• K Markatta

    Separata badtider för kvinnor och män

    AnnaZL skrev 2016-03-22 08:18:38 följande:
    Jag antar att [Pingvin] är medveten om att det inte är ekonomiskt genomförbart att ha så många badvakter som skulle krävas för att garntera säkerheten. [Pingvins] vilja att låta folk genomlida sexulla övergrepp och våldtäkter för att statuera exempel tyder på ett stort kvinnoförakt.
    Den diskrimineringslagstiftning vi har tar inte hänsyn till om det är "ekonomiskt genomförbart" att låta bli att diskriminera. Det är förbjudet att diskriminera, punkt slut.

    Anser du att lagen bör ändras?
  • K Markatta
    Sümeyya Gencoglu (MP), som sitter i miljöpartiets partistyrelse och som är lokalordförande för Svenska muslimer för fred och rättvisa, organisationen som leds av handskakningsvägraren Yasri Khan, har skrivit följande debattartikel:

    www.svt.se/opinion/article3154452.svt

    Där försvarar hon könsapartheid på badhus och anklagar en muslimsk debattör som är motståndare till det för islamofobi.
  • K Markatta

    DO säger nej till könsapartheid på badhus:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/do-ladies-day-pa-badhus-ar-diskriminering

    - Utgångspunkten i lagen ska vara likabehandling oavsett kön och därför ska undantag tolkas och tillämpas restriktivt, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet, i ett pressmeddelande.

    Argumenten att separata kvinnotider främjar simkunnigheten, samt skapar utrymme för en jämnare könsfördelning på badhusen, anses inte tillräckligt, anser DO.

  • K Markatta

    Nu verkar det inte längre vara förenligt med jämställdhet och människors lika värde att hyra ut "burkini" på kommunala badhus:

    www.corren.se/nyheter/mjolby/stopp-for-burkini-pa-badhuset-om5037900.aspx

    Stopp för burkini på badhuset

    I november 2017 lämnade Sverigedemokraterna (SD) in en interpellation till kultur- och fritidsnämndens ordförande Elisabeth Moborg (S) där partiet ville stoppa burkini-uthyrningen. ... Interpellationen ledde till en debatt i ämnet i kommunfullmäktige och frågan hänvisades tillbaka till kultur- och fritidsnämnden, där partierna nu alltså är eniga om ett stopp för uthyrningen.

    - Vi tycker det är en markering från kommunen. Vi ska jobba utifrån jämställdhet och människors lika värde, säger nämndens vice ordförande Anneli Sjöstrand (C).

Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män