• LillaLinan80

    Skulle du ta illa upp om din vän pga diet/bantning tog med sitt eget fika på ditt kalas?

    Hamnade i het diskussion igår när en vän på FB skrev att hen höll på att baka egen kaka då den äldre generationen uppenbart inte brydde sig om kost och hälsa. Värden hade inte tagit hänsyn till hennes nuvarande diet därav tog hon med sig sitt eget fika.

    Jag svarade henne att jag hade blivit ledsen om ngn tagit med sig egen kaka på mitt kalas. Fick en harang till svar hur respektlös och dåligt påläst jag tydligen var.

    Så hur hade ni reagerat?


    absolutlinan.blogg.se **~** Mamma till Engla 061227 & Elton 100916**~**
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skulle du ta illa upp om din vän pga diet/bantning tog med sitt eget fika på ditt kalas?
  • fluu

    Nej. Det känns inte som något att lägga energi på.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Palestrina

    Tagit illa upp är kanske starkt uttryckt, men jag kan inte ärligt säga att jag inte hade brytt mig. Det innebär ju att min gäst tycker att det jag bjuder på inte duger, och att jag kommer att tycka att min gäst är otacksam. Det är skittråkigt med gäster som petar i maten eller tar med eget.

  • JagÄrVegan

    Jag är vegan och har alltid med mig egen mat eller eget fika. Och det uppskattas alltid av värden. Tror det skulle bli väldigt obekvämt för värden om hen, och alla andra, satt och åt medan en inte gjorde det pga en viss diet. Då är det bättre att den som "avviker" från övrigas diet, ser till att ha med sig eget.

  • LillaLinan80

    Jag är vegan: Jag brukar alltid göra ngt speciellt om jag vet att ngn är allergisk och/eller vegan, vegetarian etc. Tycker dock dieter inte är riktigt samma.


    absolutlinan.blogg.se **~** Mamma till Engla 061227 & Elton 100916**~**
  • Lottis77

    Jag tar ofta med mig eget, då jag äter både vegetarisk kost och glutenfritt. Jag tycker det är mer oförskämt att ta för givet att värden/värdinnan ska ordna specialmat åt mig. Senast jag var bortbjuden tog jag med egen sallad.

    Jag fattar inte varför det är så himla känsligt med just mat och vad man äter? Alla gör väl som dem vill? Jag skulle inte bry mig om någon tog med eget till mig, men skulle annars fixa det som passade om jag fick info om det innan.

  • Guldbarb

    Jag gör ofta anpassad mat/fika eftersom jag har en vän som är vegetarian och en som är laktos/glutenintollerant. Själv är jag extremt kräsen plus lite allergier. Jag har flera gånger fått frågan om jag själv vill ta med något för att de tänkt något de vet att jag inte äter. Aldrig har någon begärt att jag ska komma dit och titta på medans de äter?!

  • Palestrina
    JagÄrVegan skrev 2016-05-01 17:01:30 följande:

    Jag är vegan och har alltid med mig egen mat eller eget fika. Och det uppskattas alltid av värden. Tror det skulle bli väldigt obekvämt för värden om hen, och alla andra, satt och åt medan en inte gjorde det pga en viss diet. Då är det bättre att den som "avviker" från övrigas diet, ser till att ha med sig eget.


    Om man bjuder hem en vegan, eller en gluten- eller laktosintolerant etc, ser man som värd självklart till att anpassa det man bjuder på efter sällskapet.
  • sextiotalist

    Jag skulle tycka det var jättebra. Eftersom jag inte är så bra på att baka så är allt tillskott bara bra.

    Det gäller även middagar om någon som pga allergi eller diet bidrar med något så är det bara positivt

  • Studentpappa

    Jag låter ofta bli att äta det mesta av fikabröd som det bjuds på. Tar en bulle eller så men låter resten vara, jag skulle dock aldrig ta med mig eget. Då nöjer jag mig med kaffe om inget går att äta.

    Aldrig några problem med folk i samma ålder, dom håller aldrig på att tjata och truga utan förstår varför utan att det behöver uttalas. Min tjocka svärmor däremot...


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Mandel

    Eftersom fika inte tillför något vettigt alls för kroppen så finns det ingen anledning att baka och ta med eget om man följer någon specifik diet.

    Personligen så har jag inga som helst problem att tacka nej och stå över kakor, bullar, tårta, efterrätter osv. Jag vare sig svimmar eller dör av att bara ta ett glas vatten när andra svullar kaffe och kakor.
    Skulle aldrig falla mig in att baka eget och ta med mig bort om jag inte har blivit ombedd att göra det.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Skulle du ta illa upp om din vän pga diet/bantning tog med sitt eget fika på ditt kalas?