• Forumvärd

    Ska män ha rätt till "juridisk abort"?

    LUF har kommit med en del kontroversiella förslag på sista tiden bla vill man göra nekrofili och incest lagligt.
    Deras senaste förslag gäller "Juridisk abort"
    Vilket kortfattat skulle förslaget innebära att män har rätt att frånsäga sig ett faderskap t.om graviditetens 18:e vecka.
    Vad tycker du om det?
    Ska män har rätt till juridisk abort?
    Rösta och diskutera gärna i tråden

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ska män ha rätt till "juridisk abort"?
  • frökenelisabeth

    En man kan redan idag vända sitt barn ryggen och skita i att vara pappa, det behövs ingen lagändring för att strunta i ansvaret. 

    Det enda en juridisk abort således betyder är att mannen kan slippa betala. För ett barn som finns. Vettigt? Nej. 

  • frökenelisabeth
    Anonym (M) skrev 2016-03-05 12:50:52 följande:
    Ja och hon kanske inte vill att fostret ska aborteras hon kanske enbart vill avsäga sig ansvaret - eller slippa ta ett svårt beslut. För det man kallar "juridisk abort" har ju egentligen ingenting med en reell abort att göra. Det det handlar är att ha möjlighet att avsäga sig ansvaret för sitt barn - att fråbsäga sig föräldraskapet. Det finns ju inget som säger att inte det skulle finnas kvinnor som anser sig ha behov av det.

    Så att säga att kvinnor inte behöver juridisk abort för att det finns medicinsk är ju ett märkligt uttalande. Vem avgör vad alla kvinnor anser sig behöva?
    VARFÖR skulle man ha lagstadgad möjlighet att "avsäga sig ansvaret för sitt barn?" Sjuk tanke. Noll barnperspektiv. 
  • guinevere

    1. Detta är en fråga som aldrig kan lösas rättvist mellan könen av den enkla anledningen att enbart det ena könet kan vara gravid.

    2. Det är sjukt att ens diskutera detta utifrån mammors och pappors rättigheter när det är barnens rättigheter som borde väga tyngst!

    3. Varför är det alltid "pappa mot sin vilja" som diskuteras? Dessa stackare som måste lätta på plånboken. Är jag ensam om att känna män som sörjer att de fått avstå att bli pappor? Inte heller detta kan vi ändra på (se punkt 1) men jag tycker definitivt mer synd om dessa män, som sörjer förlorade barn, än män som sörjer förlorade pengar.

  • Anonym (gds)

    Hur kan man vara så äcklig att man röstar nej på detta? 

    Vem gav er rösträtt? 

  • WinterDawn

    Nej, det tycker jag inte. Det finns ju många problem/frågor som kan uppstå med förslaget.

    Ska män kunna göra "juridisk abort" närsomhelst? Tex, om ett par är gifta och väljer att tillsammans skaffa barn, när kvinnan är i v 39 träffar mannen en annan och sticker, ska han då få göra juridisk abort?

    Om en man gör en juridisk abort och sedan ångrar sig när barnet är fött, 1 år, 5 år, 10 år, 15 år senare... ska pappan då få ta kontakt och skapa en relation? Eller måste han då betala underhållet*antal månader som den juridiska aborten gällde? Eller får han plötsligt bli pappa ändå, utan att behöva ta betalningsansvar alls?

    Ska kvinnor kunna göra juridisk abort om de plötsligt ångrar graviditeten efter v 18?

    Ska juridisk abort endast kunna göras under samma tid som "vanlig" abort, dvs upp till v 18? Men vad händer då om mannen ångrar sig i v 20? I v 40? Kan han göra den juridiska aborten ogjord?

    Om en man gör en juridisk abort och ångrar sig innan barnet är fött, har kvinnan då rätt att säga nej?

    Och var finns barnets rättigheter?
    När en kvinna gör abort finns inget barn, men med den juridiska aborten finns ju barnet.

  • Anonym (Milfred)
    Anonym (Fia) skrev 2016-03-05 10:36:51 följande:

    Ja, men fram till vecka 12 tycker jag är mer lämpligt. Senare borde det bara vara möjligt om kvinnan inte berättat för honom om graviditeten.


    För mannen är den enda fördelen att han slipper ta det ekonomiska ansvaret, precis som du skriver. För kvinnan däremot, innebär det ofta en stor trygghet att veta redan från början hur framtiden kommer att se ut. Att kunna vara säker på att inte pappan kan komma efter fem år och kräva delat umgänge med det barn han tidigare struntat fullständigt i, exempelvis. Juridisk abort handlar inte om rättvisa för den som väljer bort att bli förälder, utan det handlar om att skapa en trygg och stabil situation för den som väljer att bli det (och för barnet, givetvis).
    Jag köper att det kan vara skönt för en mamma att veta vad som gäller, men misstänker att många hade valt den utökade ekonomiska tryggheten som det innebär när fadern betalar underhåll. Jag tror också att det kan vara bra för barnet om en pappa återvänder, även om det har gått några år. Han lär dock vara ganska körd i en domstol om han ställer krav på att få en stor del - eller t.o.m. hela - vårdnaden. 

    Men jag gillar din poäng, den är intressantare än allt annat jag hört från de som förespråkar möjligheten till juridisk abort.
  • Anonym (M)
    frökenelisabeth skrev 2016-03-05 13:16:10 följande:

    VARFÖR skulle man ha lagstadgad möjlighet att "avsäga sig ansvaret för sitt barn?" Sjuk tanke. Noll barnperspektiv. 


    Jag håller med dig helt och hållet. Tycker att hela grejen med "juridisk abort" är en befängd ide oavsett könet på den som skulle "utföra" den.
  • Merellin

    Kan jag som kvinna då kräva juridisk förlossning och juridisk amning? Om vi nu ändå pratar jämlikhet i en graviditet

  • Ewald01

    Förslaget skulle ju innebära att tjejen helt ensam måste ta hand om barnet om pappan frånsäger sig. .... om nu tjejen vill ha barnet?

  • Anonym (incest123)
    Forumvärd skrev 2016-03-04 14:51:38 följande:

    LUF har kommit med en del kontroversiella förslag på sista tiden bla vill man göra nekrofili och incest lagligt.
    Deras senaste förslag gäller "Juridisk abort"
    Vilket kortfattat skulle förslaget innebära att män har rätt att frånsäga sig ett faderskap t.om graviditetens 18:e vecka.
    Vad tycker du om det?
    Ska män har rätt till juridisk abort?
    Rösta och diskutera gärna i tråden


    Var kan man läsa om att de vill göra incest lagligt? 

    Incest ska vara förbjudet!
Svar på tråden Ska män ha rätt till "juridisk abort"?