• EnAnonumius

    Vilken är den viktigaste feministiska frågan?

    Likhet inför lagen och brottsrubriceringar.

    Det står i lagtexten att om en kvinna blir utsatt för fridskränkning så skall man använda brottsrubriceringen "grov kvinnofridskränkning". Anser att det är kontraproduktivt att man skall punktmarkera kön vid fridskränkning.  Man kan ju undra varför det är så viktigt att punktmarkera i brottsrubriceringen att det är en kvinna och varför måste den alltid ses som "grov" oavsett.  Fridskränkning är fridskränkning jag anser inte att (vi) kvinnor skall punktmarkeras och att om fridskränkningen sker mot oss så tycker jag det är fel att den skall räknas som "grov" per se. Tycker vi kvinnor skall sättas under samma gradering som med övriga kön (och oavsett vilka kön som utsätter kvinnan för fridskränkning också) vid fridskränkning och använda det könsneutrala begreppet fridskränkning och "grov fridskränkning".

    All lagtext skall vara könsneutralt skriven även brottsrubriceringarna med.
    Undantag av delar i föräldrabalken där man pratar om faderskapet, då där går det inte att "undvika kön".

    https://lagen.nu/1962:700

    Här är den punktmarkerade brottsrubriceringen som i lagtexten.

    Brottsbalken 4 Kap 


    4 a § Den som begår brottsliga gärningar enligt 3, 4, 6 eller 12 kap. eller enligt 24 § lagen (1988:688) om kontaktförbud mot en närstående eller tidigare närstående person, döms, om var och en av gärningarna utgjort led i en upprepad kränkning av personens integritet och gärningarna varit ägnade att allvarligt skada personens självkänsla, för grov fridskränkning till fängelse i lägst nio månader och högst sex år.


    Har gärningar som anges i första stycket begåtts av en man mot en kvinna som han är eller har varit gift med eller som han bor eller har bott tillsammans med under äktenskapsliknande förhållanden, ska han i stället dömas för grov kvinnofridskränkning till samma straff. Lag (2013:367).


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Progressiv skrev 2016-05-20 03:57:01 följande:
    Jag anser att ideologer skall döpas efter slutmålet, inte vägen dit.

    Att "jämställdism" är något som förknippas med anti-feminister är således absurt.
    Håller med dig här.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Palestrina skrev 2016-05-23 10:21:27 följande:
    Feminister och s.k. "jämställdister" gör inte samma samhällsanalys. Det är antifeminister som har myntat och gjort anspråk på "jämställdism" som begrepp, så för mig är det helt okej att det förknippas med antifeminister.

    Jag är för jämställdhet, men vill verkligen inte förknippas med "jämställdism" - inte mer än någon s.k. "jämställdist" vill förknippas med begreppet feminism.
    Verkligen? Är det verkligen antifeminister som har myntat det uttrycket?

    Nu är ju jag varken "antifeminist" eller "feminist". 
    Dock är jag Egalitarist (Equalist om man väljer det ovanligare engelska ordet)

    Dock så kan jag säga så här. ett vanligt fenomen jag har sprungit på hos feminister i allmänhet, och jag har diskuterat med många olika feminister under 15års tid, när jag har diskuterat jämställdhet är detta korkade uttalande:
    "Är du för jämställdhet så är du en feminist".

    Det man kan undra över varför det är så otroligt viktigt av många feminister (jag säger INTE alla, utan just många)  att indirekt tvångsrekrytera folk till feminismen och varför kan inte många feminister lära sig att man kan vara för jämställdhet/jämlikhet fast man inte är en feminist.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Palestrina skrev 2016-05-23 12:25:45 följande:
    Eftersom det är antifeminister som har börjat kalla sig jämställdister menar jag att det är antifeministerna som har myntat det.

    Jag har också hört "är du för jämställdhet är du en feminist", och jag kan själv ha sagt det vid något tillfälle, men det är längesen i så fall. Man kan självklart vara för jämställdhet även utan att vara feminist. För att vara feminist måste man göra en feministisk samhällsanalys. Det finns dessutom många som gör en feministisk samhällsanalys utan att själva vilja kalla sig feminister, vilket visserligen är obegripligt för mig, men det är deras ensak och den ska respekteras.
    Första gången jag hörde det uttrycket var faktiskt från en f.d feminist. Vill tillägga detta för tydlighetens skull.

    Finns det något som kan, som backar upp ditt påstående om att det var "antifeminister" som myntade det uttrycket?

    Eller är det så enkelt det kan finnas en fellogisk slutsats som att: "Du hörde det uttrycket för första gången från en antifeminist, därför var det antifeministerna som började med det" .

    Jag är öppet nyfiken i all enkelhet här.

    Skönt egentligen att du är emot dessa "stämplar" och att man skall frivilligt stämpla sig själva om man nu önskar ha en stämpel på sig..
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Palestrina skrev 2016-05-23 13:57:06 följande:
    Det finns såklart även feminister som har gått över till den mörka sidan. smile5.gif

    Det är bara att googla på begreppet jämställdism för att få kontexten klar för sig. Att de antifeminister som gör anspråk på begreppet gör det för att slippa kallas antifeminister gör dem inte mindre antifeministiska i min uppfattning, men det gör mig själv desto mer angelägen om att slippa förknippas med jämställdism som begrepp.

    Det där med "stämplar" är ju något av ett tveeggat svärd, å ena sidan kommer vi nog aldrig ifrån att vi kategoriserar varandra även om det är på sätt som vi själva ogillar, å andra sidan tycker jag att hur en person själv vill kategoriseras eller inte bör respekteras. Ifall en person med tydligt antifeministiska åsikter och ageranden hellre vill bli kallad jämställdist är det okej med mig - för mig blir det då mer eller mindre synonyma begrepp (men det är klart att det finns mer eller mindre extrema falanger av antifeminister också, precis som det finns feministiska avarter).

    Själv gillar jag att köra med ganska öppna kort, föregår andras kategorisering av mig och väljer att kalla mig feminist. smile1.gif Följden av det blir tyvärr ofta att antifeminister som regel tillskriver mig en massa åsikter som jag INTE har givit uttryck för, eller kategoriserar mig som ena eller andra sortens feminist som jag inte är, men jag kan ta det.
    Skall kolla upp det närmare. Ja du har rätt borde tänkt på "google".

     
    Det sista stycket känner jag igen, jag fick mig ett sånt "fnissande av igenkännande".
    Det är lustigt det där. Då jag är varken feminist eller antifeminist och jag råkar hålla med det ena eller det andra lägret så har man fått som du säger. En hel del massa åsikter tillskrivet. Så jag ser det dumma fenomenet från "bägge lägren" om man säger så.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    FDFMGA skrev 2016-05-23 22:05:40 följande:
    Men jag inbillar mig inte heller att jag kan bevisa att en åsikt är korrekt - jag är inte antifeminist och sysslar därför inte med den typen av i mitt tycke löjeväckande aktiviteter.

    En sak som har slagit mig många gånger är vilka stora likheter det finns i argumentationsteknik mellan främlingsfientliga och antifeminister såtillvida att man väljer ett enskilt exempel, inte sällan något man inte ens har förstått, och utifrån detta tillskrivs alla feminister/kvinnor eller invandrare den egenskap eller det beteende man hittat ett exempel på.

    Så om någon hör talas om två kvinnor som vill gå på herrtoaletten på krogen - ja då har feminismen gått för långt eller om någon säger sig avsky män, ja då hatar feministerna män.

    Min uppfattning  som antiantifeminist är att antifeminismen som åsiktsriktning har förvånansvärt svårt att hävda sig i en debatt med personer som kallar sig feminister och då delvis på grund av fenomenet att man inte ens förstår vad det är man argumenterar emot.

    Min erfarenhet av feminister är att de flesta bara menar att vi bör sträva mot ett samhälle där man i mindre utsträckning begränsas av föreställningar om hur flickor respektive pojkar eller män respektive kvinnor ska vara.

    Om lilla Lisa inte har lust att ställa upp på dubbla pass på klassens loppis eftersom man är en man kort då korta Kalle valt att prioritera en fotbollsmatch i stället så ska hon inte behöva höra "Men vet du inte att Farfallos har bevisatSkrattande att tjejer är mer lojala än män. Så var nu som en riktig tjej och ta Kalles pass".
    Nu säger jag inte "alla feminister".  Det vill ja understryka ordentligt.

    Utan jag inriktar mig på en grupp, dessa berömda radikalfeminister

    Radikalfeminister, antifeminister och främlingsfientliga är dessa tre grupper som har faktiskt samma typ av retorik i sina framföranden.
    Med det sagt.

    Du har en hel del poänger här faktiskt.

    Något som jag vill tillägga är att många män (och för all den del även många kvinnor med) gör misstaget att det låser sig fast vid en samhällssynen som var på början av 1900-talte (c:a 1910-60) och försöker få det till att "det alltid varit så". Och försöker man förklara att det förändrat mycket om "manligt" respektive "kvinnligt" genom historian även inom olika kulturer, så blir man oftast anklagad av att "man är hjärntvättad av feminismen".

     


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    FDFMGA skrev 2016-05-24 08:10:03 följande:
    Nja.

    Det är jag som bestämmer vad som ska stå i min sidfot.

    Men det var intressant att du var där och ändrade. Jag har nämligen fått uppfattningen att det är synnerligen vanligt att antifeminister klipper och klistrar för att få verkligheten att stämma med pojkrumsversionen.

    Hursomhelst föreslår jag att du tar färgkritor och målar pojkrummet med dem i stället.

    Lycka till, FarfallosSkrattande
    Jag ser att du har citerat ett inlägg från Farfallos:

    "Farfallos skrev 2016-05-23 23:41:09 följande"

    Är det inlägget raderat? För jag hittar inget inlägg som matchar den tidstämpeln och datum, från personen.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    FDFMGA skrev 2016-05-24 09:20:15 följande:
    Ja, tydligen. Blir ju svårt att förstå då. Det borttagna skrevs 23 någonting i går.

    Hen hade roat sig med att ändra i min sidfot.

    Inte mycket att bråka om, men jag tror att det är viktigt att påpeka vad som är oacceptabelt om man vill upprätthålla någon form av dialog. Alltså, man kan gärna få vara giftig i kommentarerna, tycker jag - men när man citerar någon ska man vara korrekt.
    Ja där håller jag med. Jag har ju inget emot heta debatter (som du nog vet. ) Men jag delar din åsikt att hålla på med att förvränga andra signaturer och/eller "qoute mining" är bara direkt fel.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Progressiv skrev 2016-05-25 06:13:04 följande:
    En hel uppsjö inlägg författade av anti-feminister är numera bort-modererade i tråden. Tur är väl det.
    Varför är det så viktigt för dig att säga "en uppsjö" inlägg författade av antifeminister är raderade och "tur är väl det"? Är du för åsikts censur?

    Bryter inlägget mot reglerna så är det skit samma om det är en antirasist,rasist, feminist eller antifeminist som har skrivit dem. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Progressiv skrev 2016-05-26 03:37:08 följande:
    Jag ansåg att korrelationen var tydlig i det fallet.
    Okey. ja den får stå för dig då.. :-S
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Hen skrev 2016-05-27 19:56:47 följande:
    Förr i tiden? Menar du när kvinnor inte hade rösträtt eller vad? 

    Och angående att männen behöver 30% mer mat ( var fan har du fått det ifrån? ) så absolut. Om männen äter 30% mindre så skiter jag i att använda mensskydd. Skulle det kännas ok? 

    Självmord hos män? Jag letar men hittar faktiskt ingen statistik om att männen är överrepresenterade i Sverige. 
    http://www.1177.se/Tema/Halsa/Mat-och-naring/Halsosamma-matrad/Det-lilla-extra/

    Här finns det info om att män behöver mer energi än kvinnor. Alltså i praktiken mer mat.

    De enda gångerna vi kvinnor kan kräva mer energi (äta LITE mer) är när vi är gravida.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Hen skrev 2016-05-27 20:53:37 följande:
    Hur städar man upp ett nedblodat busssäte ( där jag bor är de av tyg ), i folks soffor ( av tyg ), kläder ( av tyg )? 
    Om du inte vet hur man får bort blodblandat slem på tyger så behöver du ju inte utgå från att andra är lika okunniga. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Hen skrev 2016-05-27 20:53:37 följande:
    Jag bryr mig egentligen inte faktiskt, skulle gärna sluta med cancerogena skydd idag. 

    Och fortfarande, var ifrån kommer siffrorna att dagens män behöver 30% mer mat? 
    Skaffa menskopp i stället för att klaga och gnälla.

    Jag har lagt in länk om att män behöver mer mat än kvinnor på daglig basis.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Hen skrev 2016-05-27 21:52:09 följande:
    Jag använder mensskydd. Frågan är hur du tycker att vi kvinnor ska låta bli att bloda ner saker och ting utan dessa skydd? 
    Det finns biologiska orättvisor.

    Männen behöver mer mat på daglig basis än vi kvinnor och vi kvinnor dras med fanstyget mens.

    Antingen så ställer samhället upp för att subventionera till männens favör för maten, medan de subventionerar mensskydden för kvinnor. Eller så får var och en betala för sig själv.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Hen skrev 2016-05-27 22:53:41 följande:
    De biologiska orättvisorna är tack och lov ännu vetenskapligt oåtgärdade, Gratis mat och gratis skäggvård. Medan vi kvinnor enligt dig ska sköta nedblodandet själva.
    OBJEKTIV källa på detta med gratis mat är ENDAST till för männen, och att männen har gratis skäggvårta med.

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius

    Det som ÄR ironiskt så finns det inga historiska "bevis" på detta med "vilka roller" man skall anta baserat på ett visst kön. För dessa roller har ju förändrats genom historian och är det olika med från kultur till kultur också.

    Det som är också intressant att notera är att det finns många s.k "konservatister", som har fastnat i något slags "50-tals" tänkande om hur "könsrollerna är" och och försöker använda 50-talet som mall för "hur det alltid har varit",  som försöker hänvisa till "macho-kulturen" också om hur män skall vara.
    I macho-kulturer så anses det inte omanligt att laga mat till familjen.

    I dag är det ju som så att fasad målning hävdas vara en "manlig syssla".
    På 1700-talet så visade det sig att det var kvinnorna som tog hand om fasad målningen.



    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Vilken är den viktigaste feministiska frågan?