• Milla2016

    Vi som är gravida efter ÄD 2016

    Hej o Välkomna hit till tråden för oss som blivit gravida genom äggdonation under 2016.

    Här kan vi diskutera symptom, ultraljud, oro, barnmorskebesök och allt som rör graviditet!

    Kram!

  • Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2016
  • Savasana

    Mooki: Jag hade inte det minsta blödning i slutet på förra graviditeten men blev uppmanad att om så var fallet skulle jag åka in direkt.

  • TyckOmMig

    Hoppar in här nu trots det är tidigt än.
    Hur mådde ni andra denna andra väntar period efter att man fått plus bra HCG stegring till sitt VUL hjärtaktivitet?
    Har ju själv varit där två gånger tidigare och bägge graviditeterna har jag fått blödningar tidigt varit på Gynakuten redan v 5+3 och sedan 6+5.
    Än är det lugnt man är på sin vakt känner efter hela tiden.

    Önskar er en trevlig Valborg/1 Maj.

  • Mooki

    Hej TyckOmMig! Välkommen hit!

    Jag hade det tufft. Fick en blödning och kraftig magvärk, var på akuten 6+3 samt 7+1. Allt såg bra ut, men när jag gjorde VUL hos min samarbetsläkare 1 vecka senare blev jag sjukskriven eftersom hon tyckte det var lite kritiskt (tecken på inre blödning nära moderkakan, trattformad livmodelhals). Jag har dessutom ett sent missfall i bagaget och inga barn sedan tidigare, så jag har svårt att slappna av. Men snart går jag in i vecka 19 och har RUL på fredag:).

    Trevlig Valborg du med!

  • TyckOmMig

    Mooki-åh snart RUL nu då vad mysigt.
    Dina inlägg har varit till stor tröst och lärdom allt du delar med dig om-tack.
    Har du gjort KUB?
    Jag har ju som sagt väntat två ED tvillingpar de senaste två graviditeterna och är mer än nöjd om det visar sig att bara en som har fäst detta försök-låter kanske otacksamt misstolka mig inte blir så klart jätteglad oavsett bara det går bra man kan aldrig veta och tar inget för givet.
    Men det är lite lugnare och mindre oro om det nu skulle gå vägen för mig denna gång.

  • Mooki

    Ja, jag har gjort KUB, med bra resultat. Och det har blivit ett par  ultraljud efter det också. Syftet har varit att kolla livmoderhals och moderkaka, men de har kollat fostret lite snabbt också. Men jag är ändå lite nervös inför RUL.
    Jag förstår vad du menar, huvudsaken är att ett fäster. Minns jag rätt, visst har du 2 eller är det tom 3 tvillingpar redan? Jag håller tummarna för att du slipper blödningar och akutbesök denna gång och att du får en lugn och skön graviditet!

  • TyckOmMig

    Åh nu var det dags med rejält rött på morgonkvisten blä och ont i huvudet fy så tråkigt vad gör man nu?Får höra med kliniken och ringa gyn men alldeles för tidigt att se ngt ju.

  • Mooki
    TyckOmMig skrev 2016-05-02 05:22:21 följande:

    Åh nu var det dags med rejält rött på morgonkvisten blä och ont i huvudet fy så tråkigt vad gör man nu?Får höra med kliniken och ringa gyn men alldeles för tidigt att se ngt ju.


    Usch, det låter jobbigt! Vilken vecka är du i nu? När är det dags för VUL?

    Själv har jag börjat oroa mig för RUL nu på fredag. Känns inte som att magen har växt något de senaste 2 veckorna, brösten känns mindre. Gjorde ju ett snabbt UL för 2 veckor sedan och då levde fostret i alla fall, så förhoppningsvis har jag bara kommit in i en "spökperiod". Önskar att jag hade börjat känna fosterrörelser men vet att det troligtvis kommer att dröja pga moderkaka i framvägg.
  • TyckOmMig

    Jag är inte mer än i v 4+4 och gyn kommer inte ringa upp förrens kl 09.40 inväntar kliniksvar om råd men finns ju inget direkt att göra egentligen VUL så här tidigt säger ju inte så mkt mer än att om graviditeten sitter rätt och om det är en eller två hinnsäckar som ser är så stora dom ska för tiden vid denna tid ska dessa vara 2-3 mm och V5+0 5 mm v 5+5 10 mm finns en tabell över just detta jag har kvar sedan mina tidigare gynbesök vid blödningar
    .Är så nervös nu bara så man nästan glömmer att andas man spänner sig så och vänjer sig aldrig!

  • TyckOmMig

    Riga svarar mest att ta 1g C vitamin men vilken är bäst?Tar Berrocca Brus varje dag till mina alla piller...

Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2016