Inlägg från: Anonym (Qwert) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Qwert)

    Mår dåligt av att amma.

    Amning är något både bebis och mamman måste lära sig. Det går (tyvärr) inte på automatik. Ni är båda ganska nya på det. Det sägs att det tar tre månader att etablera en fullt fungerande amning.

    Om du vill fortsätta amma tycker jag att du ska kontakta en amningsmottagning (om det finns där du bor). Och Amningshjälpen. www.amningshjalpen.se Ta all hjälp du kan få! Nu!!!

    Om du absolut inte vill amma, sluta och ge flaska. Inget fel med det.

    Efter otaliga mjölkstockningar med mitt tredje barn gav jag upp när hen var ca två månader. Ett beslut jag ångrade och mådde dåligt över länge. Jag ångrar att jag inte sökte mer hjälp och jag borde sökt den tidigare.

    Mitt första barn ammade jag i ca sex månader. Blev faktiskt aldrig så bekväm att jag bara slängde fram bröstet vart som helst men jag fick det att funka ändå. Det är inte heller helt lätt att hålla på med flaskor och kunna värma dom.

    Sök hjälp och var säker på ditt beslut!!! Vilket beslut du tar är upp till dig och inget av dom är fel!!!

  • Anonym (Qwert)

    Var ärlig och säg som det är. Brukar funka bäst. Och är det nåt pucko som säger nåt dumt försök glömma det. Du gör ditt val om vad som är bäst för dig och ditt barn!

  • Anonym (Qwert)
    Rocket Mania skrev 2016-02-05 17:03:45 följande:

    Vad tråkigt att amningen inte fungerade men vad bra att ersättning finns. Det är möjligen så att det här med att bröstmjölk är det bästa för barnet stämmer men det betyder inte att amning är det bästa. Mår du dåligt av att amma eller inte vill amma för att du bara inte vill så slutar du. Punkt. Vad andra tycker om det är helt ovidkommande, det är som sagt ditt beslut.

    Sedan gällande öroninflammationer så tänkte jag bara komma med en personlig anekdot. Jag har ammat mina barn länge. Långt över genomsnittet länge. 2 av 3 har varit öronbarn. 


    Mitt barn jag ammade i sex månader har haft öroninflammation. Mitt barn som flaskades har inte haft det.

    Jag tror det viktiga är att du mår bra nu! Då får ni en bra start.
Svar på tråden Mår dåligt av att amma.