Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Acne orsakad av viss föda

    Men kära nån! Det är hormoner som ger akne, inget annat. Sen kanske dina hormoner reagerar på vissa födoämnen, men allt sånt är så individuellt så det kan ingen annan svara på. Du får nog helt enkelt testa dig fram.

  • Iowhannah
    Elderberry skrev 2016-05-01 12:51:45 följande:

    Om stärkelse också kan trigga det här, borde man undvika potatis och sånt? Kanske värt att prova, men först ska jag ta bort alla godsaker och se vad det har gjort för skillnad om en månad


    Det lär ju iaf inte skada ;)
  • Iowhannah
    Elderberry skrev 2016-05-01 13:15:54 följande:

    Nej, det är sant :) får se vad som händer.

    Hade varit trevligt om allt försvann om jag bara slutade med socker, men jag tror inte att det kommer göra det (för hur mycket socker innehåller chips?).


    Jag tror inte att du behöver sluta helt med onyttigheter, men du kan nog behöva äta mer frukt och grönt. Och så klart dricka massor av vatten, det är bra för hyn.
  • Iowhannah
    Elderberry skrev 2016-05-01 13:42:33 följande:

    Jag tror att jag nog skulle behöva det om jag vill ha helt felfri hud (om det nu ens går att få det). Jag hade gått utan ett tag, några veckor, tills i fredags, då fick jag choklad och chips när jag spenderade kvällen hos en vän, vips sa det så var min panna konstig igen

    Lite sorgligt kanske, gillar ju speciellt chips väldigt mycket. Äter rätt mycket frukt och grönt som det är, och dricker rätt ordentligt med vatten, men jag tror att jag behöver lära mig att jag inte behöver tugga på något när jag har tråkigt eller ser på film.


    Du kan ju testa att avvänja dig genom att tugga tuggummi istället. Dock har jag lite samma problem, fast med popcorn (och choklad), men min hy blev mycket bättre när jag var gravid (och har fortsatt vara bra sen dess).
Svar på tråden Acne orsakad av viss föda