Inlägg från: Lillydilly |Visa alla inlägg
  • Lillydilly

    Mammor 40+ i Stockholmsområdet

    Startar en samtalstråd för gravida som är 40+ och vill dela erfarenheter och kanske även få kontakt med varandra.

    Fick för ett par veckor sen mitt livs största överraskning när jag insåg att jag var gravid, vid 45 års ålder! Mina tidigare barn är 21 och 23 i oktober när bebisen beräknas komma! Massor av blandade känslor och en hel del oro, men mest glädje över att jag faktiskt kan bli mamma igen om allt går bra.

    Hoppas det finns fler som jag!  <img src= " />

  • Svar på tråden Mammor 40+ i Stockholmsområdet
  • Lillydilly
    Bullen2015 skrev 2016-03-04 15:54:03 följande:

    Är inte gravid, fick min groda i dec :) Är 42år ;) Men håller tummarna för er :)


    Vad härligt! Grattis! Hade du en normal graviditet och förlossning. Mådde du bra?
  • Lillydilly
    havsblomman skrev 2016-03-05 19:41:22 följande:

    Hej, jag är gravid och 44


    Berätta mer! Var det planerat? När är ditt barn beräknat att födas? Har du berättat för omgivningen? Hur reagerade de? Jag väntar ett par-tre veckor till innan jag berättar för vänner och familj. Känner mig rätt ensam i min situation så jag är jätteintresserad av hur det känns för er andra.
  • Lillydilly

    Hoppas det går bra! Berätta gärna om oron släppte efter extrakollen. Så du beräknas föda i september, eller? Förstår precis känslan av oro och väntan. Jag pendlar hela tiden mellan glädje, spänning och oro. Var det för att du fick hög risk vid KUB-testet som du gjorde ett MKP? Min barnmorska är otroligt bra och lugnande i alla fall, hon menar att eftersom jag blev gravid nu helt oplanerat så var min kropp redo.

  • Lillydilly
    fiskenova skrev 2016-03-12 09:49:00 följande:

    Hej, är gravid i vecka 26 och 40 år, fyller 41 en månad innan bebis kommer. Har bonusar i tonåren och en sexåring sen innan. Gjorde mkp i december och det gick bra, men var väldigt stressande..


    Redan i v 26, då har du kommit långt! Jag är bara i v 11 än så länge. När har du BF? Tror nog de flesta kommer att vara glada när vi berättar efter att chocken har lagt sig, jag är ändå 5 år äldre än dig  Tog du MKP för att du fick hög risk på KUB-testet eller för att du ville från början? Jag gör mitt KUB-test den 30:e och det det är nervöst. Vet inte vad jag gör om resultatet är mindre bra, känns som man har åldern emot sig redan från början.

    Som tur är har jag en fantastisk bra och lugnande barnmorska, hon tycker inte att min ålder är en big deal, hon säger att eftersom det inte var planerat så var det meningen, att min kropp är redo för det här, och det känns bra att höra.

    Vilken ände av stan bor du?  
  • Lillydilly
    fiskenova skrev 2016-03-13 10:39:01 följande:

    Jag gjorde mkp för att min barnmorska sa att kub bara är en sannolikhet och att missfallsrisken i själva verket inte alls är så hög - eftersom alla "naturliga missfall" är inkluderade. Men ångrade mig lite under tiden - började blöda efter några dagar och var otroligt stressad! Men allt gick fint. BF är 19 juni så börjar närma sig! Vi bor i Bredäng, när är din BF?


    Skönt att det gick bra! Min BF är 8 oktober.
  • Lillydilly
    Amaleons skrev 2016-03-14 20:59:57 följande:

    Hej på er. Jag är 43 och väntar barn den 12 sep. Mitt tredje barn . Har gåttvigenom kub med bra svar. Roligt att se att det är flera kring denna åldern


    Välkommen till den här tråden och jag blir jätteglad att höra att jag inte är helt ensam, utan att det finns fler Skönt att man kan få bra KUB-svar trots åldern, jag ska göra mitt test den 30 mars. Väldigt nervöst. I vilken ände av stan bor du?
  • Lillydilly
    havsblomman skrev 2016-03-06 09:27:06 följande:

    på sätt och vis var det planerat, hade börjat tänka mycket på en till, men fick höra att det skulle vara nästan omöjligt vid min ålder så då accepterade jag det. Sen insåg jag vid jul att jag trots allt var gravid! Jättekul först, men sen även ganska jobbigt... dels med illamående mm, men mest all väntan! Den har varit jättejobbig minst sagt. Väntan på missfall, väntan på inskrivning, väntan på att få göra MKP som jag var livrädd för, värst av allt: väntan på svaret från MKP, och igen väntan på missfall pga MKP i veckan ska jag göra ett ultraljud på en privat klinik för att se att barnet lever fortfarande och sen ska jag berätta, vilket inte blir kul tex på jobbet... däremot vet mina närmsta vänner.


    Hur gick det för dig?
  • Lillydilly
    Marte skrev 2016-03-17 09:42:35 följande:

    Hej, jag är 40+ jag med och precis upptäckt att jag är oplanerat gravid. Är inte alls långt gången så vi får se hur det blir. Mellan vecka 5 och 6 någonstans bara. Har 2 barn sedan tidigare. Känner dock inte alls samma graviditetssymtom som jag gjort vid tidigare graviditeter. Detta oroar mig. Hur har det varit för er andra, ni som varit gravida tidigare?


    Jag har mått rätt bra, inte mått illa alls på det sätt jag gjorde med mitt första barn men jag har varit dödligt trött! Igår var jag tvungen att sova en halvtimme på toan på jobbet för att orka med resten av dagen Jobbigt läge när man inte berättat för nån än. Sen går jag och lägger mig kl halv nio och verkar kunna sova hur länge som helst.

    Hur gamla är dina äldre barn?
  • Lillydilly
    havsblomman skrev 2016-03-19 16:26:56 följande:

    Tack det gick bra Jag gjorde MKP pga åldern och har BF 20/8... men måste säga att allt fortfarande känns overkligt, tror det blir lättare att förstå när jag börjar känna rörelser, några gånger har jag trott att jag kanske kanske känt något...


    Skönt! Har mitt första ultraljud imorrn, både nervöst och spännande.
  • Lillydilly
    havsblomman skrev 2016-03-20 08:41:34 följande:

    Vad roligt, lycka till! Det är otroligt att få se "hen" där inne


    Blev jättebesviken idag, blev inget ultraljud på läkarbesöket, läkaren sa att det inte var planerat trots att jag är så säker på att barnmorskan sa att det skulle bli ett VUL. Får vänta en dryg vecka på ultrarljudet i samband med KUB-testet, det kommer bli en lång vecka. Jag hade sett fram emot att få se liv därinne idag. Det gör ju förstås inte att jag är mindre gravid på nåt sätt, jag får helt enkelt vänta och stå ut.
  • Lillydilly

    Gjorde mitt kub-test igår i v 13+3. Äntligen fick jag se det lilla livet, en hel liten människa med fingrar och tår, trots att den är så liten! ???? Oron över att inget skulle finnas där försvann och istället kom tårarna och glädjen som jag inte riktigt vågat känna fullt ut fram tills nu. Helt galet och fantastiskt är det, jag ska bli mamma igen vid 45 års ålder! Nu är det dags att berätta för omgivningen ????

  • Lillydilly
    Bell13 skrev 2016-03-31 08:36:22 följande:

    Så fantastiskt får jag fråga vad du fick för resultat på ditt kub?


    1:310 Min ålder höjer ju risken enormt men enligt barnmorskan räknas det sammanlagda värdet som låg risk för ds och hon tyckte att jag skulle känna mig väldigt glad och nöjd med det.
  • Lillydilly
    Bell13 skrev 2016-03-31 14:06:22 följande:

    Har hört att det är stor skillnad på resultatet på 40 år och t ex 42 år. Jag fick 1:13000 vid 40 år. Har en kompis som fick 1:400 vid 43 år och det var tydligen ett jättebra värde så ditt resultat var ju superbra också hoppas hoppas jag lyckas igen snart efter missfallet.


    Jag håller tummarna för dig!
Svar på tråden Mammor 40+ i Stockholmsområdet