• linoa131

    IVF mars/april

    Regnbågsdröm skrev 2016-04-19 20:28:23 följande:

    Ja, det låter ju logiskt när du säger det. Aldrig hört det bara.


    Så har vi också resonerat. Vi har 7 månader kvar attvvänta så vi tänkte ocksåatt det var värt under tiden att påbörja försöken.
  • linoa131
    celavie1 skrev 2016-04-19 22:11:03 följande:

    Förstår att det måste vara en pina. Jag har ju inga blödningar eller liknande flytningar men oroar mig ändå för att jag ska få negativt besked. Läste att lutinus kan försena mensen eller helt ta bort den. Så det känns himla nervigt. Jag har även läst att det är ganska vanligt att ha lite blödningar i början även om man är gravid så du kanske oroar dig i onödan. När har du testdag?


    Det värsta är att det inte finns någonstans att hitta ro för skälen egentligen, det är bara att vänta. Vänta.och vänta. Vi försöker så gott vi kan att stötta varandra och dra likheter och se det positiva in i det sista. ..men det finns inget annat än det här ultraljudet som verkligen kommer att kunna sätta oss lite mer i harmoni. Jag håller allt jag inte använder för mig själv för att du ska lyckas komma dit utan j...... blödning för det äriinte kul. Men jag borde inte klaga så mycket för att jag är egentligen tacksam att det inte tog slut i helgen som jag trodde men att det kanske, om inte det kommer tydligare mensblödning, kan finnas en minichans att lilla embryot finns kvar. I så fall ärall påfrestning värt. Jag har testdag nästa onsdag. Känns så långt bort.
  • linoa131
    Emmet1976 skrev 2016-04-19 22:15:01 följande:

    Ni behöver inte vänta 7 mån. Ring vårdgarantikansliet. Det är max 3 mån väntetid. Dock kan du bli remitterad till annat landsting, vilket innebär resor.


    Det ska jag nog göra. Tyckte bara att det var ett evigt tjat sist jag åberopade vårdgaranti för min operation, jagbblev inte hörd, fick inget svar, skickades fram och tillbaka. .. till slut var det min gynekolog som ringde sahlgrenska för att säga till dem. Det är så mycket kämpande alltihop, man måste verkligen vara tuff för att orka kämpa med allt och alla samtidigt som att man är själv förkrossad av det man drabbas av. Men det kanske är dags igen. .. Lästennog någonstans att vårdgarantin gällde inte ivf dock.
  • linoa131

    Trots att min klinik vill trots mensen att jag ska fortsätta med läkemedlen framtill onsdag börjar jag ändå lämna hoppet för denna gång för gott. De rosa flytningarna har blivit mer röda och det är mer än igår och det finns klumpar . Jag försöker se på möjligheterna. Vad händer nu?Vad gör man? Plockar ihop sig och. ... Vi har ett embryo i frysen, kan man redan denna menscyckel återföra det? Isf vilken dag är min cykels första dag? Min mens har betett sig Jättekonstigt. Hur länge ska det egentligen hålla på med blödningen? Det borde redan avta nu , det har iofs inte riktigt brutit ut heller.

  • linoa131
    Emmet1976 skrev 2016-04-20 19:05:26 följande:
    Stavar idag som en kratta! ;)
    Önskar dig allt jag kan att det ska lyckas
  • linoa131
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-20 19:09:12 följande:
    Den mens du får efter ett misslyckat försök räknas inte som en vanlig mens utan som en bortfallsblödning. Så närmaste du kan börja om efter den är efter mensen därpå. Så har i alla fall min klinik sagt.
    Ok har man ingen ägglossning nästa cykel då ?

  • linoa131
    celavie1 skrev 2016-04-21 19:25:41 följande:

    Ruvning är verkligen ingen barnlek. Jag är nu inne på dag 14 och tänkte testa på ruvardag 17 (20 dagar efter äggplock). En dag före ordinerat testdag. Usch är så nervös.....

    Progesteronet man tar är ju så förrädiskt. Man får alla möjliga graviditetssymptom och mensen kan vara frånvarande pga den. Därför är det omöjligt att gissa hur det gått. Har inte velat tjuvtesta tidigare som många gör eftersom jag tror det bara skulle göra mig mer nojjig. Nu vill jag bara att det blir söndag så jag kan få testet gjort. Vet någon hur länge man ska fortsätta med progesteronvaggisarna?


    Jag håller tummarna för dig och hoppas på det bästa

    Vid misslyckat försök, hur länge dröjer blödningen egentligen? Det verkar aldrig ta slut här. Kommer det ännu mer sen när jag ska sluta med lutinus? Jag har frågat de 3 gånger om jag skulle avbryta behandlinen eftersom jag har mens men de tycker trots allt att det är meningsfullt att fortsätta. Jag har tappat all hopp nu med allt blod med finns det en liten chans att något utvecklas där så vill jag inte sabba det.
  • linoa131
    celavie1 skrev 2016-04-23 09:38:39 följande:

    Tack ska du ha goa du. Jag vet inte hur det blir med blödning efter man slutar med lutinus. Jag skulle tro att den ökar? Fortsätt med att ta det så länge du ordineras det. Klart du ska ta tillvara på alla chanser. Fick du en eller två tillbaka?


    Vad snällt av dig att gräva upp min fråga till utan igen. Jag har fått ett embryo tillbaka. Nu har jag blött i precis en veckas tid. Det verkar iofs avta lite men långt ifrån slut . Jag förstår ju att jag har hamnat i ofas med alla er andra nu.

    Celavie1, jag läste om den glada nyheten . Stor lycka till med din graviditet. kram

    lycka till alla som har fått tillbaka ett embryo nu.
  • linoa131

    Hej igen alla kämpar. Jag har behövt hålla mig ifrån tråden ett tag för att bearbeta sorgen efter vårt misslyckade IVF. Jag har läst ikapp lite och glädjer jag mig för de som lyckats. Jag såg också de som hade fått negativa besked som jag lider med. Jag önskar er all lycka med era kommande försök.

    Nu vet jag att jag hamnar lite utanför ämnet eftersom vi är i maj, men har ändå känslan av en liten kontakt här som underlättar att fråga det man undrar i den tråden ändå. Även om det inte är riktigt dags än har vi börjat planera inför nästa steg, alltså insättningen av det frysta embryot som ligger och väntar. Tydligen sker detta i naturlig menscykel. Så jag har lite frågor igen ( jag har gett upp med att hoppas få svar från min klinik. De förstår inte att varken jag eller min sambo har möjlighet när som helst att ta emot ett spontant telefonsamtal och diskutera planeringen av kommande försök, de kan inte utge en bestäm tid och hålla sig till det, vilket gör att vi har haft mailkontakt med snabba instruktioner istället).

    Kliniken vill att vi börjar testa vi dag 9 i menscykel med digitala ägglossningstest. Jag brukar ha ägglossning annars runt dag 17 så det kan lätt bli lite dyrt tänkte jag. Är det dumt att börja testa med nätets billiga tester?
    Vad är det som avgör om vi ska ha ostimulerad cykel?
    Sänker det våra chanser att lyckas?
    Innebär det att jag inte ska få Lutinus sen?
    Vad gör det om man har sex vi den naturliga ägglossningen med tanken på att jag inte ska få någon spruta som blockerar den?
    Är det lägre framgångschans med frysta embryo?
    Vi har bara ett embryo och jag undrar såklart vilken sannolikhet det är att den överlever upptiningen...
    Jag är tacksam för alla svar

  • linoa131

    [quote=76624580][quote-nick]Amie77 skrev

    Hoppas detta hjälper något! Lycka till![/quote]

    Stor Tack för ditt svar

  • linoa131
    Amie77 skrev 2016-05-14 22:00:46 följande:

    Hoppas detta hjälper något! Lycka till!


    Och grattis till din graviditet
  • linoa131
    CJ1 skrev 2016-05-15 14:16:46 följande:

    Jag började med de billiga stickorna då jag vet ungefär när ägglossningen kommer ändå. Köp de bättre stickorna online så är det lite billigare än apotekets.

    enligt min klinik så sa de att klarar embryot upptiningen så är det samma chans. Jag var mest orolig att det inte skulle klara upptiningen och det är ju alltid en risk.


    Grattis till din graviditet och tack för svaret

    Jag brukar ha bra koll på ägglossning också men just nu är det jätteförvirrande. Jag kan inte riktigt vara säker på att den har varit. Har fått utslag på ägglossningstestet typ sen dag 7...och eftersom det är en konstig cykel har jag tempat,det brukar ge svar på ägglossning... men icke denna gång. Så hoppas nästa menscyckel är som vanligt igen.

    Jag är också jätterädd för upptiningen speciellt med tanke på att det inte var något bra embryo från början :-/
  • linoa131

    Tack så mycket för ditt svar stajlish . Nu är det bara att invänta mensen och hoppas att embryot överlever upptiningen. Skönt att läsa vad ni skriver, det ger lite hopp.

    Kram

Svar på tråden IVF mars/april