• sportpappa

    Skärmar sämre än annan sysselsättning?

    Jag har inte särskilt mycket emot skärmar, men det blir lätt lite väl mycket tid som läggs där eftersom det är så lättillgängligt och en smidig barnvakt som man lätt kan ta till vid behov. Därför anser jag att man bör arbeta för att barnen ska göra andra saker.

    Det vi oroar oss mest för är synen. Av den anledningen tycker vi det är bättre att de tittar på TV på grund av det längre avståndet. En annan anledning är för att motverka nack- och ryggproblem då man oftast sitter bättre framför TV:n.

    Öga-hand-koordination tror jag förbättras av att röra sig i den "verkliga" världen eftersom det finns ytterligare en dimension där.
    I appar kan man inte göra samma fel som i verkliga livet. Saker går inte sönder. Ofta behöver man inte vara särskilt noga med hur saker passar ihop eller hur man målar. Apparna rättar till det mesta. I appar behöver man inte heller plocka fram eller ställa undan saker.

    Jag tror på en sund kombination av appar, TV och "verklighet". Gärna där man använder båda tillsammans för att dra maximal nytta av det man gör. Så att barnen ser hur tekniken också kan användas som verktyg för att ha det ännu roligare i "verkligheten".

Svar på tråden Skärmar sämre än annan sysselsättning?