Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Mår dåligt av p-piller, köra avbrutet?

    Jag har provat 4 olika p-piller, hormonspiral och p-stav. Inget fungerade för mig. Har sedan 1,5 år tillbaka använd mig av Natural cycles istället och det har fungerat helt perfekt för mig :) Det innebär att vi bara behöver använda kondom ett antal dagar i månaden (röda dagar kring ÄL) och det har gått jättebra för oss! Detta har fått mig att må så mycket bättre :)

  • Anonym (H)

    För mig var de psykiska biverkningarna detsamma av alla de olika sorterna av p-piller jag testade tyvärr.. Och med hormonspiral och p-stav hade jag även dessa biverkningar + att jag hade mens varannan dag i ett halvår innan jag gav upp. Och ja, det var påfrestande på mig att prova sig fram utan bra resultat alla dessa år.. Det kan ju såklart se annorlunda ut för andra, men detta är mina erfarenheter. Du borde kolla upp alternativa metoder som Natural cycles som är helt hormonfritt :)

  • Anonym (H)
    Anonym (Vilsa) skrev 2016-02-10 12:47:33 följande:

    Okej, så avbrutet verkar verkligen inte rekommenderas om man är vid en punkt i livet då barn inte står på agendan

    Jag funderar på är Natural Cycles eller liknande något man kan få hjälp eller råd kring hos en barnmorska eller är detta något hokuspukus för dem?


    Jag har dåliga erfarenheter och hört många andra som instämmer att barnmorskor viftar bort och kör skrämselsnack om alternativa metoder såsom NC och liknande. Möjligtvis att de nämner metoder såsom ex Pearly p-dator som fungerar precis lika dant som NC, fast har genomgått fler kliniska tester. Men de brukar ofta avråda en tråkigt nog och försöker få en att välja hormonella alternativ.. Googla runt och läs på om olika naturliga metoder istället! Jag är väldigt påläst om just NC och har använt det länge så har du frågor svarar jag gärna på det :)
  • Anonym (H)
    Anonym (Vilsa) skrev 2016-02-10 15:17:48 följande:

    Okej, ja barnmorskor verkar inte ha det bästa av rykten inom detta, men p-dator är det som NC fast utan app? Eller finns det något sådant? För just nu har jag ingen telefon jag kan skaffa appar på men "tekniken" borde la gå att komma åt på annat sätt om du förstår vad jag menar?Det låter faktiskt väldigt vettigt :) och inte allt för krångligt!


    Ja, Pearly är ett exempel på en p-dator. Du får en liten dos med inbyggd termometer i som efter mätnning räknar ut om du är fertil eller inte, alltså samma princip som NC fast istället är då termometern "vid sidan av" inmatningssystemet :) Pearly är dock ganska dyr, har för mig att de går för några tusen. Du kan använda NC utan app. Har du tillgång till en dator kan du mata in din temp genom hemsidan och din inloggning istället. Vad du hade för temp när du vaknade på morgonen visas de första sekunderna nästa gång du startar termometern, alltså kan du mata in det i efterhand.
  • Anonym (H)
    Anonym (Vilsa) skrev 2016-02-10 18:40:32 följande:

    Okej, bra att veta!

    Jag har googlat runt lite efter p-dator och priset är saftigt men det kanske det är värt.. eller så får jag prova NC på datorn. Men en fundering; är det så att tempen ska tas vid så exakt samma tid som möjligt varje dag på morgonen? För där har jag just nu lite problem med att jag under lediga dagar kan sova till 10-11 på morgonen medans om jag har en tid att passa kan jag behöva gå upp mellan 6-8 på morgonen, kan jag behöva få ordning på det och sätta en klocka varje dag för att det ska fungera med p-dator eller NC?


    Ju mindre tidsskillnad du har mellan dina mätningar desto bättre :) jag tror de har ett spann på 3 timmar. Skulle du sova längre än så kan du bara inaktivera den dagens temp. Det kan dock innebära att du får fler röda dagar/det tar längre tid för NC att se i vilken fas din kropp befinner sig i. Jag har tempat mig i 1,5 år och nu vet appen så mycket om mig redan så en dag här o där utan mätning gör ingen skillnad :) ställ klockan annars, tempa, somna om och mata in tempen i efterhand! :)
  • Anonym (H)
    Anonym (Vilsa) skrev 2016-02-11 21:39:47 följande:

    Känner mig fasen lite såld på denna p-dator, hoppas bara jag har tålamod för den att "lära sig mig" du vet, komma förbi alla röda dagar jag hört kommer i början

    Ni som använder er av p-dator; hur lång tid tog det för er att få gott om gröna dagar?


    För mig tog det 3 månader innan de gröna dagarna började öka varje månad :) Börjar du köra på NC så rekomenderar jag stark att du köper med ett gäng ÄL-test vilket kan ge fler gröna dagar snabbare. Skulle du mot förmodan inte trivas med NC kan du bara avbryta prenumerationen :)
  • Anonym (H)
    Anonym (Vilsa) skrev 2016-02-12 22:37:31 följande:

    Tack för alla bra tipsen!

    Hade verkligen varit skönt att leva livet utan att proppa sig full med p-piller, sedan hade det ju vart en sjysst bonus om det visar sig att pillren var orsaken till mitt instabila mående och jag får må bättre när jag slipper dem

    Någon som hamnat hos en kurator eller psykolog innan den mentala instabiliteten kunnat spåras till p-pillren? Hur har ni då bemötts av vården? Har de misstänkt p-piller? Har de haft teorier om andra anledningar eller har man inte kunnat förstå vad som vart fel?


    Jag gick till kurator vid 2 tillfällen under alla de år jag tog p-piller. Jag mådde inge bra men kopplade det till andra saker då. Det roliga var att när de frågade om medicinering och man nämnde p-piller så sa de alltid något i stil med "jaja.. men det räknas ju lixom inte. Det var inte den typ av medicinering jag undrade om".. Heldumt! :/
Svar på tråden Mår dåligt av p-piller, köra avbrutet?