• Anonym (Tjej)

    Träffat äldre man. Är rädd för vad folk ska säga...

    Hejsan!

    Första gången jag skriver en tråd här men känner verkligen att jag behöver lite hjälp, eller råd kanske.

    Det är så att jag är en tjej på 20 och jag har träffat en man på 45. Det skiljer ju alltså ett par år emellan oss. Vi har träffats i ett år nu och jag tycker om honom jättemycket verkligen, jag är hur kär som helst i honom och han är världens finaste. Jag vet att han känner samma sak för mig.  

    Jag är dock orolig över vad folk runtomkring ska säga eller rättare sagt familj och vänner. Jag vet ju att folk på stan t.ex. kollar och har sagt saker men det bryr jag mig inte om längre. 

    Jag är lite rädd för vad mina föräldrar ska tycka, jag vill att dom ska gilla honom och acceptera honom. För han är verkligen en bra man men jag är rädd att dom ska säga att han bara vill ha mig för en sak eller att han utnyttjar mig. Vilket han verkligen inte gör, eller att folk ska tro att jag bara är ute efter pengar. För så är det inte, hur kan det vara så svårt för folk att förstå att vi helt enkelt tycker om varandra, är det verkligen så svårt..? 

    Hur skulle du reagera om din dotter kom hem med en man som är betydligt äldre::? Hur skulle du reagera om din vän på 45 träffat en tjej på 20? 

    Jag ska på middag hos min pappa idag och dom vet att jag har en kille men inte att han är just 45 för det har jag inte vågat säga. Jag funderar alltså på att ta med honom hem och presentera honom för dom idag men ja... Han är också rädd för vad dom ska säga och tycka. 

    Jag vill verkligen vara med honom, han är verkligen fin på alla sätt och har aldrig behandlat mig dåligt. Känns hela tiden som jag måste förklara att han är en bra man, att mina nära och kära inte skulle lite på mitt omdöme. 

    Förlåt om det blev lite rörigt men hoppas ni förstår :)

  • Svar på tråden Träffat äldre man. Är rädd för vad folk ska säga...
  • Anonym (M)
    Anonym (mor) skrev 2016-05-06 17:07:18 följande:

    Går ju inte att bestämma över en 20-åring förstås men man kan ju VÄDJA till dem. Man kan säga -"Snälla hjärtat, bryt med den där gamla gubben och skaffa ngn i din egen ålder". Man kan säga -"Pappa och jag ger dig 30000 och en utlandsresa SAMT en egen häst om du bryter med den där gubben för han kan inte vara frisk"!


    Hade mina föräldrar sagt så till mig när jag träffade min man så hade jag inte varit kvar i deras liv för jag hade nämligen brutit kontakten helt. Det hade varit en enorm sorg för det hade inneburit att de aldrig hade fått träffa sitt älskade barnbarn. Mina föräldrar hoppade inte av glädje när jag berättade för dem att jag var ihop med en man som är 21 år äldre. Idag 10 år senare älskar de dock sin svärson.

    Ha tillit till era döttrar (och söner för den delen) att ni uppfostrat dem rätt att de kan välja en partner som de trivs och är lyckliga med. Oavsett om de är 20 år äldre, av samma kön, av annan etnicitet m.m.
  • Haskel
    Anonym (I) skrev 2016-05-06 17:18:25 följande:

    Ts, min dotter är 21 och för mig skulle det inte spela nån roll hur gammal hennes pojkvän är, 
    Det som är viktigt är hur han får henne att må, är han snäll mot henne och får henne att må gott är jag beredd att älska honom som en son, oavsett ålder. 

    Och Haskel jag är feminist.
    Mor om jag hade gjort som du föreslår hade min dotter blivit ytterst besviken och föraktat mig för att jag försökt köpa henne med pengar.
    Hon hade också blivit arg för att jag ens trott att det skulle gå, hon är inte till salu. 


    Var/när har jag skrivit något om att köpa människor/döttrar för pengar?

    Jag menar ju precis som du säger, att tjejer/kvinnor ska få bestämma själva. Men framförallt att de KAN bestämma själva.
  • Anonym (I)
    Haskel skrev 2016-05-06 21:02:04 följande:
    Var/när har jag skrivit något om att köpa människor/döttrar för pengar?

    Jag menar ju precis som du säger, att tjejer/kvinnor ska få bestämma själva. Men framförallt att de KAN bestämma själva.
    Nej, jag var otydlig.
    Det där med att köpa människor det var riktat till nån annan som föreslog just det.
    Det jag menade var att du och jag är överens i det här och jag är feminist, så det handlar inte om feminism.
    Även feminister kan tycka att man ska lita på sina döttrars omdömen. 
    Det är jag ett levande bevis för. 
    Det var så jag menade. 
  • Anonym (Vet)

    Det där med stor åldersskillnad är av ondo.
    Tro mig, jag vet vad jag pratar om.

    Tro inte att det kan fungera i längden med en partner som är i ålder med dina barn eller dina föräldrar.

    Det är säkert spännande när man är 20/45 men när man är 45/70 är det inte lika roligt längre. Jag lovar.

  • Anonym (Sirap)
    sextiotalist skrev 2016-05-04 14:26:08 följande:
    Det stämmer. Det är därför jag inte skulle bli så orolig om min hypotetiska dotter träffade en äldre man. Skulle det hålla så var de rätt för varandra (en del hittar rätt tidigt) eller så blir det en av de män som man lär sig att vara i relation med.
    Den äldre mannen hann förstöra min kompis ganska mycket innan det tog slut. Fulla vidden fattade hon inte förrän långt senare. Han fick henne att gå med på saker hon egentligen inte ville (inte bara sexuellt men det också). Han var ju äldre och mer erfaren och världsvan.

    Men vi kan lämna min kompis. Det är ju OT
  • Anonym (Sirap)
    Gunilla1957 skrev 2016-05-06 10:58:26 följande:
    Så brist på livserfarenhet är en anledning till att inte skaffa sig mer livserfarenhet, eller hur menar du?

    "Du är ju så ung så gör ingenting som du kan tänkas lära dig något av?"

    TS sade för två inlägg sedan att hon inte har några "daddy issues".
    Hon säger att hon inte har "daddy issues" ja, men det kan hon ju ha ändå utan att veta om det. De flesta psykiska diagnoser har man väl utan att veta om det.

    ...och visst är det bra att skaffa sig livserfarenhet - bara man är försiktig så man plötsligt måste göra abort eller behåller ett barn för att man är sååå kär i denna gubbe - eller att gubben får en att göra sånt man inte vill. Erfarenhet så länge man inte skadas är bra!
  • Anonym (Sirap)
    Anonym (solen) skrev 2016-05-06 09:22:46 följande:

    Om nåt av mina barn kom hem med en 25år äldre man skulle han vara äldre än mig. Det hade onekligen känts väldigt obehagligt att en man i min egen ålder tänder på mina barn Obestämd Ledsen, men hur förstående jag än hade velat vara som mamma hade det nog varit över gränsen för vad jag klarat av. Inte för att jag kan göra något åt er relation, men mitt stöd hade ni inte fått.
    En medelålders man som raggar upp en tonåring på krogen kan aldrig få respekt i mina ögon.

    Men ge dina föräldrar i alla fall möjlighet att smälta bomben innan du drar hem honom till dem. Risken är att det blir scener som ingen vill vara med om annars.


    Jag håller med till 100%
  • Anonym (Sirap)
    Anonym (mor) skrev 2016-05-06 12:28:32 följande:
    Jag skulle bli fullständigt lamslagen av ledsnad om ngn av mina döttrar kommit hem med en gubbe som är äldre än deras pappa. Jag blir YTTERST förvånad om dina föräldrar accepterar honom. Jag HOPPAS du tar ditt förnuft till fånga och tänker på att snart ska han fylla 50. Vill du servera tårta på kalaset till allt annat "gammfolk" som kommer för att gratta. Kan du göra trevliga snittar?
    Min man är 51 och har många vänner som är 50-60 år. Det kom inte många under 45 på hans 50-årsfest. Det hade verkligen känts konstigt med en 25-åring där bland alla tanter och gubbar. Försöker se det framför mig.

    I och för sig tror jag inte att TS kommer att vara tillsammans med gubben så länge så det är knappast någon risk.
  • Anonym (Sirap)
    Haskel skrev 2016-05-06 13:02:31 följande:

    Ytterst få hade ifrågasatt en 20-årig kille som haft ett förhållande med en äldre kvinna. Eller påstått att han blev utnyttjad.


    Där har du fel. Det är faktiskt precis tvärtom. Det räcker att killen är 5 år yngre för att han ska bli trackad.
  • Anonym (kör på)

    Om ni älskar varandra så kör på, man lever mig veterligen bara en gång så varför stoppas av andras ideér på hur det "ska" vara.


    Har själv en 12 år yngre kille som jag älskar över allt annat och hoppas få dela resten av mitt liv med...varit tillsammans ett år nu och det går hur bra som helst. Tänker sällan på åldern nu faktiskt och ingen annan verkar göra det heller....

    Däremot är det nog en bra idé att berätta för föräldrarna innan så de är förberedda, för de kan säkert  behöva smälta det...så en överraskning är nog inte bästa sättet.

    Lycka till!

Svar på tråden Träffat äldre man. Är rädd för vad folk ska säga...