Inlägg från: Anonym (lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lisa)

    Mår dåligt pga jobb

    Du är något av en informell chef på jobbet låter det som. Varför har det blivit så? Är er formella chef dålig? Eller saknar ni chef?

    Någon tenderar att bli informell chef på jobbet om det är så att det saknas ett bra och tydligt ledarskap på arbetsplatsen. Ta det som en komplimang. Du har blivit det eftersom du har naturliga ledaregenskaper.

    Varför vill du inte bli chef?

  • Anonym (lisa)
    Anonym (Val) skrev 2016-02-12 18:06:25 följande:

    Har aldrig haft tanken på att bli eller vara chef. Blev dock det förra gången på samma jobb- blev för mycket, 240 Tim/ mån osv. Slutade och när jag nu återkom ville jag inte ha något ansvar, men nu har jag det igen. Vill inte hamna i 'enbart jobb i huvudet hela tiden' igen.

    Tack, och utan att låta mallig så vet jag att mitt arbetande jag är bra på många sätt. Och jag valde att säga ja till heltiden med ansvar, får stå ut och försöka koppla bort jobbet när man lämnat byggnaden men det är inte enkelt. Vissa dagar är jobbigare än andra. :)


    Varför inte se det som en utmaning och göra någonting bra utav det. Du är efterfrågad och kan använda det till din fördel. Se till att förhandla dig till en bra lön och bra villkor (ta hjälp av facket) som du kan tänka dig jobba med. När du sedan är chef kan du ju påverka arbetsmiljön till det bättre. Och skaffa dig bra verktyg att hantera stress. Det kan ju bli hur bra som helst :)
  • Anonym (lisa)
    Anonym (Val) skrev 2016-02-12 23:52:05 följande:

    Tack för råd och stöd. Tänker man på lönen är den alldelles för låg med tanke på all tid och arbete som ingår. Sade ja igår men pratade med en vän nu ikväll. Och mitt mående är nog viktigare.

    Man får mail, sms, samtal under sin lediga tid. Dvs du får ingen chans att släppa jobbet. Mycket övertid och ofta slutar du inte den tid du skulle slutat. Komma och arbeta på din lediga dag osv. Det ställs orimliga och höga krav och utdelningen av allt du offrar är liten.

    Kommer ta samtal nästa vecka och säga tack men nej tack. Har min plan att gå utb. efter sommaren för att byta yrke helt. Får leva snålt men stressfri fram tills dess.


    Men trots låg lön och mycket stress kan det vara värt att tacka ja. Det är ett ypperligt tillfälle att lära sig chefsjobbet och kan fungera som en avstamp till en bättre karriär. Det finns ju ingenting som säger att du måste bli långlivad på din nuvarande arbetsplats liksom.
Svar på tråden Mår dåligt pga jobb