• Anonym (öh)

    Barn med HSP (High sensitive personality)

    Jag skulle mer än bara snegla mot barnpsykoser om jag var du.

  • Anonym (öh)
    Anonym (Mamman) skrev 2016-04-29 21:11:38 följande:
    Ok, har jag en vanföreställning om jag känner att det där var en sån där typisk total oförstående o småtaskig kommentar?
    Annars är du varmt välkommen att utveckla.
    Nej, du är nog bara försvarsberedd. Det är ingen taskig kommentar. Jag har jobbat många många år inom psykosvården och det du beskriver är en ganska typisk bild av hur det var i den åldern som din son är. Tankar han inte vill ha, aggressioner, överempatisk sida vad gäller en del saker och, "Han hör minsta lilla betoning, analyserar allt, tycks ha ett ständigt tankeflöde och upplever sig själv som olik alla andra" plus en del annat är vad jag grundat mitt uttalande på.

    Jag hoppas att du håller vad du tycker är en medial förmåga hos dig för dig själv?
  • Anonym (öh)
    Anonym (Mamman) skrev 2016-04-29 21:26:16 följande:
    Hade kanske framstått som lite trevligare och mer ödmjukt om du utvecklat det från början. Lade ihop både kommentaren och ditt "alias" och tolkade det som taskigt.

    Nej verkligen inte. Jag vill absolut inte att han utökar sina snedvridna tolkningar av verkligheten utifrån att han "vet" att man kan ha kontakt från andra sidan etc.
    Det vore att kasta bränsle på elden. Och att förvärra förtvivlan runt hans pappa.
    Jag brukar använda den signaturen för att det är första bokstaven i för- respektive efternamn. Men det är klart att ibland passar det bättre och ibland sämre. 

    Hur som helst så är det inte ovanligt att se förloppet som du beskriver hos din son (ofta också med någon trauma så som föräldradöd eller annat nästan likvärdigt) för att därefter i något senare delar av tonåren i stället se en bild av tillbakadragenhet och ökad misstänksamhet. 
Svar på tråden Barn med HSP (High sensitive personality)