• linoa131

    IVF mars/april

    Regnbågsdröm skrev 2016-04-09 10:44:21 följande:

    Idag gör jag något stort. Träffar en gravid vän. Det har varit tufft att se gravida bekanta och vänner, hur "alla andra blir gravida utom jag". Har till och med pausar min Facebook för att undvika att se alla lyckliga uppdateringar. Men vår nära vän som är gravid kommer hit i helgen. Först kändeochattatt nej, det kommer aldrig gå. Nu känner jag att det känns viktigt att träffa henne. Hon är vår närmaste vän och hon vet vår historia. Jag tycker det känns bra att hon kommer hit och känner mig redo för gravidmagen. Även om det såklart känns jobbigt också.

    Kärlek och kramar och styrka till alla här! <3 Jag kan även berätta att jag efter tre dagar med sprutor känner mig mycket piggare i deppigheten. Menopuren drog över synarela-biverkningarna. Känns faktiskt himla skönt!


    Jag kände migffaktiskt också på ganska gott humör och glad och positiv under spruttiden! Fast inte just efter sprutorna då jag var lite arg en stund för det sved speciellt blodförtunnandet.

    jo men det här med gravida kompisar är inte lätt... en av mina närmaste är gravid, hon har sagt flera gånger att hon förstår om jag inte vill höra om alla hennes ultraljud och uppdateringar om graviditeten men på något sätt har jag inte vågat erkänna riktigt till henne att det sårar mig. Så jag låter henne göra det och försöker låtsas som att våra egna problem inte är så allvarliga och att jag kan skilja på vår sorg och hennes glädje... men men.. mitt sätt är att tro stenhårt att det snart kommer att hända oss. det är samma för dig.just nu finns det inget som talar för att det inte snart kan hända dig,snarare tvärtom . Sen är det inte så att fokuset måste ligga på den gravida. Man kan prata om annat.att vara gravid är inte det som är helheten.
  • linoa131
    CJ1 skrev 2016-04-10 08:17:03 följande:

    Rd 10 och BIM +3 så gjorde jag ett grav.test i morse och det visade det mest fantastiska, Gravid 2-3 veckor. Som nämnts i tråden så flitigt, det krävs bara ett Guldägg! Hoppas så att detta är mitt och att det stannar kvar nu.

    Önskar så av hela mitt hjärta att ni alla fantastiska, kämpande kvinnor i denna tråden snart får era guldägg!


    Så underbart det ger hopp igen att läsa detta. Kan inte du påminna om bakgrunden? Hur många befruktade ägg och hur många odlingsdagar?

    Jag har min transfer imorgon efter 5 daga . Kan inte sluta tänka.
  • linoa131
    Sjöblomman skrev 2016-04-11 11:19:55 följande:

    Ja, är i samma sits. Blödde pyttelite i fredags, ingenting sedan dess så jag hoppas på nidblödning eller Lutinus.


    Hoppas på nidblödning alternativet för båda er!
  • linoa131

    Idag fick jag tillbakaen blastocyt av mmycket bra kvalitet sa dem. Vad innebär detta att det är av bra kvalitet? Menar de att det är bra chans för att det ska bli en graviditet? Jag kände inte riktigt att jag hann få svar på alla mina frågor eller så var det lite flummiga svar :-/.

    Av de 7 befruktade äggen var det det enda som verkade tillräckligt bra. De andra hade inte delat sig lika snabbt och var inte i samma stadium. De ska oodlas vidare tills imorgon och se om det kan bli något ändå men som det ser ut nu är det enda ett och det ligger i magen nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna, glädje och hopp eller oro ...

    en sak är säker, jag har inte fattat alls att jag har nu ett befruktat ägg i magen. Jag var så kissnödig när hon genomförde ingreppet så jag kundekknappt koncentrera mig. Nu känner jag ingen skillnad.

  • linoa131
    celavie1 skrev 2016-04-11 21:44:14 följande:

    Jag tycker precis som ni att det är jobbigt att se och höra om andras babylycka men i helgen blev jag faktiskt full i skratt när jag pratade med en äldre bekant. Vi pratade om att jag fyllt 40 år och känslorna kring det. Plats i livet och så. Då utbrister hon att "ja jag blev mormor vid 40 år"!

    Själva tanken att jag hade kunnat vara mormor känns så konstig. Jag som känner mig så ung ;)

    Jag och Lutinus går inte ihop. Jag har ont i magen (som träningsvärk i nedre delen av magen), ont i brösten, trött och kladdig i trosorna. Känns jobbigare än sprutorna och sprayen. Hur känner ni andra?


    Det är bra att bevara humor .

    jag håller med. Jag tycker det är äckligt i trosorna och känns skitläskigt för att det påminner i känslan om när jag hade en vätskefylld äggledare som spolade bort eventuella embryon så jag gillar inte alls den känslan.
  • linoa131
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-11 18:44:00 följande:

    Det är svårt det där med hur de väljer att uttrycka sig. Ibland ger det helt klart falska förhoppningar när vissa får höra att de får "ett perfekt embryo" tillbaka och ändå inte blir gravida. Får höra det alltför ofta. När jag hade ET sa hon att det "såg ut som det skulle", vilket fick mig att känna att det förmodligen var kört, eftersom jag läst om alla era "perfekta" och "mycket bra kvalitet". Men jag tror att det där snarare handlar om valet av uttryck. Jag menar, ett embryo som ser ut som det ska och ett embryo av bra kvalitet är ju egentligen samma sak, även om det ena kanske låter mer positivt än det andra. Min läkare hade själv gjort IVF 6 gånger. Jag inser i efterhand att hon nog snarare inte ville ge mig falska förhoppningar.

    Lycka till önskar jag dig!


    Det är ju så. Jag är en sån person som inte nöjer sig med svaret det såg jättefint ut. För visst det låter som något härligt men jag vill veta vad det innebär och på vilket sätt det såg jättefint ut och vad är skillnaden med de andra osv men som sagt jag hade massa frågor, men läkaren besvarade inte dem. Men vi får se hur det blirav det jättefina eembryon
  • linoa131
    Utflykt i verkligheten skrev 2016-04-12 11:21:45 följande:

    Ser jag i syne?!?!! Har inte testdag förrän på lördag men kunde inte låta bli att tjuvstarta!


    Ojdå men vad kul! !!! Härligt!
  • linoa131

    Utflykt i verkligheten och Sjöblomman, efter hur många dagar fickni tillbaka era eembryon? 2 eller 5 dagar? Idag fick jag veta att endast ett embryo av alla andra 6 kunde frysas. då undrar jag såklart om det hade varit bättre att frysa embryon dag 2..fast jag har ju läst om att blastocytodling gav så bra resultat, vad ska man lita på?

  • linoa131

    Är det någon mer som känner liknande ägglossningsmärtor efter insättningen? Jag har alltid haft kraftiga värk under äl och imorse kände jag likadant som vid ägglossning. Har också en ständig känsla av att jag är jättemätt. Men det har jag förstått att det säkert beror på uppsvullnad som Lutinus ger.

  • linoa131
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-13 18:05:43 följande:

    Jättekonstig blev texten, men tror jag lyckades tyda den. Får prata med kliniken på måndag. Tack för dina ord! <3 Gjorde mig något lugnare trots kaos.


    Vad ledsen jag blir för digl. . Men det som Sjöblomman skriver ger faktiskt lite hopp, om detta skulle vara orsaken till att det inte funkar som det borde med ivf, och om man kan ta bort det. Då är det då bra att man har hittat orsaken så man kan behandla den. . Jag hoppas att det blir bra till slut.kram
Svar på tråden IVF mars/april