• mamaleona

    Råd till en bonusmamma?

    Du  kan ju inte ändra på det som varit, det är fakta som består. Innan du förstör er familj råder jag dig att ta professionell hjälp, för din man o styvson kan inte göra nåt här eller förändra sig el nåt. Det är DU som skall ändras, inställning o hela tankesättet. Låter du detta fortgå så kommer ni att separera o du är förloraren, för ingen normalvettig karl väljer en kvinna framför sitt barn. En nyfamilj är ingen enkell konstallation, man ska ha tålamod för fem, vara redo att justera planer (även med kort varsel), ta i beaktande människor man inte bryr sig i, fundera o även bli besviken (ofta). Som tur (om man kan se det så) har ni bara ett barn att arbeta med. Lycka till. Hälsn en som levt nyfamiljsliv 17 år med 3mina, 2 dina o 1 vårt barn.

  • mamaleona
    Anonym (Svårt) skrev 2016-05-03 07:31:24 följande:

    Du får nog ändra ditt tankesätt kring mamman. Dina ordval som "hennes barn är här ofta" borde bytas till " deras barn bor här också".

    Du skriver också att hon går runt och tror sig ha ovillkorlig rätt att vara en del av din mans liv. Så är det faktiskt. När dom skaffade barn ihop så blev dom en familj. Dom tog beslutet att höra ihop på ett eller annat sätt i 18-20 år. Även om dom inte har ett förhållande längre så HAR hon en del i din mans liv, som hans barns mamma och som hans ex. Det måste du bara acceptera. Barnet och mannen och hans släkt har också rätt att prata om henne. Hon är en del av mannens släkt nu i och med barnet. Hon kommer alltid vara hans föräldrars barnbarns mamma osv. Även om ni får egna barn så kommer hennes roll i familjen finnas kvar.

    Jag tror att du måste sluta se henne som en konkurrent eller som någon som snart kan försvinna. Om du ska leva med din man så måste du börja se henne som någon som alltid kommer finnas där i bakgrunden. Vid deras barns student så kommer dom posera glatt på bilder ihop med barnet, planera maten osv. Vid barnets bröllop så kommer dom sitta vid honnörsbordet när du sitter med de övriga gästerna osv. När barnet får egna barn så kommer dom träffas på kalas och dop och tillsammans minnas sitt egna barns barndom.

    Om du accepterar hennes plats så kommer barnet troligtvis att bjuda in dig i denna familjekänsla när hen är äldre. Är du den svartsjuka bonusmamman så finns risken att barnet inte vill ha dig på hens student, kalas, bröllop osv och då kommer mamman och pappan att vara där tillsammans och du kommer vara utanför.

    Jag förstår att det är svårt! Styvfamilj är min mardröm. Jag vill aldrig hamna där och hade inte klarat av det. Därför valde jag en man utan barn och väntade lääääänge tills vi var gifta och hade många väldigt bra år i ryggen innan vi fick barn. Idag lever jag i en kärnfamilj och när jag jämför med mina vänner som lever i styvfamiljer så verkar mitt liv så mycket enklare.

    Så det är också ett råd. Att vänta med gemensamma barn. Om ni skaffar gemensamma barn nu, när du känner som du gör, så är ju risken för separation stor. Många bonusmammor tror att deras ställning i familjen ska förändras när dom får gemensamma barn och blir väldigt besvikna när det inte händer. Dom förstår inte att pappan fortfarande måste prioritera sitt egna barn först ibland och att hans ansvar och känslor för det första barnet inte kommer minska. Ibland så gör pappans dåliga samvete till och med att det första barnet kommer först alltid. " Men hen bor ju bara här varannan vecka, du förstår väl att hen måste få tid med mig då?"

    Du vill inte stressa med gemensamt barn och sedan sitta i samma sits. Med en ny bonusmamma till ditt egna barn, pusslande hela tiden, svartsjuka hos nya partners osv...


    Just perfect.
  • mamaleona

    Sen - en annan aspekt ts - för välmående barn - kanske det ur BARNETS vinkel vore viktigt att se att ens mamma o pappa kommer sams, kan träffas o umgås o inte undviker varandra. Tänk så mycket öppenhet det ger ett barn inför framtiden jämfört med föräldrar som tjurar o vägrar ses, överlämningar i tysthet, nya kvinnor/män som muttrar vid sidan om osv. Se saken brett, vem vinner i längden på vad. Våra 5 barn (mina o dina alltså) har idag som unga vuxna en otrolig bred o öppen syn på förhållanden o relationer o vår gemensamma dotter på snart 13 har växt upp med att man kan komma sams o ha det bra även fast föräldrarna skulle skilja sig. Här har vi firat (i vårt hus då som är större) studenter, skriftskola, kalas - alla haft kul o resp x har deltagit. Alla barn har lärt sig att bitterhet inte behöver bli ett släp efter en separation. Jag är dessutom idag vän med mannens x som är en härlig männsika med stort hjärta.

Svar på tråden Råd till en bonusmamma?