• Pkb

    hjälp! frågor om vårdnad och papperslös.

    Det kom en ny lag för några år sedan, den som har barn här behöver inte åka hem och söka.

  • Pkb

    Jag vet flera som varit här olagligt i flera år och sedan skaffade barn, dom blev inte utvisade.

  • Pkb
    Anonym (Soc.) skrev 2016-02-14 00:32:28 följande:

    [quote=76336060][quote-nick]Pkb skrev 2016-02-14 00:28:53 följande:[/quote-nick]Det kom en ny lag för några år sedan, den som har barn här behöver inte åka hem och söka.[/

    Det är ingen rättighet. Bara så att möjligheten finns OM myndigheten anser att det finns skäl. De flesta måste fortfarande söka från hemmlandet. Möjligheten praktiseras mycket sparsamt.


    Har jag aldrig varit med om. Alla jag vet som fått barn här har fått stanna efter att lagen kom.
  • Pkb

    Alltså efter uppehållstillståndet tror jag att han skulle få delad vårdnad. Så länge inte barnet far illa med honom så spelar det ju inte så stor roll vad folk tror skulle kunna hända.

  • Pkb

    Alltså på migrationsverkets hemsidastår det ju att den som begått brott eller varit här olagligt kan bli utvisad. Verkligheten som jag har sett den ser dock annorlunda ut. Men det är väl det och om han uttalat hot som man skulle kunna tycka ska vara till hans nackdel.

  • Pkb

    Alltså man kan ju ha gemensam vårdnad fast man till och med bor i olika länder. Kan dom inte kommunicera ang barnet, har han hotat att föra bort barnet, far barnet illa hos honom. De är ju ungefär sådana frågor man tar upp i domstol.

Svar på tråden hjälp! frågor om vårdnad och papperslös.