Inlägg från: Anonym (mamsi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mamsi)

    Byta förskola sent, 5 år

    Alltså jag fattar inte. Hur kan man ha barngrupper på 32 och 42 barn?? Det verkar ju helt sinnessjukt!! Barnens stressnivåer måste ju ha skjutit genom taket för länge sedan. Kan bara tänka mig hur stimmigt det är där och skulle själv inte klara av den miljön mer än några timmar i taget. Min gissning är att den här generationen barn kommer växa upp till vuxna med allehanda stressrelaterade problem.

    Det var en allmän reflektion. Tror många barn mår dåligt i en sån miljö men inte alla. Ts, det viktigaste är ju hur dina barn klarar av det? Skulle inte oroa mig för mycket om barnen verkar vara extremt stresståliga. Miljön kan du ju försöka påverka genom att prata med förskolan, eventuellt förskolechefen. Kanske kan ni föräldrar gå ihop och kräva att de åtgärdar utemiljön exempelvis.

    För det är ju så att förskolebarns lekmiljö ska vara anpassad och utmanande men säker så att de kan leka fritt utan ständig tillsyn. Det är bara hämmande för deras utveckling att hela tiden få höra att de ska akta sig.

  • Anonym (mamsi)

    Men kan tillägga att det fortfarande finns bra (och kommunala) förskolor med små barngrupper. Mitt barn går just nu i en barngrupp (1-5 år) med 15 barn på tre vuxna och det är den största gruppen han gått i. Länge hade de bara 12 barn i den gruppen. Och på hans förra förskola var de 8 barn (småbarnsavdelning) på två vuxna. Tror inte mitt barn skulle klara av heldagar i så stora barngrupper som ni beskriver.

Svar på tråden Byta förskola sent, 5 år