Inlägg från: My Sigma |Visa alla inlägg
  • My Sigma

    Ni som gift er bara för det juridiska, har ni ångrat er sedan?

    Jag lever som sambo och har ett barn, planerar ett till. Vi funderar på att gifta oss bara för det juridiska, dvs snabb ceremoni i stadshuset bara, ingen fest eller nåt. Är bara lite rädd för att jag eller sambon ska ångra oss efteråt, och önska att vi haft fest ändå. Har varit på många fina bröllop och roliga sexor och hippor, så jag vet lite vad vi missar. Å andra sidan har vi varken tid, ork eller pengar att ordna någon fest just nu, inte ens en lite. Å andra sidan skulle det vara en stor fördel för oss att var gifta, ifall något skulle hända någon av oss.

    Ni som gift er helt utan fest eller ståhej, har ni ångrat er? Andra tankar?

  • Svar på tråden Ni som gift er bara för det juridiska, har ni ångrat er sedan?
  • My Sigma

    Men kommer det "kännas" lika mycket om man har fest sen? Det känns som om det emotionella är en stor grej? Eller?

  • My Sigma

    Nej, stå i centrum är nog inget nån av oss gillar egentligen. Kanske dags att få detta fixat helg enkelt! Får tipsa sambons kompisar i smyg, för jag tror ändå att vill ha svensexa, hehe.

  • My Sigma

    Prinsessigt och drömmigt bröllop vill jag inte ha, funderar mest på den emotionella sidan. Det är väl därför man har ceremonier, traditionellt sett? För att det ska kännas att äktenskap betyder något?

    Att svärmor nog blir putt om vi gifter oss "i smyg" kan vi nog leva med. Om hon, + alla våra syskon + föräldrar + respektive ska med så blir det en del folk och då blir det planering och pengar och allt det där som det inte finns space för just nu.

  • My Sigma
    Rainbow gg skrev 2016-02-10 11:29:27 följande:

    Nä.. för att äktenskapet ska bli välsignat av en präst. Jag hade ju fortfarande älskat min man även om vi gift oss i stadshuset, och vi hade ju fortfarande blivit gifta.


    Nja, håller jag inte med om. Många har ju borgerliga ceremonier med musik och dikter och sånt, för att få lite inramning av det hela. Gift blir man ju såklart ändå, men kanske känner man sig mer gift om man har ceremoni och/eller fest? Det är nog lite det jag fiskar efter, att vi ska ångra att vi inte gjorde det mer speciellt.
  • My Sigma

    Tack alla som delat med sig!

    Jag lutar åt att vi får detta avklarat under enkla former. De mest romantiska och himlastormande ögonblicken i vår relation har ändå aldrig varit planerade eller haft publik, så vi fortsätter på det spåret :)

Svar på tråden Ni som gift er bara för det juridiska, har ni ångrat er sedan?