Inlägg från: Anonym (hvb-tant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hvb-tant)

    hvb

    Själv jobbat på olika hvb och skulle inte rekommendera det annat än som sista utväg. Om din son åker frivilligt, är motiverad och har turen att hamna på ett bra hvb kan det gå bra men håll koll på hur det går för honom där och försök ha reservplan.

    Lycka till!

  • Anonym (hvb-tant)
    Anonym (mammatillhonom) skrev 2016-05-17 23:11:35 följande:

    Han har åkt nu frivilligt till ett litet ställe där det finns 7 st andra killar och det är 12-steg. Vet inte riktigt hur det blir men hoppas såklart att det blir bra i slutändan. Där vi bor så har han inga andra vänner förutom dom "dåliga" och det kommer att bli svårt för honom att bo här när han inte känner någon annan hyfsad människa !

    Jag är rädd för det ni alla skriver att knyta nya kontakter som inte alls är bra !


    Läste nån forskning för nåt år sedan. Den viktigaste lyckofaktorn för ungdomar som hamnat på glid var miljöombyte. Tror det är just för att det är så lätt att halka tillbaks i gamla banor med sina gamla vänner.

    Om han är motiverad till en förändring och känslomässigt stabil skulle det kanske kunna vara bra för honom att starta om på nytt nån annanstans. Läsa gymnasiet på annan ort kanske? Flytta till den andra föräldern? Eller nåt.
  • Anonym (hvb-tant)

    Man kan byta miljö på fler sätt än hvb. Det enda som är bra med hvb är att det finns vuxen kompetent personal där. Nackdelen är att personalen inte alltid är så kompetent, tuff miljö och ännu sämre sällskap.

    Om man kan hitta alternativ så är det bra. Men det är svårt. Man kan ju inte skicka sitt omyndiga instabila barn var som helst. Och ofta behövs det ju tillsyn från en vuxen.

    Men man kan ju alltid testa att skicka barnet till en annan förälder eller någon släkting om det är möjligt. Om barnet är tillräckligt moget och motiverat kan det kanske studera gymnasiet på annan ort och bo där på egen hand (men det är ett STORT observandum!!). Folkhögskola med internatboende kan vara en bra lösning. Man kan läsa in gymnasiet på många av dem och de flesta folkhögskolor ligger på landet, är drogfria och familjära samt erbjuder internatboende med tillsyn av personal.

Svar på tråden hvb