• K Kalle

    Vilken är den viktigaste feministiska frågan?

    Just nu är den viktigaste feministiska frågan att integrera invandrare och få dem och asylsökande att förstå att i det här landet är män och kvinnor lika mycket värda. En kvinna ska inte behöva ha slöja för att anses anständig och slippa sexuella trakasserier. Både flickor och pojar har rätt att själva välja vem de ska vara tillsammans med och när, om och vem de ska gifta sig med. Om man ska vara oskuld när man gifter sig bestämmer man själv och mödomshinnan finns inte.

  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2016-05-13 11:05:21 följande:
    I första hand kanske det borde vara en smula mer angeläget för feminismen att göra upp med kulturrelativismen och ta strid för att även lättklädda kvinnokroppar på badhus är subjekt och inte något man kan tafsa på. I den mån det finns feminister som kämpar för separata badtider på badhus måste detta placeras i topp för kontraproduktiv feministisk strävan, enligt mitt sätt att se.
    Det där tror jag stenhårt på. Vi har kommit väldigt långt när det gäller jämställdhet i Sverige. Vi måste kämpa för att behålla den på denna höga nivå och även förbättre den ytterligare. Ett steg att värna om den är att sluta upp med "det kulturrelativistiska dravlet". För mig är det en nästan omöjlig kombination att vara både feminist och för mångkultur. Jag väljer våra svenska värderingar först alla gånger.

    Jämställdhetsarbetet har, trots att det finns mycket kvar att göra, kommit ganska långt när det gäller att få kvinnor ut i den manliga sfären (samhället). Nu måste vi jobba på att även få män in i den kvinnliga sfären(hem och barn). Vi måste jobba för individualiserad föräldraförsäkring och att det ska bli lika lätt för pappor att få vårdnaden om barnen osv.

    Skolorna, och föräldrarna, måste också jobba med killarnas attityder. Det anses feminint - och feminint anses dåligt - att plugga och därför finns en antipluggkultur hos många killar vilket leder till sämre betyg.
  • K Kalle
    Green Cross skrev 2016-05-16 21:44:33 följande:
    Det finns ingen ideologi som gynnar alla,och framför allt inte feminismen då den går ut på att överföra makt från män till kvinnor.
    FDFMGA skrev 2016-05-13 09:20:23 följande:

     traditionella könsroller som givna av gud eller DNA-spiralen.






    Fel. Feminism går ut på jämställdhet. Om kvinnor är jämställda med män är män samtidigt jämställda med kvinnor.
  • K Kalle
    Progressiv skrev 2016-05-18 05:00:04 följande:
    Varför heter det feminism då?
    Därför att de strukturer som finns mest har lett till för4tryck av kvinnor. Rörelsen började också som en rörelse för att kvinnor skulle få rösträtt och få tillgång till utbildning. Nu har kvinnor rösträtt, men för den skull har ju inte männen fått mindre rösträtt eller hur?
  • K Kalle
    Speakers Corner skrev 2016-05-18 05:26:22 följande:
    Ordets ursprung har inget med vad ordet idag står för.
    Men det är en förklaring till vart ordet kommer ifrån. 
    Ordet togs över av feminister som tog det från att ha varit ett nedsättande begrepp till att bli ett ord som symboliserar jämställdhet. 
    Att det kallas feminism har vi således antifeminister att tacka för. 

    Du frågade efter ordet etymologi, du fick svaret av mig. 
    Och nu vet jag också
  • K Kalle
    Farfallos skrev 2016-05-19 08:15:59 följande:
    Det må vara hänt att det är många år sedan hon satt i TV och sa att män är djur, men just den tanken är bara en del av en vanligt förekommande världsbild där alla män är omedvetet aktiva soldater i patriarkatets kvinnoförtryckande arme. Vad vi vita män än gör så förtrycker vi bara genom vår existens, och vi "förstår inte", "vill inte" eller "kan inte vår historia".

    Vad du eller jag personligen har varit med om eller inte, det spelar mindre roll. Det är vad som är tillåtet eller ej i de avgörande ögonblicken som betyder något, och jag som är politiskt engagerad har sett eländet på nära håll. När män tystas och det blir fel bara för att man ska vara så förbannat PK. I feminismens namn blir det inte så sällan lika fel som i MP, där man i den högt aktade och gränslösa toleransens namn tolererar avskum som Kaplan och Khan.
    Att just ordföranden för Riksförbundet för Sveriges Kvinnojourer säger att män är djur kan också ses med bakgrund i att hon mest troligt träffat väldigt många kvinnor som slagits sönder och samman av sina män, dvs hennes perspektiv när hon sa detta är ett helt annat än ditt perspektiv när du tar emot budskapet. Ni befann er i helt olika kontext.
  • K Kalle
    Farfallos skrev 2016-05-19 09:16:18 följande:
     Det har till och med gått så långt att "manligt beteende" är synonymt med "dåligt" dito. "Kvinnligt beteende" å andra sidan är motsatsen.
    Det där har jag aldrig hört talas om över huvud taget. Vad har du fått det ifrån????
  • K Kalle
    Farfallos skrev 2016-05-19 09:52:46 följande:
    Men oj oj oj! Du har inte varken läst eller hört Gudrun, Johan Ehrenberg eller någon annan feminist göra korkade generella nesliga eller skuldbeläggande uttalanden om män efter det?
    Jag har inte gjort det. Å andra sidan läser jag inte feministbloggar. Jag kollar SVT, TV3, Kanal 5 och läser DN och Expressen och liknande.
  • K Kalle
    Palestrina skrev 2016-05-19 10:43:39 följande:
    Det kvittar väl vad jag har hört eller inte hört, jag ville uppmärksamma det ständigt återkommande exemplet som antifeminister använder. Jag kan dessutom gå händelserna i förväg och berätta att talibantalet och mansskatten är båda ännu äldre exempel än Ireen "män är djur" von Wachenfeldt. Dags att bygga upp en ny repertoar?
    ...och fru Schyman sa aldrig att svenska män ÄR talibaner. Hon sa att det är samma strukturer som ligger bakom. Inte samma sak alls.
  • K Kalle
    Farfallos skrev 2016-05-19 12:57:16 följande:
    Googla efter typiskt män/killar/tjejer/kvinnor eller manligt/kvinnligt så får du en provkarta på vilka egenskaper som är typiskt män och kvinnor. Ganska snart växer nog bilden fram att det som är typiskt manligt oftast är mindre trevliga egenskaper. Förvisso finns en föreställning om kvinnor som "mer intrigerande" och att män är mer "rakt på sak", så det är inte svart/vitt i denna fråga.
    Du menar sånt som att kvinnor är svaga, gnälliga, skvallrar och att män är starka, förnuftiga och lojala?
Svar på tråden Vilken är den viktigaste feministiska frågan?