• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    linoa131 skrev 2016-03-27 14:01:34 följande:

    Nu går det snabbt helt plötsligt :-S. Ringde precis jourtelefon och läkaren tyckte att jag skulle börja redan ikväll med min gonalF på dos 112,5. Den rikliga blödningen kom alltså på eftermiddagen Men hon tyckte att det var bra att börja redan ikväll. trodde att jag skulle börja typ tisdag. Jag är jätteorolig, spänd och samtidigt hur lycklig som helst! Första ultraljud på fredag. Nu kör vi!


    Stort lycka till! Det går bra ska du se!

    Dags att uppdatera listan lite kanske? Och påminna varandra var vi ligger i processen (läs, jag är glömsk, haha)
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-03-27 20:42:32 följande:
    Tack Regnbågsdröm. Nu har jag tagit första sprutan.det var en liten droppe på nålen när vi var färdiga och även en på magen, är det farligt? Har vi missat dosen?
    Ingen fara alls. Det kan absolut hända, så oroa dig inte. Men som någon annan skrev här, håll den kvar i 10 sekunder innan du drar ut sprutan. Men droppe kan komma ändå, så ingen fara
  • Regnbågsdröm

    Idag loggade jag ut och tog bort min Facebook-app. Orkar inte med alla som blir gravida hela tiden. Jag menar allvar när jag säger att det är 15 stycken hittills i år som blivit gravida. FEMTON. Gör ont in till själen varje gång. Orkar inte se det mer.

    Längtar så efter att vi också ska lyckas. Gör så ont att tänka att det aldrig kommer gå. Vill så gärna och är så rädd för att misslyckas nu även tredje gången. Vill inte det. Känslig av synarelan också.. Så allting blir väl ännu värre. Men just nu är det fan tufft.

  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-03-28 17:09:52 följande:

    Hej!

    Är på första IVF försöket och började också spraya den 20/3:) Jag kör med Suprecur, långa protokollet, så även prel. äggplock för mig vecka 16! Vad gör du din behandling? Lycka till, tredje gången gillt:)


    Då ligger du och jag precis lika i tid. Började spraya samma dag och har också planerat ÄP vecka 16. Vet inte om det var mig du frågade, men går på RMC i Malmö. Var går ni?

    Tack för alla kramar och värmande ord. Det behövs. Kärlek och styrka till er alla! <3

    Håller med Sjöblomman om ruvarperioden. I hela processen är det den delen där jag känner mig lugnast på något vis. Ingen annan som kan säga åt mig då att allt skitit sig.
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-03-28 19:16:07 följande:
    Man skulle viljakänna glädje för sina kompisar men ibland sågör det bara ont. Det är nog bra att undvikauutsätta sig för det ett tag iaf. Skönt att ha ett forum för attkkunna uttrycka sådana känslor. vet ju hur det äratt llåtsas vara glad förnnågon annan skul när de bberättar fast det gör mest ont innerst inne.

    Tredje försök är intemmycket vad jag förståt. ddet handlarbbara om att hitta rätt ägg , det kommer händadig oockså! Kanske denna gång. Kram

    ps vad är det med min mobil? ! Ser väldigt konstigt ut när jag skriver. ..
    Visst handlar det om rätt ägg. Och tredje försöket är kanske inte "så mycket", men är svårt att tänka så när varje försök är så långt och man liksom på sin höjd får ett okej ägg. Visst kommer vi fortsätta även om vi misslyckas nu, men är lite annorlunda för oss också eftersom vi behöver både IVF och donerade spermier. Men jag hoppas såklart att det ska gå bra nu, även om det känns tufft just nu.

    Och tack till alla er andra också. Återigen. Era ord och er förståelse betyder så mycket. Så är det. Utan er hade allt blivit ännu jobbigare. Är skönt att prata med folk som förstår. <3 Och tack till er som tror på oss! Det betyder mest!
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-03-29 08:46:47 följande:

    Vi går på Sahlgenska, landstingsbekostat, var väntetid på 8 mån men jag satte upp oss på en kort varsel lista, så vi behövde "bara" vänta i 5 mån. Fick mens idag, aldrig varit så glad över det! Konstigt:/


    Skönt att vara igång! Fick du blödningen idag efter sprayen alltså? Härligt! Jag väntar fortfarande. Men varit så olika för mig. Första försöket fick jag den dag 7. Andra typ dag 12. Så jag bestämmer mig för att inte få panik än Har du också sprutstart 6/4? Kram!
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-03-29 13:42:19 följande:
    Om jag började i söndags med gonalF, när tror du att äggplocket blir? Känner man redan effekt på hormonbehandlingen efter 3 dagar?
    Som Sjöblomman redan skrivit så är det när äggen är mogna Och det kan man omöjligt säga när det blir. Man brukar ha en preliminär vecka, men inte mer än så kan man säga helt säkert. Alla är vi olika och behöver olika mycket hormon för att äggblåsorna ska bli tillräckligt stora. Jag tex behöver köra på maxdos i maxlängd för att kunna genomföra äggplock. Nu vet jag ju det, så då förstår jag ju att det lär ske vid nästa försök också. Har sprutat mellan 12-14 dagar båda tidigare försök. Stort lycka till!
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-03-29 21:28:33 följande:

    Japp! Första blödningen efter spraystart! Var 3 dagar sen mot normalt, så något hokus pokus gör ju hormonerna, men nu är det i sin ordning. Vet inte vilken dag jag ska börja med sprutor, men ska prata med Sahlgrenska om en vecka och få ordination då, så spännande:)


    Härligt! Ja men den vanliga cykeln blir helt rubbad. Jag som är innehåller tredje försöket nu kan liksom inte ens ha koll längre. Så jag vet inte ens när jag ska ha "vanlig mens". Men hoppas att min blödning kommer snart också. Är på dag 11 nu va? Så den borde faktiskt komma snart. Men ska försöka att inte stressa upp mig. Har den inte kommit efter 14 dagar så får jag ringa kliniken. Hoppas slippa behöva det.

    Ah okej, du har inget datum alltså. De gör olika på olika kliniker med det där. Men vi får säkert börja ungefär samtidigt kan jag tänka mig (om min blödning nu ens tänker komma) Vilken spruta ska du ta? Spännande att vi ligger så i fas
  • Regnbågsdröm

    Kollade listan och ser att det är rätt många som enligt planering har plock vecka 16. Så kul att vi är många som följs åt då

    Lycka till alla ni som ska plockas den här veckan!!

  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-03-30 09:29:13 följande:

    Ja, det är först när man läser runt här som man inser hur olika det är. Jag fick ett dokument på första träffen med olika datum som ska fyllas i efterhand. Vi bestämde då att en barnmorska ska ringa mig nästa vecka och checka av att jag fått en blödning, sedan ska jag ta ett blodprov och skicka till dem, dagen efter ska de ringa och ge mig ordination för sprutstart.

    Jag ska ta gonal-f, börjar med en dos på 175, det säger mig inte så mycket, men jag får väl lita på läkaren:) Får man börja med sprutor även om man inte fått blödning?


    Ja, det funkar lite olika. Det kan vi ju konstatera. Men jag får som sagt ett datum för sprutstart. Sen om jag inte får blödningen får jag inte börja med sprutorna. Så då måste jag höra av mig om den inte kommit inom 14 dagar. Vet inte hur de gör då, då det inte hänt mig innan. Men blödningen kommer vanligen mellan dag 8 och 14. Kan uppenbarligen skilja från gång till gång det också.

    Okej. Nej, klart det inte säger dig så mycket om det är ditt fösta försök Alla kroppar fungerar olika. Så om gonal-f funkar på dig och med den dosen, det återstår att se. Men det är därför man gör ultraljud så de kan reglera dosen efter din kropp. Så bli inte ledsen om det tex inte hänt något vid första ultraljudet. Så var det för mig första försöket. De behövde reglera dosen rejält innan det hände något. Andra behöver sänka för att det händer för mycket. Olika kroppar helt enkelt Jag kör ju menopur nu eftersom den sprutan funkar bättre på mig. Hade gonal vid första försöket.

    Kram!
Svar på tråden IVF mars/april