• Sally Cinnamon

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Kajo skrev 2016-07-27 22:24:31 följande:

    När började ni få sammandragningar? Jag har inte haft en enda. Är det ovanligt att inte ha några? Jag går in i v. 25 imorgon.


    Med första barnet hade jag inte mkt sammandragningar alls. Nu väntar jag andra och började väl få en del ca v 24-25 nånting.
  • Sally Cinnamon

    Hej! Är det nån mer som haft problem med migrän under grav? Jag hade migrän i tonåren och någon gång under förra (fullgångna) graviditeten. Ringde 1177 eftersom jag fick synbortfall och huvudvärk imorse och de tyckte att jag skulle ringa förlossningen för rådgivning. Förlossningen tyckte att jag själv skulle avgöra om jag behövde komma in! Konstigt!
    Förstår inte varför de tyckte jag skulle ringa om det är jag själv som ska stå för bedömningen. Antar att det är havandeskapsförgiftning man oroar sig för med synbortfall? De kunde inte säga vilka ytterligare symtom jag skulle vara uppmärksam på bara "om det blir värre med något". Blir orolig att jag ska missa något samtidigt som jag TROR att det bara är migrän.
    Har just nu ca 4 h restid till sjukhuset och vill inte direkt köra själv. Ligger i ett mörkt rum och vilar medan resten av semestersällskapet är på stranden :/

  • Sally Cinnamon

    Tack för råd och pepp. Jag kände mig inte så orolig innan jag ringde men deras vaga svar gjorde mig osäker. Tänker att det är megahormonellt eftersom det ploppade upp i puberteten och under graviditet främst. Har vilat en stund, tagit panodil och mår bättre. Är ute på en ö så svårt att nå vården öht+ att min man inte har körkort. Avvaktar nog tills vi kommer hem om inget drastiskt händer.

    Tack igen, ni är bäst!

  • Sally Cinnamon
    CB1982 skrev 2016-07-30 20:15:05 följande:

    Hej alla!

    Var igår på en karneval, kände mig verkligen tråkig då jag var tvungen att vila var 10 minut ungefär och dottern min skrattade åt hur jag till slut gick då det knappt gick att lyfta benen.

    Är orolig för hur resten av graviditeten ska gå och känner mig så dum när jag är gnällig då vi kämpat i 3 år för att nå hit.

    Jag längtar bara efter att bebis ska komma ut nu då jag känner mig så låst. Därför skönt med kejsarsnitt så att det blir 2 veckor innan beräknad förlossning.

    Vilka besvär har ni?


    Samma här när vi har gått på Liseberg etc. Mycket bänksittande för mig! Man FÅR ha krämpor och klaga på dem även om man längtat och längtar.
    Men jag tycker en sak skilde oss och mina vänner som inte hade längtat lika läänge som vi innan de fick första barnet: de verkade tycka att det var mycket jobbigare att ha barn än vi tyckte (och tycker). Allt sätts lite i perspektiv när man vet att det är oändligt mycket mer tärande att inte kunna få barn alls än vad några sömnlösa nätter eller ett trilskande småbarn kan ställa till med. Det är på helt olika plan. Sen är det klart man blir galen på saker och ting ibland, men man glömmer liksom aldrig hur jävligt det var utan dem. Tycker jag.
  • Sally Cinnamon

    Tillbaka på jobbet och slås av vad få det är som säger att magen är fin (ingen), desto fler att den är stor (nähä?!) och kallar en för tjockis. Orkade inte säga ifrån men visst vore det mycket trevligare att få höra något positivt! "Var du lika stor förra gången också?" känns inte så kul. Tycker inte jag är så himla stor.

  • Sally Cinnamon
    FörstaIVF skrev 2016-08-03 10:34:24 följande:
    Folk är så plumpa... jag tycker inte när folk ska pilla på min mage. Med vissa går det an, t.ex. om jag har en nära relation med den personen. Häromdagen så lade en kollega handen på min mage och sa "oj vad den har växt" och då sa jag tillbaka att "ja den är ungefär lika stor som din". Vet inte hur hon tog det med det skiter jag i! :)
    :D
  • Sally Cinnamon

    Idag har jag fått både "vilken rejäl mage!" och "den är ju pytteliten!". Drar slutsatsen att alla har sina egen föreställning om hur en gravidmage "borde" se ut vid en viss tidpunkt.
    Och nästan alla borde slipa på hyfsen.

  • Sally Cinnamon
    Amie77 skrev 2016-08-03 15:02:02 följande:
    Alltså, dessa människor som absolut vill dela med sig av hemska förlossningshistorier till folk som väntar sitt första barn! Varför har man den önskan att skrämma upp folk?

    Iofs har jag väl inte, i denna tråd, hymlat om att jag denna gång vill ha kejsarsnitt, men man behöver ju inte med (skade?)glädje berätta alla detaljer. Om det inte efterfrågas naturligtvis!
    Det är oerhört konstigt! Kanske att det är ngn typ av terapi för dem själva? Men det får de ta med nån annan. Att det inte är skönt att föda fattar ju alla men ingen kan veta exakt vilken typ av förlossning någon annan kommer få i alla fall så varför skrämmas? Det gör ont att föda. Det är spännande och en fantastisk upplevelse också. Jag gör det gärna igen!
  • Sally Cinnamon

    Ingen rutinmässig glukosbelastning i Västra Götaland heller. Antagligen är det nåt man får göra om man uppvisat ngt annat symtom bara. Det verkar ju inget vidare så det gör mig inte så mycket :)
    Inatt vaknade jag med vadkramp för första ggn. Tog ett bra tag att häva. Googlade lite för jag minns inte vad ni sa om det, magnesium och stödstrumpor verkar vara grejen. Har slarvat med stödisarna den här sommaren men nu är de på igen!
    Lider med er som behöver kryckor och rullstol!! Är det fogarna som är så jävliga? Kram!

  • Sally Cinnamon

    Typ det tråkigaste med att få barn..? Känns som om det finns en massa smarta sätt att göra det på och att man missar trix och blir blåst :) Tog mig dock tre veckor att skicka in pappren till FK så inte börjat planera än.

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016