Inlägg från: varmlanning |Visa alla inlägg
  • varmlanning

    Septemberbebisar 16'

    25 åring här som är i v 10+1. Väntar första barnet. Är illamående från eftermiddag till kväll varje dag om det inte vore för prostafen, världens bästa uppfinning. Började min första fasta heltidstjänst i början av januari och jobbar således 45 timmar i veckan så fritiden spenderas endast i sängen typ xD

    Jag har inga direkta humörsvängningar eller så, det har jag aldrig haft. Det jag dock känner av mer nu är att jag har lättare till gråt när jag ser något jag tycker är sorligt eller vacker. Igår såg jag en film med en ledsen hund i och jag började grina. Det var så synd om den. Normalt...

    Anyway, ni som är i v 10-12, har ni en svullen mage? Jag börjar knappt få plats i mina byxor längre och jag fattar att det inte är en gravidmage och att barnet tar sådan plats, men jag undrar bara om ni också är så fruktansvärt uppsvullna?

  • varmlanning
    jevana skrev 2016-02-28 12:21:55 följande:
    Oh ja, väldigt svullen. Har inte kunnat ha fast byxknappen sedan v6 och tycker även leggings spänner åt. Haaatar allt som spänner över magen nu. Kan inte ens somna med sambons arm runt mej utan att känna mej inklämd..
    Har du löst detta på något vettigt sätt? Känns konstigt redan nu om man ska gå ner på stan och handla gravidbyxor... Hemma går ju alltid att ha mjukisbyxor på sig men på jobbet är det som värst. Där måste man ju se något proper ut åtminstone. Det är liiite för kallt för att ha leggings än. När det spänner som mest brukar jag bara dra upp gylfen och sedan "flärpa in"/"vika in" knapparna men det känns väldigt risky.
  • varmlanning
    Melisande skrev 2016-02-28 18:21:34 följande:

    *Räcker upp handen*

    Behövt mammabyxor sen vecka 8. Det är min fjärde graviditet och jag får alltid rejält magmått tidigt även om det dröjer innan jag går upp i vikt. Är liten normalt så det syns verkligen på mig när jag väntar barn (157 cm, 54 kilo). Jag har alltid tydligt kännbar - & synbar - livmoder redan strax efter plusset, fast det så att säga inte ska vara möjligt så tidigt. Svårt att hemlighålla till v 12 när magen tittar ut redan i v 7-8...

    Jag har nu t o m dubbelkollats med ultraljud av bm för att utesluta tvillingar i magen - tredje gången man gör detta på lika många graviditeter Vant mig vid att få kommentaren "Men oj så stor du är. Är du sääääääker på att du verkligen inte är längre gången?!?!" av typ alla, även läkare...


    Jag är också 157 cm på 54 kilo! Jag har dock gått upp 3 kilo. Tror att det beror på att jag slutat röka samt mår för illa för att träna änsålänge. Har du tips på mammabyxor som är snygga? Dom blir inte fööör stora i midjan om man köper redan nu?
  • varmlanning
    fotbollsmorsan skrev 2016-03-01 06:51:29 följande:

    Hej! Roligt att fler har hittat hit. Jag är som sagt i v12 nu och funderar mycket på om jag kan få ett ultraljud istället för kub test hos barnmorskan. Jag och min sambo har bestämt oss för att inte göra kub då vi inte hade tagit bort barnet iallafall. Men kanske hade kunnat få ett vanligt ultraljud innan RUL i slutet på april. Hur går era funderingar? Ska ni göra kub eller ultraljud innan rul?


    Jag hade tänkt göra både kub och ultraljud då både jag och sambon inte vill behålla om det är något "fel" som går att se så tidigt i graviditeten.Är i vecka 10 nu (10+3) och har ett inbokat ultraljud den 18e mars.

    Jag vet dock inte om man bara kan få ultraljudet men det är nog bara att fråga och hålla tummarna :)
  • varmlanning
    Stemia skrev 2016-03-02 09:31:33 följande:

    Hej

    En snabb fråga, är det någon av er som haft som en stickande, huggande känsla mellan naveln å underlaget, lite ut mot sidan? - dålig på att förklara ja vet.

    Igår då vi åkte i bilen så blev det som ihållande stickningar i säkert en halvtimma , det kändes nästan som magen domnade bort

    Tro ni jag bör vara orolig?

    Är i vecka 13 (12+6)


    Stickande vet jag inte om jag vill kalla det. Jag får ibland en huggande känsla precis där jag antar att livmodern sitter. Men jag tror inte att du behöver vara orolig. Missfallsrisken för dig har ju minskat avsevärt.
  • varmlanning
    fotbollsmorsan skrev 2016-03-03 07:19:21 följande:

    En liten fråga till er september mammor! Jag och sambon har pratat lite om att dra iväg på semester närmare våren eller i början på sommaren. Ni som varit gravida tidigare, har ni erfarenheter att resa i slutet av graviditeten? Tror ni man orkar åka på solsemester i v28?


    Jag och min sambo hade tänkt att åka på solsemester i juni eller juli. Men de planerna blev inställda såfort vi fick reda på graviditen. Vad jag förstått det som är det inte jättebra att utsätta sig för så mycket sol.. och sedan verkar det vara kämpigt att vara höggravid i sommarvärmen. xD men om ni nu bestämmer er för att åka så är det nog viktigt att kolla upp flygbolagen, vad som gäller försäkringsmässigt när man flyger som gravid efter en viss vecka.
  • varmlanning
    fotbollsmorsan skrev 2016-03-06 12:56:09 följande:

    Gått in i v13 nu och börjar spana lite på vagn och såna roliga saker! Försöker att inte oroa mig så mycket, dock så ska jag inte sticka under stolen med att jag oroar mig för MA. Som jag precis fått veta vad det är för något. Men samtidigt känner jag att om något skulle gå fel så finns det inget jag kunnat göra annorlunda. Jag måste njuta och förbereda mig på att bli mamma. Inte på att något hemskt ska hända, för det kan jag inte förbereda mig på ändå! Så försök njuta ni också tjejer, jag vet hur jobbigt det är men vi får försöka tänka positivt! Stor kram på er


    Själv har jag en och en halv vecka kvar innan jag går in på v 12 och får göra kubtest. Ska bli spännande att se omdet ens finns något därinne, det är så svårt att ens föreställa sig trots att man mår illa jämt och ständigt. Då tror jag att största oron släpper också för mf eller ma.

    Jag kollar på både babykläder och möbler etc men jag känner att det är liite för tidigt än. Mina föräldrar åker till usa om en och en halv månad och då är jag i v 16. Hade tänkt skicka med en önskelista på babygrejjer som inte finns här i Sverige :)
  • varmlanning
    fotbollsmorsan skrev 2016-03-17 08:40:28 följande:

    Hej! Välkomna alla nya =) jag är i v15 nu och längtar till rul, jag och mannen pratar mycket om vi ska ta reda på könet eller inte! Hur ska ni göra? Vill ni veta? Vi känner att vi vill veta för att på så sätt få en klarare bild av vem som är där inne, inte för att vi ska köpa blått eller rosa. Men det är svårt, hade varit härligt med en överraskning också!


    Jag är i v 12+5 nu. Jag ska ta reda på kön :)
  • varmlanning

    Gjorde kub igår och fick bra resultat. Bm flyttade även fram mig till 14+0. Har en fråga till er härinne. Om ni är i v 14+0 säger ni till andra att ni är i v 14 eller 15 då? Och är det någon som vet ungefär hur vanligt missfall är vid denna period?

  • varmlanning
    Hellan82 skrev 2016-04-19 23:38:41 följande:

    Har funderingar kring föräldragrupper. Min sambo jobbar och reser en del så han kanske inte kan vara med. Lät heller inte så intresserad av att delta...

    Det är första barnet för oss. Hur har era sambos/män gjort?


    Min sambo ser väldigt mycket fram emot (mer än jag själv verkar det som) när det är dags för föräldragrupp. Men han reser inte via jobb så han kommer inte ha några problem att delta heller. Men om man reser blir det ju svårare :( Det är första barnet för oss också. Han känner nog lite oro för att han har så många frågor om hur man tar hand om ett spädbarn x)
Svar på tråden Septemberbebisar 16'