• idm

    Februaribebisarna 2016

    Så himla bra initiativ! :)

    Äntligen är våra små här! Även om vår gosse är över en månad så känns det fortfarande lite overkligt. Undrar hur länge det vara?

    Ja frågor är verkligen många, haha.

    Hur har ni upplevt första tiden som föräldrar? :)

  • idm
    Mamma till två gullegrisar skrev 2016-03-09 08:59:42 följande:

    Vilken bra tråd :)

    Här rullar allt på. Lilleman är nu 10 dagar gammal och alldeles bedårande. Han är vår lilla älskling och familjen känns komplett. Storasyskonen älskar honom och vi njuter allihopa.

    Har inte skrivit på ett tag.

    Det upptäcktes ju blåsljud på honom på BB. Så vi fick stanna kvar där. Morgonen efter så var blåsljuden kvar fast lät lite mindre. Fick stanna kvar en natt till och EKG gjordes på eftermiddagen. Morgonen efter så kunde läkaren inte höra mer blåsljud och EKG var bra. Fick då äntligen åka hem. Ska dock göras uppföljning med nytt EKG och lyssna igen. Nu på torsdag. Men han mår bra :)

    Svarar på några frågor här. Vi ammar och han sover i sitt babynest i sin säng från början av kvällen. Vaknar 01.30 och vill äta och då liggammar vi och han sover vidare i vår säng. Dock så är jag nervös över det. Mest för att täcket ska komma över honom men försöker lägga honom längre upp.

    Oftast sover han sen fram till 05-06 och vill äta en skvätt. Ibland behöver vi byta bajsblöja. Så våra nätter är lugna och mysiga.


    Hoppas att ekg fortsätter visa bra resultat :)

    Vår gosse samsover med oss. Första dagarna sov han i babynestet men då han alltid vaknade när vi lyfte över honom efter amningen (vilket jag gör ungefär varannan timme) så störde det både hans och min sömn. Tyckte att det var läskigt i början, men har vant mig nu. Vi använder oss av ett amningslarm som man fäster i blöjan. Skulle andningen avvika så varnar den. Det känns tryggt :)

    Annars är vår gosse 1 månad och 8 dagar idag. Det är spännande att följa hans utveckling som sker väldigt snabbt. Gossen älskar att äta, haha. Äter ungefär en gång i timmen under dagen med undantag när han sover :) Kissar ofta men bajsar ungefär var tredje-fjärde dag.

    Vill ofta vara nära och när han är vaken vill han inte ligga ensam, exempelvis i babygymmet, någon längre stund. Men den stunden blir längre och längre :)
  • idm
    lillterror skrev 2016-03-09 13:14:35 följande:

    Förlåt Småland, vet inte om det är forumet man inte kan vara anonym på eller om jag missade klicka i något när jag skapade tråden? Hmm..

    Igår satte jag iaf igång med mycket försiktig träning för att hitta tillbaka magmusklerna så jag återfår kontrollen över min kropp, känns riktigt bra! Även om det är galet försiktigt ett bra tag framöver så ingen läkning förstörs =)


    Vad för övningar kör du? Jag följer Lofsans mammaträning och kör än så länge endast aktiveringsövningar och mycket promenader :) Ska börja andra övningar snart :)

    Ska bli himla skönt att få tillbaka en stark kropp igen :)
  • idm
    lillterror skrev 2016-03-09 19:23:50 följande:

    Lofsans mammaträning? Det lät spännande! Hur är det upplagt? Jag använder mig av en app som heter "MammaMage" =) är bara på första nivån än och då är det knipövningar, och börja aktivera inre magmusklerna. Kejsarsnittet tillåter mig inte göra alla än men känns ändå skönt att göra något! Försöker också promenera mycket, galet skönt! Tyvärr blir det lite svårt sen när sambon börjar jobba är jag rädd för.. Lurar på hur påfrestande det blir på snittet om jag promenerar med trollungen i bärsjal?


    Googla :) Jag gillar Lofsan och gillar hennes upplägg. Jag har lånat hennes bok från biblioteket :) Ja promenader är så härliga. Ni använder inte vagn under promenaderna då? Så du slipper bära och eventuellt påverka snittet? :)
  • idm
    lillterror skrev 2016-03-10 08:06:18 följande:

    Ska göra detta sen när tid finnes =D känns som att man får lära känna sig själv på nytt nu när man sätter igång. Jag trodde jag skulle vara mer frustrerad eftersom jag är van vid tung träning, men är mest fascinerad över hur det funkar =) använder vagn men vi har mycket snö och slask här hos oss så det blir galet tungt att köra den rackaren =)


    Ja gör det :) Ja så känns det verkligen! Jag känner verkligen att mina bäckenbottenmuskler tagit mycket stryk av graviditeten och förlossningen. Jag har fortfarande svårt att knipa strålen när jag kissar så jag kör på med mycket knipövningar just nu. Magmusklerna har nästan gått tillbaka igen, men magen är ju så mjuk jämfört med tidigare, haha. Lite konstig när man är van vid en stark bål. Men som sagt ska det bli skönt att få en stark kropp igen.

    Aha, så pass. Då förstår jag att det är tungt med vagnen. Här i Växjö har vi ingen snö just nu :)

    Hur känns ditt snitt nu? Och övriga kroppen?
  • idm
    lillterror skrev 2016-03-10 17:34:23 följande:

    Ja kroppen tar mycket stryk under processen helt klart, men så värt allting när man kollar på orsaken till varför! Denna kärlek är ju värt varenda pinsamhet, smärta, obehag osv man fått och får stå ut med =)

    Mitt snitt känns helt ok! Sänker dosen smärtstillande nu, vill känna när det gör ont så jag vet när kroppen säger ifrån att det får vara bra =) ont i ryggslutet och rumpan vilket jag misstänker är foglossningen men ska kolla upp detta.

    Du ammade också va? Du råkar inte ha det angenäma problemet med för mycket mjölk? Jag vet inte vart jag ska ta vägen, känns som att jag kan mata ett helt fotbollslag! Dockan är ju bara fem dagar än, så det lugnar sig väl när kroppen märker att hon inte äter riktigt så mycket som jag producerar ^^


    Skönt att det känns okej ändå :)

    Japp här ammas det för fullt, kör öppen bar dygnet runt, haha. Gossen ammar mycket och ofta. När han ibland sover 2.5 timmar under dagen så känns det som att brösten ska explodera, haha. Brukar handpumpa ut lite för att lätta på trycket :)

    Det är ju toppen att du har massor av mjölk :) härligt! Hur upplever du amningen? :)
  • idm
    lillterror skrev 2016-03-11 03:44:32 följande:

    Haha gud vad härligt! Jag lurar lite på hur jag ska få till amningen ute bland folk, är inte så bekväm med den biten annat än i mitt egna hem ^^ måste skaffa mig en pump så jag kan göra som dig, fick handmjölka igår bara för att lätta på trycket!

    Tycker amningen är så galet mysig! Nätterna kan vara lite svåra däremot, jag är extra känslig när jag är trött så det gör rätt ont samtidigt som hon tar extra lång tid på sig då ;)

    Får känslan av att du också trivs med det?

    Kom på det nu, att jag var så himla förtjust i namnen ni funderade på, vilket vann? Om ni nu ens bestämt er helt? =)


    Jag handpumpar ut lite med om vår lilla gosse sover och trycket blir för stort :) det sprutar mjölk överallt, haha :)

    Ja det är så mysigt :) Jag somnar nästan alltid när jag liggammar på natten. Omöjligt att hålla mig vaken. Tyckte att det var läskigt i början, men nu när det gått över en månad så känner jag mig trygg.

    Har du fått sår eller är brösten bara ömma?

    Jag trivs väldigt bra med att amma :) Vi har endast varit på köpcentrum (Första gången igår) och där finns ett amningsrum. Där var det inga problem för mig att amma. Min syster var med och hon ammar med, och det var fler mammor som satt och ammad :) Jag både hoppas och tror att jag kan slappna av när man är bland okänt folk sedan :) Jag tror att man vänjer sig :) Får försöka tänka att det är världens mest naturlig sak att göra :)

    Åh för oss blev det en solklar Nils :)
  • idm
    Lysmasken skrev 2016-03-11 07:28:24 följande:

    Jävla skit tuttar


    Vad är det som är skit?

    Kram!
  • idm
    Mamma till två gullegrisar skrev 2016-03-10 16:44:30 följande:

    Skönt att ha ett andningslarm. Det har ju inte vi.

    Hur länge äter han i taget när han äter en gång i timmen?


    Ja jag tycker att det är himla bra :) Vi använder oss även av en "barnvakt" från topcom :) Den är helt trådlös och man både ser och hör barnet, samt lite andra finesser :) Vi är båda föräldrar för första gången och kanske lite oroliga av oss, haha. Så denna är perfekt när gossen sover själv i ett rum :) Då kan jag koppla av och göra annat utan att behöva gå in och kolla hur gossen har det :)

    Han ammar väldigt olika länge, allt från 5-30 minuter. Han tar inte napp så att han ammar så ofta är nog för att han är hungrig, suttsugen eller bara vill ha närhet :)
  • idm
    Lysmasken skrev 2016-03-11 11:19:24 följande:

    Att bröstvårtorna är indragna. Att jag måste pumpa då det inte fungerar med a-napp. Å att det börjar sina. Pumpade senast igår kväll & sen tidigt imorse, fick knappt ut något. Precis pumpat igen och denna gång bägge brösten.

    Blir alltid lika besviken på mig själv att det aldrig vill räcka längre än ca 2 veckor.

    Funkar med ersättning, jag vet.


    Jag förstår att du blir besviken då du verkligen vill kunna amma. Men försök att inte bli besviken på dig själv, det är inte ditt fel. Massa styrkekramar!
Svar på tråden Februaribebisarna 2016