Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Hvb-hem precis vid skola. Vad gör man?

    Om de bygger ett HVB-hem på skolans parkering skulle jag omedelbart byta skola. Jag har själv arbetat på HVB-hem och säkerheten var lika med noll och jag fick sluta inom 2 veckor. Tyvärr blev det konflikter hela tiden om minsta lilla grej. Det var alltid en laddad stämning, hög ljudnivå och slagsmål tillhörde vardagen.  
    Många av dessa barn är krigsskadade där finns social-ekonomisk problematik. En sak är dock säker, jag skulle aldrig låta mina barn gå på en skola där det ligger ett HVB-hem på parkeringen. Det cirkulerar tyvärr mycket droger på dessa boenden. Personalen som arbetar där är inte heller utbildade att möta barnen. Av oss alla som arbetade fanns inte en enda psykolog, socialkonsulent, socialsekreterare eller någon med någon form av formell utbildning som är vana att möta personer i kris. Idag har jag ett annat jobb och trivs utmärkt. Jag kommer aldrig gå tillbaka och arbeta med integration igen. 

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (lina) skrev 2016-02-05 10:09:08 följande:

    Hoppas verkligen att det var det enda vettiga lösningen kommunen kom på. För det är ju ingen bra lösning.

    Kunde kommunen inte hyrt någon stor villa istället? Känns litegrann som en väldigt lat lösning som inte gynnar någon.


    Med min erfarenhet skulle det vara mycket bättre att hyra en större villa. Anställa kompetens personal. Också viktigt att inte ha så många ensamkommande barn på ett och samma ställe. Jag skulle säga max. 6 barn för då har man en chans att integrera. Där jag jobbade var det bara förvaring. Inge undra på att det ständigt var konflikt.
Svar på tråden Hvb-hem precis vid skola. Vad gör man?