• Anonym (C)

    ´Kom på min partner att vara aktiv på sexuell sajt

    Jag personligen skulle inte betrakta det som otrohet. Men det spelar som tidigare personer sagt ingen roll vad jag tycker. Det är vad du själv tycker som spelar roll. (Min egen definition av otrohet innebär en hemlig relation till en viss person där man har ett känslomässigt band av något slag och/eller en tydlig sexuell kemi. För att skriva det lite kortfattat.) Men att jag inte betraktar det som otrohet skulle inte göra skadan mindre, för skadan ligger i att förtroendet och tilliten har fått sig en törn. Jag tror att det går att ta sig vidare, faktiskt tror jag att det var bra att du upptäckte det då du upptäckte det och innan det lett till något mer drastiskt. För det finns faktiskt grader i helvetet, även om du betraktar det som otrohet. Det här är enklare att komma vidare ifrån än om du hade upptäckt att han hade haft någon vid sidan av det senaste året.

    Precis som någon annan skriver har ni ju ett problem med kommunikationen (vilket vi alla har i våra relationer till och från). Man trampar också lätt i invanda hjulspår och intala sig att allt är helt okej... Det här var väckarklockan. Dags att ta tag i relationen och göra allt fungerade och bra istället för att fortsätta trampa i invanda hjulspår. Men då måste han förstås förstå hur mycket det här har naggat på din tillit och ni måste båda jobba på ert förhållande och vara öppna gentemot varandra på ett nytt sätt. (Givetvis måste han också stänga ner sin profil på sidan, det säger sig självt...)

    Min personliga uppfattning utöver det: Han menar kanske vad han sa, att han inte hade för avsikt att göra något. Han hade säkert dåligt samvete också. Men man kan flytta gränser millimetervis, och det är det han redan har gjort. Det är säkert också det som leder till osäkerhet hos dig. Hade du frågat honom för ett år sedan hade han nog aldrig kunnat tänka sig att registrera sig på en sådan sida i smyg. Han har gradvis flyttat gränserna. Därifrån hade han lätt kunnat lura sig själv: "jag ska bara"..."och jag ska bara" och därigenom flytta gränserna millimeter för millimeter - tills det hela kommer i självrullning och nästan blir omöjligt att stoppa. Hur ska du veta var det tar stopp? 

    Det absolut viktigaste är att ni sätter er ner och verkligen pratar igenom hur ni känner i relationen. Se det som något ni kan göra relationen starkare på, även fast det just nu är olidligt jobbigt. Berätta era definitioner av otrohet, kom överens om vad som är ok att göra. Prata om vad som får er att må mer eller mindre bra osv.

    Vad gäller dina hormonproblem: Åh vad jag känner igen mig. Jag slutade helt med preventivmedel när jag var 28 för att jag inte var en fungerande människa. Jag krävde kondom helt enkelt. Min partner fick acceptera det för att få en fungerande flickvän (vi är fortfarande ihop mer än 10 år senare...även fast vi då o då slarvar lite med skyddet). 

    Lycka till, ts!

Svar på tråden ´Kom på min partner att vara aktiv på sexuell sajt