Inlägg från: Flisan79 |Visa alla inlägg
  • Flisan79

    Mår dåligt av p-piller, köra avbrutet?

    Anonym (Vilsa) skrev 2016-02-10 21:26:29 följande:
    Ja det ska testas ett par månader och ses.. hade ju varit bekvämt ur preventinmedelsynpunkt att veta om det inte är pillren som orsakar mitt mående medans det hade vart bekvämt ur måendesynpunkt att lösa det och få må bättre genom att bara plocka bort pillren...
    Anonym (Niro) skrev 2016-02-10 19:44:54 följande:

    INTE avbrutet i alla fall!

    Sitter här gravid just nu på grund av avbrutet samlag som preventivmedel. Hann ha typ 1 ägglossning innan jag blev gravid.

    Så vill du inte bli gravid, skydda dig!!


    Bra att höra från båda sidor! För vissa verkar det funka utmärkt med avbrutet och för andra absolut inte, undrar vad denna skillnad beror på?

    If you don't mind me asking, vad var det som gjorde att det inta funkade för er?
    Var det svårare än planerat att avbryta eller är graviditeten som en oväntad blixt från klar himmel?

    Ska besvara en av dina frågor här.

    Anledningen till att avbrutet fungerar för vissa men inte andra är så enkel som att vissa mäns (ca 40% om jag inte minns fel) försats innehåller spermier medan andras inte gör det. Läste en forskningsrapport om det.

    Problemet är ju att man inte vet vilken kategori just din man tillhör
  • Flisan79
    Anonym (Avbrutet!) skrev 2016-02-11 21:08:19 följande:

    Mådde dåligt av alla hormoner så la ner det för längesen. Körde avbrutet plus undvek de dagarna jag enligt en normal menscykel hade ägglossning i 4 år. Bestämde sedan att försöka få barn och första gången vi inte avbröt och körde då jag trodde ägglossning var så blev jag med barn. Efter det barnet körde vi avbrutet i 3 år och när vi då ville ha syskon tog det sig andra månaden han inte drog ut den :)

    Enda risken med metoden är väl om killen inte är så bra på att dra ut i tid eller om han brukar ha försats men det vet man väl med sig som man isf...?


    Läs mitt tidigare inlägg om varför detta fungerar för er. Din man tillhör troligen gruppen män som inte har spermier i föresatsen.
Svar på tråden Mår dåligt av p-piller, köra avbrutet?