Inlägg från: Jasmin Karlsson |Visa alla inlägg
  • Jasmin Karlsson

    Föda dött barn i v 20. Vad tänka på?

    Beklagar, så tråkigt! Följer vad du får för svar eftersom jag står i liknande situation. Jag fick veta i v 28 att min ena tvilling dött i v 20. Så jag måste också föda fram ett dött barn men måste vänta tills förlossningen sätter igång pga den levande tvillingen... Har ändå haft lite tid att smälta det hela. Är i v 34 nu...

  • Jasmin Karlsson

    Jenvikdahl: usch vilken händelse.
    Två saker tycker jag vården gjorde fel där. Efter ultraljudet i v 18 skulle du inte behövt gå ut och sitta i väntrummet med de andra. Jag fick veta på TUL och började gråta och jag fick sitta i ett eget rum medan jag väntade på att min man skulle komma och hämta mig.
    Det andra är att du skulle fortsätta jobba efteråt som vanligt? Blev du inte sjukskriven? Blev du inte erbjuden kurator? Jag blev sjukskriven och erbjuden kurator flertalet gånger men tackade nej, jag sörjde men kände att jag kunde sörja på mitt sätt.

  • Jasmin Karlsson

    Jag skrev här tidigare och kan nu berätta om fortsättningen.
    Jag fick ju veta i v 28 att den ena av mina tvilligflickor dött i magen (troligen omkring v 20, precis efter RUL). Jag var ju tvungen att vänta till förlossningen eftersom den andra bebisen levde och mådde bra. Jag födde i v 38, först den levande bebisen och strax efter den döda. Förlossningen var annars normal och helt ok. Jag fick se den döda men det syntes inte så mycket pga att den låg i fosterhinnan och var ganska så reabsorberad. Men jag fick en annan mycket frisk och fin flicka, jag känner mig så lyckligt lottad som fick henne. Jag tror att det har räddat mig från total sorg. Efter förlossningen gick mycket av sorgen över eftersom jag ju ändå fick ett barn. Men det kommer alltid finnas en undran om vem hon var och jag kan fortfarande bli tårögd när jag tänker på min förlorade dotter.

Svar på tråden Föda dött barn i v 20. Vad tänka på?