• Anonym (L)

    Hur blir jag mindre patetisk?

    zooägaren skrev 2016-02-06 10:13:35 följande:
    Fast...alltså det här är inte bara en "centrerad grupp" som säger... utan det är precis varenda människa jag stöter på som reagerar på samma sätt. Det går bra ett tag, tills jag känner mig trygg med personen och börjar prata...Jag är ganska tyst av mig tills jag känner mig trygg med nya personer.. Och alla människor jag möter kan ju inte vara rövhattar...den enda gemensamma nämnaren är ju jag, så felet ligger hos mig.
    Jag är hård , men ärlig!

    Jag skulle tro att du måste lära dig att hålla igen lite, även efter att du börjat känna dig trygg med personen. Det är ju inte alls säkert att hen känner sig lika trygg med dig, utan hen kanske vill ha ett litet avstånd och inte gå in på alltför privata saker förrän efter ytterligare en tid - eller aldrig. Ett knep att ta till är att inte insistera på att få svar på en fråga. Tycker du inte att personen gav ett fullgott svar på frågan om hur hen mår, eller om hen tycker att pannbiff är gott eller whatever, så lämna samtalsämnet och börja prata om något annat. Men behöver du veta hur mycket mat du ska laga, eller något annat praktiskt, så kan du naturligtvis be om ett tydligt svar.
  • Anonym (L)
    zooägaren skrev 2016-02-06 10:45:54 följande:
    Jag är inte överdrivet ärlig. Men frågar någon om min åsikt så säger jag kom åsikt. Orkar inte hålla på och "linda in saker" utan ger ett rakt svar. Till exempel: "Du zooägaren, tycker du att den här klänningen passar mig?" "Nej random kompis, den passar dig inte" Istället för "random kompis du är jättefin och söt och klänningen också men den kanske inte ser perfekt ut på dig..om du inte tycker det, för då ser den jäääättebra ut på dig" .. men det där med dolda budskap och annat dravel begriper jag inte
    Jag är hård , men ärlig!

    Jag tycker också att det är jobbigt att göra mig till och säga något annat än det jag tycker. Men i längden är det ännu jobbigare att alltid vara ärlig. Om jag tänker på vad den totala effekten blir, istället för att bara tänka att det är jobbigt att anpassa mig, så tycker jag att det är värt besväret. Genom att linda in ditt svar signalerar du att du bryr dig om personens känslor, och att er vänskap är viktigare än den absoluta sanningen om vad du tycker om klänningens passform.
Svar på tråden Hur blir jag mindre patetisk?