jag pumpat/ammat regelbundet, duschat varmt, masserat, haft på värmekudde...

    Jag vet att bröstmjölk är det "bästa" för barnet och det är därför jag fortsätter. Men det känns inte alls så där underbart och mysigt att amma som alla säger. För mig är det mer en ångestfylld situation som jag fasar inför och funderar nästan på att sluta och bara ge ersättning... Hur ska jag klara det här i flera månader till liksom?!

    Jag känner mig låst och vågar inte ta mig ut för tänk om han blir hungrig mitt i alltihop och jag måste slänga fram bröstet vilket jag inte är bekväm i.

    Samtidigt mår jag dåligt över att jag känner just så här när jag ammar och att jag inte får det att fungera. Känner mig som en dålig mamma :(

    Är jag hemsk som funderar på att gå över helt till flaska och ersättning istället?

    Jag vet inte riktigt vad jag vill få ut av det här inlägget. Lite stöttning kanske? Någon som känner/har känt lika dant? Ska man må så här dåligt av att amma?

    Eller är jag helt ensam i det här? :(


    Mår du så dåligt och ditt barn äter ersättning och det känns bättre, gör så då!

    Har precis fått mitt 2:a barn, mitt första kom många veckor tidigt och honom pumpade jag och sondade i början, sen ammades han och slutligen fick han ersättning. Men skillnaden är inställningen från vården. Med min prematur fanns det mer stöttning i att göra det som fungerar, oavsett om det var ammning eller flaska.

    Ditt barn kommer inte att må mindre bra av ersättning om du mår bättre av det.
Svar på tråden Mår dåligt av att amma.