Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    fler med tvååringar som pratar lite?

    Är du säker på att hon inte KAN prata, eller är det så att hon inte VILL prata? Tydligen var jag någon slags perfektionist när jag var liten, sade knappt någonting tills jag var typ 2.5år, när jag bestämde mig för att det var dags, och plötsligt började uttrycka mig i små fina, korta meningar, utan minsta bebisspråk. Min egen son sa bara mamma, pappa, tack och glass tills han var ungefär 3 år, när det brakade lös (fast jag var inte så orolig, för han hade 3 språk omkring sig att kämpa med). Nu är han en stor grabb på 10år och kan alla 3 språken bra. Känner också ett par andra små tjejer som inte sade något riktigt ord just, innan de var 2.5år. Då började de i lugn takt, men sakta men säkert kom de till samma nivå som jämnåriga, strax före 4 års åldern. En annan liten kille pratade inte så mycket och de upptäckte att han hade lite hörselnedsättning. Jag vet hur spännande det är att höra de första orden, men ta det lugnt, hon är liten än så länge, och det kanske bara är så att hennes takt är långsammare.

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ledsen mamma) skrev 2016-02-09 23:26:57 följande:
    Här finns inte tillstymmelse till tvåordsmeningar tyvärr. Ordförråd på ca 15 ord. Förstår dock bra. Iaf enklare ord och uppmaningar

    Men lägg av! Kan hon 15 ord och förstår bra? Då är det ju lugnt, hon håller väl bara på att lagra ord, som hon tänker drämma till med snart, när ni minst anar det.
Svar på tråden fler med tvååringar som pratar lite?