• Mamma76

    Andningsuppehåll, vad anses ok? Erfarenheter?!

    Vår son har trakeobronkomalaci och sömnapné. Om O2-nivåerna ligger stabilt över något längre tid måste man läggas i till övervakning och få andningshjälp på sjukhuset. Det dom väljer först då är CPAP.

    För att kunna ge riktig behandling måste din utreda henne ordentligt. Det betyder att man måste kolla om det är polyper i näsan, stora halsmandlar, laryngomalaci eller någon lungsjukdom som orsakar andningsstoppen. Om hon har trakeobronkomalaci så kan hon bli värre av CPAP eller BiPAP.

    Det kan vara ok med låg syrenivå om hon snabbt kommer upp över 95 när hon vänder sig eller vaknar. Ni borde få låna en pulsoxymeter att ha hemma när ni är oroliga.

    Vår son har allvarlig sömnapné när han är sjuk. Då hjälper saltvatteninhalation på nebulisator. Det har räddat vår nattsömn. Vi ger det tre gånger varje natt när han sover, plus flera gånger varje dag.

  • Mamma76

    Jag menade att om O2-nivåerna ligger stabilt under 92 en lite längre tid måste ni åka in till sjukhuset.

  • Mamma76

    Ni borde byta läkare eller tjata mer! Om hon har centrala andningsstopp måste hon gå till neurolog, om det är obstruktiva andningsstopp måste hon till Öra-näsa-halsspecialist och lungläkare.

    O2-nivåerna mäts av en pulsoxymeter. Den bästa för att övervaka sömn är av märket Nellcor. Det får man låna gratis av sjukhuset vid behov, och det låter ju som att O2-nivåer på 82 som "inte är okej" borde kvalifisera till att få låna av barnsjukhuset.

    Ni måste omedelbart få hjälp från den läkaren som gjorde sömnregistreringen så att ni får pulsoxymeter och mer utredningar.

    Får ni inte hjälp så måste ni tjata!! Så är det tyvärr.

  • Mamma76
    Kuben skrev 2016-09-09 11:00:47 följande:

    Vi upptäckte det I och med att hon vaknade massor, massor, massor varje natt och lät som om hon hade världens adrenalinpåslag.

    Sedan fick vi efter mycket tjat och när jag brakade samman och skulle själv lägga in pga sömnbris, så fick hon sova på ett sömnlabb där man såg hennes värden.


    Hur går det med er nu? Har ni lyckats tjata efter mer hjälp?
Svar på tråden Andningsuppehåll, vad anses ok? Erfarenheter?!