• Sally Cinnamon

    Höstbebisar efter IVF 2016

    CB1982, vilken skräckupplevelse!! Fattar att du blev riktigt rädd. Säger som de andra kloka här i tråden, vila och ta hand om dig och våga lita på att du är i trygga händer så håller vi alla tummar att bebisen ligger kvar så länge som möjligt <3

  • Sally Cinnamon
    Libra1 skrev 2016-08-14 11:15:18 följande:

    Idag ska vi tvätta alla bebiskläder!!! Känns lite busigt på något sätt. Hi hi!

    Hur tvättar ni? Speciellt tvättmedel? Med eller utan sköljmedel?


    Vanligt tvättmedel och sköljmedel men oparfymerat. Om man är nojig över sköljmedel kan man ta ättika i sköljmedelsfacket istället, också ngt mjukgörande men inte lika (tycker jag).
  • Sally Cinnamon

    Onödigaste grejerna i vår bb-väska förra
    ggn var nog blöjor (det finns ju där!) och kläder som inte går lätt att amma i. Tänk skjorta! Kan ev ha haft lite smink med också, det användes inte :D

    Mitt järn har precis som förra grav störtdykt ner till 103 trots tillägg så nu blir det Niferex till att börja med så får vi se. Har så mkt halsbränna också, var det inte nån av er som sa att Novalucol hämmar järnupptaget? Det kan definitivt vara boven här.

    Funderar på vattengympa. Är det nån av er som går på det? Förra gången gick jag på pilates men den kursen drar igång så sent här så kommer hinna föda innan den är slut, annars var det bra!

  • Sally Cinnamon
    Libra1 skrev 2016-08-16 12:11:37 följande:
    Smink har jag inte riktigt förstått varför man vill ha med sig. Man ska ju föda. He he!!!

    Novalucol, Gaviscon etc hämmar järnupptaget ja. Försök att inte ta det samtidigt. Jag tar Omeprazol för halsbrännan. Kan inte sova annars.

    Tycker det är så dyrt med vattengympa, yoga och massage, allt det där jag skulle behöva gå på. Jag gör yoga via youtube. Funkar!!! :)
    Nej, haha, vet inte vad jag tänkte med sminket! Var nog en ren rutin-neccessärpackning. Jag har inte använt mitt friskvårdsbidrag i år så tänkte passa på att använda det på lite lyx :)
  • Sally Cinnamon
    Libra1 skrev 2016-08-23 08:14:52 följande:

    Sitter hos barnmorskan och ska göra glukosbelastning nr2. Mår så illa idag! Hoppas det ser bra ut! Nervös!!!


    Gick det bra Libra?

    Själv har jag haft en mental dipp på sistone vad gäller graviditeten. Tycker man får mkt störiga kommentarer om magstorlek etc. Trodde aldrig jag skulle bli så känslig ang det! Min mage är så stor att jag får mkt att folk tror det är dags nu! Plus de vanliga skämten om att det kan vara två barn.
    Lägg lite fogar, lite benkramper och kasst järnvärde och -sömn på det och jag känner att det kunde vara skönt om det var klart snart.

    När ska ni andra sluta jobba om ni jobbar nu?
  • Sally Cinnamon

    Om det funkar så jobbar jag till ca v 38. Har lite vikariestrul så vill inte lämna alla i sticket även om jag kan längta efter att få vara ledig.
    Har heller inte så mkt krämpor egentligen, men allt blir värre när man är på dåligt humör. Lär ju vara hormonellt som allt annat!

    Red förra graviditeten, tror jag slutade efter ca 5 månader då det blev för obekvämt och jag blev lite rädd att ramla av.

  • Sally Cinnamon

    Förra graviditeten var vi inne ett par ggr och tittade efter rörelser, den här gången har vi inte behövt åka alls än. Vet inte om det är att livet är mer fullbokat runtomkring så jag glömmer att känna efter så ofta eller om den här bebisen är vildare :)
    Idag börjar min vattengympa som jag ska gå till v 39 om inget oförutsett händer. Känns superhärligt att få göra ngt bara för mig själv. Kram på er!

  • Sally Cinnamon
    frkvilljunu skrev 2016-08-30 13:04:34 följande:

    Viller följt denna tråden på håll ganska länge men kännt att jag ligger lite efter er alla. Har bf 27/11 efter ivf på RMC malmö.

    Har en fråga om hur det här med fadesrskap funkar egentligen? läste lite atr ni diskurerat det med innan men kommer intr ihåg vad som kom fram till.

    När vi var hos bm sist fick vi papper av henne om att gå till kommunen och bekräfta faderskapet men min sambo hävdar att han skrev ju på papper på RMC som han menar ska bekräfta det redan...

    Vi har donatorsperma kanske ska tilläggas.jag tror det är det han skrev på för att han "godkänner"...

    Vill ju helst ha klart det innan födelse. .


    Hmm, klurigt. Vi har ju också donator men om man är gift så tas det för givet att maken är pappa så vi behöver inte bry oss om det där. Ring och fråga rmc, de måste ju veta!
  • Sally Cinnamon

    Med förra bebisen skulle de ha kudde tills de kunde vända sig, möjligt att det har ändrats nu. Fast vi har redan köpt en kudde till den lill*, en Minimundus. Får se hur vi gör med den.

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016