Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Amning och BB

    Mammatillelise skrev 2016-02-14 18:41:10 följande:
    Redan innan barnet är ute så knäppte dom upp sjukhuskjortan under krystvärkarna för att barnet skulle komma upp på bröstet och ta tutten direkt. Vår dotter gjorde inte det och vi var kvar två nätter på bb för att amningen inte ville fungera. Det var barnmorskor som klämde på tuttarna för att handmjölka ut till bebisen. Första dygnet behöver dom inte äta Men när hon behövde äta så vart det en hets som gjorde mig stressad och jag grät på bb för att barnmorskan inte ville skicka hem oss utan att amningen inte fungerade (det var 1 av 6 barnmorskor, resten var underbara) det slutade med att vi fick ersättning och så har det vart sen dess. Mitt barn mår jätte bra Trpts att jag inte ammat. Jag tänker inte ens försöka att amma nästa barn för det var så smidigt med ersättningen. MAn vet exakt hur mycket dom får i sig och blir mätta. Men det är olika för alla. Var beredd på att dom kommer vilja hjälpa dig att amma om det inte fungerar. Hoppas det går bra och lycka till :)
    Ja, jag har en helt annan upplevelse med tredje barnet. Jag FICK INTE ta på sjukhusskjortan när jag la mig i förlossningssängen och då hade jag ändå bara varit inne 11 minuter med andra. Så när barnet var fött och skulle läggas på bröstet fick jag börja med att byta kläder. Jag är fortfarande sur på dem att de inte lyssnade. Tredje gången var jag inskriven 35 minuter innan född.

    Så hur bm agerar är nog VÄLDIGT olika. Jag såg det som positivt att de ville hjälpa, då det tog några veckor att få en amning som fungerade smärtfritt, men då hade de i alla fall kollat taget på bb.

    Så ts ska du amma i lugn och ro får du väl åka hem efter ett dygn om du vill sitta på kammaren och tro att du kan amma i lugn och ro. Ska amningen komma igång behöver bebisen suga ofta. Runt tredje dygnet strömmar mjölken till.

    Min första vägrade äta första dygnet och de fick försöka tvinga henne sedan för efter 24 timmar MÅSTE de börja äta. På 2-dygnskontrollen upptäcktes kort tungband och en nyckelbensfraktur som förklarade läget. Alla mina tre har haft svårt att få rätt tag i början, så utan hjälp på bb hade vi inte lyckats. Så antingen får du släppa på prydheten eller strunta i att amma, tror jag.
Svar på tråden Amning och BB