Inlägg från: Anonyym223 |Visa alla inlägg
  • Anonyym223

    Gravid med andra barnet emetofobi

    Hej! Jag ska försöka föklara lite kortfattat om min situation.
    Jag har lidit av extrem emetofobi (kräkfobi) sen jag var liten, är idag 23 år gammal.
    Fobin har varit bättre och sämre, just nu är den väldigt illa.


    Jag har en dotter som är 2 år gammal, mådde inte illa överhuvudtaget när jag var gravid med henne. Hade egentligen inga krämper alls, förutom trötthet i början.


    Är nu gravid igen och min fobi är som sagt värre nu än när jag var gravid med min dotter. Jag är väldigt orolig över att må illa den här gången då jag har läst igenom olika forum där kvinnor beskriver att de mått mer illa vid den andra graviditeten.
    Jag vet ju att "ingen graviditet är den andra lik" men är det ingen som upplevt att det har varit motsatt? Att era graviditeter har varit väldigt lika?


    Är det någon som INTE har mått illa vid någon av sina graviditeter? Behöver lite hopp.. Jag är självklart jätteglad över att vi är gravid igen men min fobi tar bort lite av min lycka. Jag vet ju att jag klarar det om det händer men just i stundens hetta är det värre än döden för mig.

  • Svar på tråden Gravid med andra barnet emetofobi
  • Anonyym223

    Jag mådde inte illa under min första graviditet.. Eller så la jag inte märke till det? Vad vet jag?


     


    Jo jag har fått en remiss till psykiatriska kliniken och har varit på bedömningssamtal och de har beslutat att hjälpa mig, så det känns bra.

  • Anonyym223
    Tita Nic skrev 2016-04-22 16:03:25 följande:
    Varför fick du en remiss till psyket om allting enbart var bra?
    Vi måste ha missförstått varann. Jag menar att jag har fått en remiss pga min fobi, vad menade du?
  • Anonyym223
    Tita Nic skrev 2016-04-22 16:17:17 följande:
    Vi måste inte någonting. Jag enbart har lite svårt med diverse tjejer som inbillar sig att de är gravida utan att vara det. Därför min fråga om du har kontaktat din psykolog ang detta. Jag inbillade mig också att jag var gravid pga diverse symtom. I slutändan hade jag leukemi. Därför min fråga.
    Men va? Jag är gravid med mitt andra barn, det är ingenting jag har inbillat mig.. Förstår inte riktigt vart du vill komma. 
Svar på tråden Gravid med andra barnet emetofobi