Inlägg från: Rani |Visa alla inlägg
  • Rani

    Amning och BB

    Om din amning kommer igång som den ska och barnet ammas bra så finns det ingen anledning för personalen att vara där. MEN för de flesta så är det inte så. De flesta behöver hjälp med att lägga till barnet, få det att få rätt grepp osv och därför kommer personalen för att hjälpa. Så du kan ju ha tur och lyckas på egen hand men om du vill amma får du nog ställa in dig på att ta hjälp. Efter en förlossning aå känns det faktiskt som en fis i vinden att någon tar på ens bröst.

    Däremot om du inte vill amma så tycker kag du ska säga det. Då måste de respektera detta.

  • Rani
    Frankie Bean skrev 2016-02-14 16:07:35 följande:

    Jag har läst på men detta är nog helt och hållet känslomässigt styrt. Tanken på amning äcklar mig och gör mig faktiskt arg inombords. Den enda fördelen (för mig) är att nattmatningen känns lättare...

    Det hade varit behändigt att kunna amma men är rädd att börja känna negativa känslor gentemot min son och ta avstånd från honom.

    Vill väl mest kunna prova lite hemma för att se om det verkligen är så hemskt som jag föreställer mig.

    Funderar på om man bara kör direkt med flaskmatning på BB men avstår tabletterna för att avstanna mjölkbildningen, så får man testa när man kommer hem isf.

    Känner mig bara "konstig", har fått ett planerat kejsarsnitt bestämt, plus att jag inte kommer amma. Känner mig lite okvinnlig kanske, i brist på bättre ord.


    För att mjölken ska komma igång som den ska så bör barnet börja dia från första dagen. Så att vänta tills du kommer hem är ingen bra idé. Plus att det inte är så bra att barnet vänjer sig vid flaskan för då finns risk att barnet inte vill amma. OM du vill amma alltså. Ge annars ersättning. Din kvinnlighet sitter inte i det. Finns gott om kvinnor som aldrig får barn och de är ju lika mycket kvinnor för det.
  • Rani
    lollip0p skrev 2016-02-14 17:16:59 följande:

    Efter ett kejsarsnitt förlorar man alltså magiskt sin känsla av kroppslig integritet?


    Nej...men det ger perspektiv på vad man är beredd att utsätta sig för.
Svar på tråden Amning och BB