• MadHatter

    Vilken är den viktigaste feministiska frågan?

    Jag skulle snarare säga att den viktigate rrågan är att moverka föreställningar (och därmed förväntningar och "krav") på individer utifrån kön. Utifrån det kan man påverka flera av de problem som du nämner.

    Men om man ska ta bara en enskild sakfråga skulle jag säga kvinnors egenmakt - rätten att bestämma över sin egna kroppar (ur ett globalt perspektiv då).

  • MadHatter
    Farfallos skrev 2016-05-08 07:41:04 följande:

    ...och så tänker även jag ur ett globalt perspektiv. Men i Sverige då?


    Samma skulle jag säga.Vad gäller mitt första stycke om föreställningar pga av kön så är den frågan knappast mindre viktig här än någon annanstans. Eftersom vi kommit dit vi gjort gällande lagstiftning osv så är det väl i den frågan jag anser att vi står i dag. Det är den viktigaste jämstäldhetfrågan i Sverige idag.

    Vad gäller kvinnors egenmakt är det alltid en viktig fråga, även i ett land som Sverige där vi kommit långt, att bevaka och försvara.
  • MadHatter
    Patty2 skrev 2016-05-13 01:49:52 följande:

    För en feminist så borde den viktigaste frågan vara att stoppa massinvandringen och samtidigt arbeta för att få ut de muslimer och andra invandrargrupper från mer primitiva kulturer där kvinnan har ett lågt värde.


    Varför det?
Svar på tråden Vilken är den viktigaste feministiska frågan?