Inlägg från: Anonym (10 år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (10 år)

    Inte blivit gravid på ett halvår. Kommer jag aldrig att bli det?

    Anonym (Fia) skrev 2016-05-03 09:31:38 följande:
    Tack för svaren. Jag har ätit p-pillren Neovletta tidigare utan några problem. Jag fick dessutom regelbunden mens och ägglossning direkt efter jag slutade. Så vi kanske bara haft "otur" än så länge? Hur kommer det sig att folk blir gravida så olika snabbt? Slumpen?
    Det beror helt på äggkvaliteten. Har man jättebra ägg blir man snabbt gravid och har man lite "sämre" kvalitet (men ändå tillräckligt bra!) så tar det uppåt 2 år. Finns ingen anledning till oro förrän det gått minst dryga året.
  • Anonym (10 år)
    Anonym (Fia) skrev 2016-05-03 17:34:36 följande:
    Men det beror väl inte bara på kvinnan? Det kan väl vara mannen som har färre simmare eller simmare som simmar dåligt? Jag har även läst att allting kan vara hur bra som helst men att det inte behöver ta sig för det. För lite "tur" ska man väl ha också.
    Om man är infertil ja, men går det inom 2 år är vare sig kvinnan eller mannen infertil. När det inte går på studs-vilket är ovanligt- så beror det på att inte alla ägg är befruktningsbara. Det syns ju vid IVF där det är väldigt ovanligt att få alla befruktade och ännu mer ovanligt att få alla befruktade att fortsätta leva.
  • Anonym (10 år)
    Anonym (Fia) skrev 2016-05-03 18:26:31 följande:
    Så det är mitt fel att det inte tagit sig för oss än? För att jag har sämre ägg? Det kan alltså inte vara mannen som har sämre eller färre spermier? Typ för att han ätit mediciner eller något eller för att det bara är så? Men om mina ägg befruktas men inte går vidare i processen då, är det fortfarande dåliga ägg? Eller beror det på något annat, typ tunn slemhinna eller något? Dock så tror jag inte att jag har det men nyfiken ändå. Kan man ha sämre ägg när man gått på P-piller i flera år trots att man fick regelbunden mens och ägglossning direkt efter P-pillren? Skulle Pergotime hjälpa mig? Många frågor hehe.
    Man kan inte prata om fel när det bara gått ett halvår! Visst,det skulle kunna vara så att nån av er är infertil, men det vet man inte förrän det gått över året och man gjort en utredning. Har man få eller dåliga spermier har man det oftast hela tiden och då kan kvinnan inte bli gravid. Ibland kan tillfällig sjukdom försämra spermierna, men då är de tillbaks igen efter max 3 månader. Däremot om man har ägg av normal varierande kvalitet blir man gravid inom 1-2 år. Dit hör nästan alla kvinnor. Man hör om de där som alltid blir gravida på varje första försök, men de är undantag.

    Befruktade ägg som dör ganska direkt är jättevanligt. Min läkare sa att hela 75% av alla påbörjade graviditeter slutar före mensen skulle kommit. Fast graviditet och graviditet-kemisk graviditet kallas det och de flesta får nån ibland, men vet aldrig om det. Tunn slemhinna är mycket ovanligt. Sämre äggkvalitet får man med åldern, men inte p.g.a nåt annat. Pergo är absolut inget du ska fundera på! Om det mot förmodan skulle visa sig att du är infertil p.g.a dålig äl så är Pergo en lösning, men verkligen inte bara för att efter så kort tid. Det kan ställa till det rejält med flerbarnsbörd, överstimulering och för tunn slemhinna.

    Fortsätt bara försöka och oroa dig inte!  Glad
  • Anonym (10 år)
    Anonym (Fia) skrev 2016-05-03 22:13:23 följande:
    Tack för ditt jättebra svar! Vi är säkert inte infertila och det är säkert inget fel på oss. Men OM det är något fel så är det väl lika stor chans att det är mannens som kvinnans "fel"? Det har jag hört och läst innan har jag för mig! Men nu är det väl bara att fortsätta kämpa vidare :)
    Ja,infertilitet beror lika ofta på mannen som kvinnan och i 30% hittar man ingen orsak-även om den finns förstås. Hamnar man där tar man det då-ingen mening grubbla innan utan då ska man bara försöka och hoppas på det bästa. Glad 
  • Anonym (10 år)
    Anonym (Fia) skrev 2016-05-04 15:35:12 följande:
    Tack! Håller med :) jag behöver i alla fall inte oroa mig efter ett halvår trots att jag är hyfsat ung? Det verkar vara vanligt att det tar sin tid om jag inte har helt fel :)
    Nej då, ingen oro än du!  Glad
Svar på tråden Inte blivit gravid på ett halvår. Kommer jag aldrig att bli det?