• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    BK1986 skrev 2016-03-30 09:47:01 följande:

    Så var första VUL klart. Endast 1 blåsa på över 10 mm. Några kring 8 mm. Förra gången hade jag 3 över 10 mm med en lägre dos Menopur. Nu är det bara att vänta och se vad kliniken säger. Tar för givet att det kommer bli ett extra UL även denna gång. Men det känns helt okej med mig. :)


    Jag gick på tre ultraljud fösta försöket och två på andra. Räknar alltid med minst två. Har du höjt dosen nu? Hoppas de mindre hinner ifatt och växer till dig <3 håller tummarna för dig! När ska du tillbaka igen?
  • Regnbågsdröm
    BK1986 skrev 2016-03-30 10:13:52 följande:
    Det blev tre ultraljud för mig förra gången också. Tycker det är lite konstigt att det inte växt mer eftersom jag tagit en högre dos denna gång för att kickstarta igång allt. Fick ta 225 enheter Menopur de tre första dagarna för att sedan sänka till 150. Förra gången hade jag 150 som ökades till 225.

    Har redan ett inplanerat UL på fredag morgon och så antar jag att det blir ett på måndag också. Det är lite surt då jag har 8 mil enkel väg för att göra ultraljud, så jag får sjukskriva mig några timmar varje gång.
    Ja, det kan tyckas konstigt. Men kroppen fungerar ju verkligen precis som den vill. Jag ser det trots allt som något bra att det kan bli olika. För min del tänker jag att det kanske kan bli bättre än sist då trots allt, om vi har tur. Jag tar ju liksom redan maxdos, så de kan ju inte justera något längre. Men hoppas att det går bättre den här gången ändå. Som sagt, kroppen verkar ju bestämma lite själv hur den vill göra. Jag håller tummarna att de ska växa till sig för dig nu. Fick du höja dosen igen eller hur gjorde dem nu? Låter ju som att de kanske ska köra på 225 hela tiden och inte sänka ner efter några dagar.

    Jag känner igen det där. Vi har 17 mil enkel resa till vår klinik, så vi får också ta ledigt för varje ultraljud. Första försöket gjorde vi två ultraljud på hemmaplan som faxade över resultatet, men vi kände oss aldrig bekväma och trygga med den barnmorskan. Så nu åker vi varje gång istället. Har berättat för chefen på jobbet, så det ordnar sig liksom ändå. Har du också berättat så det inte blir extra krångel?
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-03-31 07:08:45 följande:
    Ja det är nog bara och vänta lite till och låta dem växa till sig. Jag ska själv på UL i morgon och kolla. Är nervös för att det ska vara få äggblåsor. Men vi får tänka positivt!
    Fint att se dig i gruppen celavie1. Lycka till på UL. Håller alla tummar!

    Här väntas det fortfarande på att blödningen ska komma efter sprayen. Dag 12 nu. Måste ringa kliniken imorgon om den inte kommit och fråga hur man gör då Någon som varit med om det?
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-03-31 09:17:02 följande:

    Okej, är det någon egentlig skillnad på de sprutorna eller är det bara att alla reagerar olika? Ja, det är ju lite nervöst nu inför första försöket, msn vill ju att allt ska gå bra! Vill inte få för få ägg och vill inte bli överstimulerad.....men det är väl bara att hänga i:/


    Det har nog bara att göra med att man reagerar olika. Vi fick ju fler ägg på gonalen, fick ut 7. Men var bara 4 mogna.. Sen så klarade ingen av de befruktade äggen delningen, så blev aldrig någon insättning. Tydligen rätt ovanligt att det blir så som jag förstått det. Men det första de gjorde inför försök 2 var att byta spruta och donator. Vi fick ut bara 4 ägg, men kvaliteten var betydligt bättre så fick ju insättning då. Så egentligen ska man inte stirra sig blind på antal, även om det är väldigt lätt att göra det. Men i vårt fall så var gången med färre ägg bättre än den men fler - så det är väl typexemplet på att det inte är antalet som spelar roll Samma sak med blåsorna. De spräckte 9 blåsor på mitt andra äggplock. Som sagt bara 4 ägg. Så sådant vet man ju inte heller, blåsorna kan lika gärna vara tomma som att de innehåller ägg. IVF är ett lotteri. Jag hoppas att vi båda tar hem storvinsten den här gången! <3
  • Regnbågsdröm
    BK1986 skrev 2016-03-31 09:35:24 följande:

    Det är helt otroligt att det kan funka så olika från gång till gång. Nu fick jag ökad dos Menopur till 187,5 så får vi se om det blir någon fart på det hela.

    Jag har varit helt öppen med min chef. Eftersom jag själv är chef så blir det så tydligt när jag är borta. Igår på lunchen hamnade jag och sambon i ett bråk som helt och hållet spårade ur. Vi är båda väldigt envisa och starka personer och nu är jag mer påverkad av hormonerna än jag trodde. Så det blev en explosion. Det slutade med att jag fick ringa min chef och gråtandes säga att jag inte fixade att komma på eftermiddagen. Hon fick ta mina inplanerade möten.

    Har pratat med kliniken om sjukskrivning just på grund av detta. Känner att jag inte riktigt fixar alla krav som ställs på mig från olika håll på jobbet. Har fullt upp med mig själv. Hoppas verkligen att de förstår och kan sjukskriva mig.

    Vi har 16 mil till IVF-kliniken, men jag åker till en annan ort för ultraljud. Har haft samma barnmorska hela tiden där vilket har varit skönt. Jag tycker att hon är toppen, så det funkar för mig.

    Blev ett mycket långt inlägg detta. :)


    Ingen fara för långt inlägg. Man behöver skriva av sig ibland och här kan man göra det. Jag känner igen det där med känslorna. Hoppas du kan få vara sjukskriven ett tag. Jag känner detsamma ibland. Jobbar kväll den här veckan, vilket innebär totalt ensamarbete. Har känt mig väldigt känslig och ledsen på kvällarna, en klump i bröstet liksom. Lite sådär att jag är rädd för att vara själv. Vet inte om det är synarelan som påverkar mig så. Kan ju vara hela situationen också. Man blir känslig i den här processen. Och det är helt okej att det blir så <3
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-31 12:08:57 följande:
    Har inte varit med om det. Men så här står det på Sophiahemmet sida:

    1) vänta och fortsätta med nedregleringen (vanligen nässprayen) eller 2) fortsätta med nedregleringen och ge en hormonspruta eller 3) fortsätta med nedregleringen, ge en hormonspruta och sticka hål på äggblåsan under lokalbedövning. Under alla omständigheter kommer stimuleringsstarten då att förskjutas med 1-2 veckor.
    Är de där alternativen om blödningen inte kommer då alltså?
    Hm, känns som att den där förskjutningen skulle ställa till det rätt rejält. Har ändrat hela mitt schema på jobbet för detta. Men man är rätt knäpp, för det är ju egentligen det minsta problemet i sammanhanget. Ändå tänker man på det mitt i allt. Men det är väl kanske för att skydda sig själv från sina riktiga känslor eller nått..
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-03-31 14:40:49 följande:

    Ok, men visst är det så att det inte räknas som ett försök om det inte blir någon insättning? Har du ett försök kvar efter detta då? Vad jobbigt att de spräckte hål på så många! Mycket jag inte vet, men det kanske är lätt hänt?


    Jo. Tyvärr räknas det som ett försök. Jag vet att det där är olika på olika kliniker (jävligt dåligt att det inte är samma överallt) På min klinik gills ett försök om det går till äggplock. Så tyvärr är det försöket vi är inne på nu vårt sista gratisförsök så att säga.

    Ja, mest jobbigt att jag hade så många tomma blåsor. Själva plocket i sig gick enkelt. Var jobbigare första gången. Men det är nog också för att man vet hur allt går till sen när man redan har gjort det en gång.
  • Regnbågsdröm
    Lillajag86 skrev 2016-03-31 17:42:15 följande:
    Har inte läst alla svar nu så vet inte om någon svarat dig. Jag är mitt inne i mitt första IVF försök. Efter 14 dagar med Synarela hade jag fortfarande inte fått någon blödning. Lämnade blodprov på dag 15 och gjorde vul. Då var jag inte det minsta nedreglerad. Samt att de upptäckte tre cystor på mig varav den ena var ganska stor. Min läkare här på hemmaplan trodde att det var något fel på just den batchen på Synarelan. Kliniken i Huddinge (där jag ska genomföra äggplock och insättning) sa att "de händer ibland och att det kan vara cystorna som stör". Jag fick spraya 3*2 gånger per dag istället för 2*2 och då kom en blödning igång =). Var några nervösa dagar men eftersom de hade satt ganska lång tid med Synarela kunde jag börja med sprutorna som planerat den 26 mars =)
    Hm. Det där svaret fick mig ju knappast att bli lugnare...
    Ska ringa kliniken imorgon så får vi se vad de säger. Har ju blivit nedreglerad och fått blödning de andra två gångerna med exakt samma metod, så tycker det är märkligt om kroppen skulle börja strejka nu.
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-31 19:01:58 följande:
    Ja, det är bra att ringa dem så får de fatta beslut och sätta in "rätt" metod så snabbt som möjligt.

    Det där med att kroppen reagerar olika är nog inte helt ovanlig. Under första två IVF och två FET fick jag alltid mens 14 dagar efter insättning, dvs före testdagen. De andra försöken har jag fått mens 2-3 dagar efter testdagen, så kroppen är inte sig lik.
    Tittade även igenom mina anteckningar från tidigare plock och det har varit 11, 14 och 15. Samma medicinering och samma dos alla tre gångerna, så även den här gången (men 2 dagar extra) så det blir intressant att se resultatet imorn.

    När gjorde du förra behandlingen?
    Ja jo, så är det väl. Jag fick ju som sagt blödningen dag 7 första försöket. Och 12 andra. Så klart det kan vara skillnad. Men blev rädd av det där med cystor och att den inte skulle ta alls. För det tycker jag känns märkligt, att jag helt plötsligt tredje försöket inte skulle fungera med synarela liksom.. Mest det jag tänker.

    Hade TD 31 januari. Så var väl i december/januari som förra behandlingen genomfördes.
  • Regnbågsdröm
    Lillajag86 skrev 2016-03-31 22:07:14 följande:
    Ber om ursäkt om jag stressade upp dig mer :/ Men du var på dag 12 nu va? Jag fick inte höra av mig förrän dag 14 så finns ju fortfarande chans att du hinner få blödning. Vad gäller cystorna jag hade så var de helt ofarliga (kan dock störa eftersom de skickar ut hormoner eller hur det nu var). Cystorna försvinner oftast av sig själva (två av mina tre gjorde det och den tredje gjorde läkaren hål på).

    Låter klokt att ringa kliniken så du får svar :) Jag var som sagt väldigt orolig men efter att ha börjat spraya tre gånger per dag kom blödningen rätt snabbt (tror det var på spraydag 18)
    Dag 12 idag ja, dvs dag 14 på lördag. Så måste ju ha svar imorgon om hur jag ska göra. För kan ju inte ringa kliniken på helgen. Ska börja med sprutorna redan på onsdag nästa vecka, så har inte så många dagar på mig att få den där blödningen. Vi får se hur det blir..
Svar på tråden IVF mars/april